Friday, December 27, 2013

Bagaimana untuk menjadi ahli shaklee (pengedar sah)

Join Group Shaklee independent Distributor bersama page #jomkekalsihatdanmenawan



FAQ tentang membership shaklee a.k.a pengedar sah produk² shaklee :

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ?

A: Ada 3 cara untuk menyertai Shaklee (membership adalah seumur hidup) :
(1) Bayar yuran keahlian RM65 + Starter kit postage : RM10 Semenanjung / RM20 Sabah Sarawak
ATAU
(2) Pembelian barangan Shaklee dalam satu resit sebanyak RM650-700 bersamaan 200uv untuk mendapatkan KEAHLIAN PERCUMA
ATAU
3) pembelian 3 kotak collagen shaklee powder atau 2 botol vivix.
Boleh pilih salah satu cara utk register

Q: Berapa modal yang diperlukan ?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? :)Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli.


Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat.

Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli.

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness?
A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah.

Q: Saya nak register jadi ahli tapi tak nak jual-jual ni, boleh ke ?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong.

Q : Boleh terangkan bagaimana cara untuk mendaftar?
A : Anda boleh pergi ke cawangan Shaklee berdekatan dan nyatakan Shaklee ID saya 948082 (HALIMATUN HAMINA ) sebagai sponsor anda.
Atau anda nak saya tolong register secara online pun boleh. cuma perlu bagi details yang diperlukan+Kos pendaftaran seperti yang dinyatakan di atas. Selepas itu,anda tunggu dekat rumah, nanti member kit akan sampai. Jika anda mempunyai soalan tambahan boleh Ke Hotline saya 011-19567856
.
Masih berminat anda boleh memberi details dan saya akan uruskan pendaftaran anda ASAP.
Antara details yg diperlukan

  • Nama
  • Alamat
  • No. K/p
  • No. Tel
  • Emel
  • No acc maybank (utk pihak shaklee membayar bonus pada anda jika layak)
  • Nama pasangan
  • No. K/p
  • No. Tel


Apa tunggu lagi??
DAFTARLAH SEKARANG!!

Sebarang Pertanyaan berkaitan pembelian produk shaklee boleh berhubung dengan saya melalui:
1) Page : Jom Kekal Sihat & menawan
2) Fb Personal : AmynaAmir Hamid
3) Berhubung ke HotLine saya seperti yang tertera dalam gambar di atas.

*********************************************************************************


Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!

Nak follow my page entry.. boleh LIKE button di page ya...Terima Kasih. Teheeee~~

Tuesday, December 24, 2013

Masalah buasir, sembelit dan rawatannya bersama shaklee!!


Apa itu buasir?

Buasir atau hemoroid adalah pembengkakan pada salur darah vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar ia meng­ganggu dan menyebabkan membran di sekitarnya membengkak, terasa sakit, perit, gatal dan berdarah. 

Buasir terjadi disebab­kan tekanan dalam darah di bahagian rektum terlalu tinggi, menyebabkan dinding vena meregang atau ‘memberi’ dan membonjol. Kadangkala ia boleh pecah, terutamanya ketika meneran apabila membuang air besar.

Kewujudan tisu buasir adalah satu komponen normal dalam anatomi badan manusia. Ia bertindak sebagai ‘kusyen’ yang kaya dengan saluran darah di dubur dan menjadi ‘pelapik termampat’ untuk membenarkan dubur tertutup de­ngan ketat.

Ada empat peringkat buasir yang perlu diberi perhatian:
  • Peringkat pertama membabitkan buasir yang mengalami pendarahan, tetapi ia tidak menonjol keluar.
  • Peringkat kedua berlaku apabila buasir menonjol keluar ketika buang air besar, tetapi masuk kembali dengan sendirinya.
  • Peringkat ketiga buasir keluar ketika atau selepas buang air besar dan hanya hilang (masuk kembali) apabila ditekan atau ditolak dari luar.
  • Peringkat keempat (kronik) apabila buasir sentiasa berada di luar hingga menyebabkan ketidakselesaan untuk melakukan aktiviti harian.
“Untuk peringkat paling kronik mungkin pembedahan adalah pilihan terbaik, tetapi kini ada banyak cara boleh dilakukan untuk mengurangkan kesakitan ketika ‘menghilangkan’ buasir serta mempercepatkan penyembuhan.

“Buasir mengambil masa yang lama untuk berkembang namun, gejalanya berbeza bergantung kepada peringkat ia berlaku,” katanya.

Rawatan bersama shaklee
Produk cadangan #omega Guard + #Ostematrix & #zinc Complex. Fungsi dan cara setiap produk cadangan ini bertindak ada pada gambar di bawah ya. 

Punca

  • Sembelit dan meneran berlebihan ketika buang air.
  • Pekerjaan yang membabitkan keadaan duduk atau berdiri dalam masa yang lama.
  • Obesiti, kehamilan dan proses melahirkan anak.

