Thursday, August 14, 2014

Susu Kambing Keluaran Bertam Best Marketing (BBM Goat's Milk)

Assalamualaikum & selamat pagi...

Kepada readers² dan kawan² yang berminat nak dapatkan Susu kambing keluaran Bertam Best Marketing boleh dapatkan melalui saya juga.

Sejak hamil ni.. saya pengguna & penggemar susu kambing. Sebelum ni saya memang tak suka minum susu. Termasuk lah susu lembu sekali pun. Tambah² susu kambing. Dengar saja boleh jadi loya... macam alergik gitu. Saya mula minum susu kambing ni sejak kandungan #25week hamil, mungkin terkena tempias daripada kegemaran suami.

Suami saya memang peminum tegar susu kambing... Masa mula² nak cuba, saya just tumpang pada gelas suami. Alhamdulillah.. Lama² dah boleh  serasi dengan tekak ni. Bagus tau minum susu kambing terutama pada ibu² hamil. Bacaan HB Alhamdulillah... Bacaan yang normal.

Susu kambing keluaran Bertam Best Marketing (BBM Goat's Milk) keluaran dari Belah Utara a.k.a Kepala Batas. Saya Rekemen kan kepada reader² & kawan² saya sebab susu kambing ni tidak berbau hamis kambing. InsyaAllah. Kalau nak cuba boleh la hello² saya. Kandungan setiap 1 pek hanya 500gm.



Susu Kambing Perisa STRAWBERRY
RM 35.00 (Semenanjung) RM38.00 (Sabah Sarawak)


Susu Kambing Perisa ASLI
RM 35.00 (Semenanjung) RM38.00 (Sabah Sarawak)



Susu Kambing Perisa VANILLA
RM 35.00 (Semenanjung) RM38.00 (Sabah Sarawak)

Harga istimewa boleh PM saya 011-19567856 atau email amyna2109@gmail.com. 

Banyak manfaat yang kita dapat dengan menagamalkan pengambilan susu kambing kerana susu kambing kaya dengan protien, enzim dan mengandungi faktor anti penuaan, antiarthritis serta antibarah. Ia mengandungi antibodi untuk merawat penyakit gastrik, demam kuning, lelah, penyakit kulit, memulih tenaga batin, sakit jantung peringkat awal, ulser perut serta membantu dalam pembentukan tulang dan gigi serta berbagai lagi penyakit kerana susu kambing merupakan makanan tambahan yang baik untuk kesihatan. Antara kebaikan lain susu kambing ialah:
  • Tidak menyebabkan alahan.
  • Membantu sistem imunisasi tubuh.
  • Bersifat alkali.
  • Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan.
  • Membantu sistem penghadaman.
  • Menguatkan jisim tubuh yang sihat (tulang, otot, sendi, kulit & tisu saraf).
  • Tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) yang menjadi penyebab utama alahan.
  • Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu:
  •   > Protein 2.1 kali ganda
  •   > Kalsium 2.2 kali ganda
  •   > Zat Besi 2.0 kali ganda
  •   > Potasium 2.1 kali ganda
  •   > Vitamin A 3.8 kali ganda
  •   > Garam Galian 2.0 kali ganda
  •   > Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu
  • Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu.
  • Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu lembu.
  • Proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja berbanding susu lembu yang memerlukan lebih 2 jam.
Sama seperti susu ibu PH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang asidik.


Okeh berminat nak dapat stok susu kambing keluaran Bertam Best marketing boleh hubungi saya di talian 011-19567856 (Hamina Hamid) atau kunjungi page jualan saya #jomkekalsihatdanmenawan.



Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!

4 comments:

NIZ said...

Assalam puan,

Boleh tak tau sukatan susu ini untuk kanak-kanak 1-4 tahun.

Baru nak cuba untuk anak. :)

anne said...

susu kambing ni dekat packaging mcm tidak nyatakan umur brp yg boleh minum.mcm kanak2 seawal umurbrp boleh

Amyna said...

Dia packaging memang tak di nyatakan sukatan.. Susu kambing keluaran BBM Sesuai untuk semua peringkat umur dari bayi seawal 6 bulan, kanak2 hingga ke warga tua.

Sukatan yang di cadangkan untuk bayi 6 - 12 bulan ( 3 skop = 5oz /150ml)

Apapun ibu mesti memantau kekerapan pembuangan najis bayi seawal pengambilan susu kambing. Jika sembelit boleh kurang kan bilangan cadangan skop pengambilan susu.

Jika berminat nak dapat stok boleh direct wasap 011-19567856

Ummu Salma said...

assalam sist u jual ke susu ni??ddk mane ye?saya nak beli la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...