  • Masalah ini juga berlaku disebabkan faktor gaya hidup atau tabiat pemakanan yang meningkatkan kecenderungan untuk mendapat buasir.

    Namun, ia boleh dicegah dan gejalanya dapat dikawal jika diurus pada peringkat awal. Walaupun sudah mendapat rawatan, individu berkenaan perlu mengubah gaya hidup untuk mengelakkan masalah berulang

    Panduan mengelak buasir.

    • Minum air sekurang-kurangnya 1.5 hingga dua liter sehari.
    • Kurangkan pengambilan daging merah kerana boleh menyebabkan sembelit.
    • Makan makanan seimbang dengan mengambil makanan yang tinggi serat, bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran.
    • Kurangkan menikmati makanan segera. Jika makan di luar rumah pilih makanan yang mengandungi serat tinggi dan segar.
    • Elakkan memakan makanan yang boleh me­nyebabkan gangguan pada proses pembuangan air seperti makanan pedas atau berempah.
    • Apabila terdapat gejala tertentu seperti darah dalam najis, sakit atau gangguan pada dubur segeralah berjumpa doktor dan jangan tunggu hingga ia melarat.
    Sumber :
    ✔ Klinik buasir
    ✔ HarianMetro (Rawatan Buasir)

    Sebarang Pertanyaan berkaitan pembelian produk shaklee boleh berhubung dengan saya melalui:
    1) Page : Jom Kekal Sihat & menawan
    2) Fb Personal : AmynaAmir Hamid
    3) Berhubung ke HotLine saya seperti yang tertera dalam gambar di atas.

    *********************************************************************************


    Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!

    Nak follow my page entry.. boleh LIKE button di page ya...Terima Kasih. Teheeee~~

    Wednesday, November 20, 2013

    Penting Menjaga Kebersihan Vagina Selepas Bersalin


    Semestinya la kan!!

    Jangkitan kuman pada luka-luka yang dialami semasa proses melahirkan selalu berlaku. Jangkitan kuman pada pundi air kencing merupakan salah satu masalah yang kerap dialami oleh wanita selepas bersalin.


    Apabila jangkitan kuman berlaku, wanita kerap membuang air kecil tetapi sedikit dan terasa sakit atau pedih. Manakala jangkitan kuman juga berlaku pada luka di bahagian kemaluan. Luka episitomi ini boleh menimbulkan masalah jika jahitannya terbuka sebelum sembuh.





    Masalah pada luka ini jika tidak dirawat dengan betul boleh menimbulkan masalah jangka panjang seperti terasa sakit ketika mengadakan hubungan kelamin. Oleh itu, setiap wanita perlulah menjaga kebersihan serta menjauhkan masalah jangkitan kuman pada luka.

    Sepanjang tempoh berpantang, penting untuk anda meningkatkan sistem pertahanan diri supaya serangan kuman dapat dielakkan. Apa yang pasti luka akibat pembedahan caseraean atau guntingan episiotomi perlu dijaga dengan baik.

    Untuk melakukan penjagaan tempat sulit, pastikan tempat luka sentiasa bersih dan kering. Lap kering bahagian tersebut selepas ke tandas dan sapukan ubat luka yang diberi doktor. Elakkan menggunakan sebarang ubat tradisional seperti minyak atau herba dalam tempoh 10 hari pertama selepas luka dijahit.

    Setelah yakin luka sudah bercantum, barulah doktor memberikan kebebasan untuk membuat apa yang diingini pada luka tersebut.

    Bagi penjagaan bahagian vagina, anda boleh mengambil air rebusan herba ketika membersihkan bahagian itu sehingga 100 hari dan seterusnya. Antara ramuan yang digunakan ialah ibu kunyit, daun sirih, asam gelugur, manjakani, daun pegaga dan garam.

    Air basuhan vagina selepas bersalin

    *Sediakan periuk yang mengandungi air panas. Kemudian rebus daun pilihan (sama ada daun sirih bersama daun pegaga atau biji manjakani dengan beberapa helai daun sirih) bersama tiga sudu makan garam. Rebus ramuan tadi sehingga lembut. Kemudian sejukkan air rebusan tadi untuk membersihkan alat sulit dua hingga tiga kali sehari.

    sumber:kumpulankarangkraf


    *********************************************************************************
    Iklan: Produk Shaklee Set Rawatan  "Masalah Keguguran Rambut"






    Sebarang Pertanyaan berkaitan pembelian produk shaklee boleh berhubung dengan saya melalui:
    1) Page : Jom Kekal Sihat & menawan
    2) Fb Personal : AmynaAmir Hamid
    3) Berhubung ke HotLine saya seperti yang tertera dalam gambar di atas.

    *********************************************************************************


    Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!

    Nak follow my page entry.. boleh LIKE button di page ya...Terima Kasih. Teheeee~~

    Monday, November 18, 2013

    Pengorbanan dan keredhoaan adalah jalan terbaik untuk kita ♥

    Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera buat rakan² blogger dan reader² semua!!

    Pengorbanan + keredhoaan adalah jalan terbaik untuk menjaga hati kita dari sifat sakit hati dan mampu mengajak diri kita untuk lebih mengabdikan diri kepada Allah s.w.t. muhasabah diri lah senang kata. Setiap perancangan yang tersurat adalah dengan izinnya.. Allah s.w.t maha bekehendak apa yang terbaik untuk setiap hamba²Nya... SubhanaAllah.

    Perkataan dan situasi yang biasa isteri² pewira negara lalui... kadang² hati kuat untuk menempuh perjalanan yang tersurat ini.. ada waktunya rapuh jua dengan segalanya... saat kita rapuh, orang tak tahu... dari pandangan luaran memang nampak kita gembira.. Alhamdulillah. Tapi hakikatnya.. SubhanaAllah... Moga engkau merahmati dan memberkati segala pengorbanan ini.

    Tadi masa abang call..  kononnya nak buat merajuk lah kan..Ya la dari sebulan jadi 2 bln.. nih postpone lagi.... Macam² hal dah jadi dengan situasi saya di sini. family pun jauh.. :( . Harap jiran² terdekat ja yang mengetahui.. Nasib baik saya di kelilingi jiran² yang sayang menyayang dan ambil berat. Terima kasih jiran² kiri kanan selorong semua. Alhamdulillah~~

    Ohh ya! terima kasih Ya Allah kau sedarkan diriku dari berperangai buruk sedemikian rupa.. Terima kasih ya Allah.. dalam nada marahku ketika itu kau menyedarkan diriku ini. Memang tak sesuai kalau saya merajuk² dengan abang saat dan waktu sebegini. Buat abang stress ja dan kerana marajuk bodoh saya tu akan mengganggu tugas² abang. SubhanaAllah minta simpang jauh². Lagipun semua ni bukan pilihan abang pun nak postpont postpont segala.. itu kan atas arahan... aummmm!

    Bukan hipokrit untuk keburukkan diri sendiri tapi untuk kebaikkan bersama². kita nak hipokrit pun ada situasinya kan.. selagi mampu.. pendam lah sedalam dalamnya... kalau boleh jangan biarkan dia timbul kembali..  *MenjagaHati*

    Saya percaya pada janji Allah s.w.t.... Allah itukan maha adil, maha mengetahui dan maha Agung! Suatu ketika pasti ada ruang untuk kami.. Moga setiap pengorbanan, ibadah harian kita, diredho dan diberkati Oleh nya... Saya juga berharap moga ikatan #cintahalal ini berkekalan hingga ke jannahMu... Amin Ya Rabbal A'lamin~~

    Be strong!!! *LapAyaqMata*


    Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!

    Nak follow my page entry.. boleh LIKE button di page ya...Terima Kasih. Teheeee~~

    Friday, November 15, 2013

    Bahan kandungan dan cara-cara penggunaan Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate shaklee


    Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. 

    Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.


    Cara penggunaan untuk kesan lebih memuaskan :

    • Dapur, perkakas dapur, perabot, benda-benda yang diperbuat daripada kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandiCampurkan ¼ sudu teh dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean

    • Periuk, besen dan pinggan mangkuk Campurkan ½ sudu teh dengan 1 gelen air
    • Tingkap dan cermin
      Campurkan 1-2 titik dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean
    • LantaiCampurkan 1 sudu teh dengan 1 gelen air
    • Kain benang biri-biri, nilon dan fabrik berkualiti tinggiCampurkan ½ sudu teh dengan sebesen air suam





    Sebarang Pertanyaan berkaitan pembelian produk shaklee boleh berhubung dengan saya melalui:
    1) Page : Jom Kekal Sihat & menawan
    2) Fb Personal : AmynaAmir Hamid
    3) Berhubung ke HotLine saya seperti yang tertera dalam gambar di atas.

    ♥Jaminan kami : Produk-produk Shaklee sentiasa berkesan, sentiasa selamat dan sentiasa mesra alam♥


    Wednesday, November 13, 2013

    faedah dan kelebihan Tune Talk Tone Excel (TTTE)


    28 sebab kenapa perlu bertukar kpd simkad TUNETALK TONE EXCEL!!!


    1. Anda blh mengekalkan nombor telefon sedia ada.
    2. Tiada had masa- blh buat cepat atau lambat.
    3. Anda blh menaja tanpa had.
    4. Bonus dibayar 3 kali sebulan (11hb,21hb & 31hb).
    5. Tiada produk utk dijual.
    6. Anda boleh memiliki beberapa akaun (maksima hgga 10 akaun)
    7. Tak perlu ingtkan rakan dlm network utk topup sbb mereka mmg selalu topup.
    8. Tak perlu beli stok yg byak.
    9. Penyelengaraan yg rendah - RM20/bulan shj.
    10. Modal yg rendah utk memulakan perniagaan.
    11. Pasaran meluas (37 juta pengguna prepaid)
    12. Produk yg sememangnya digunakan semua org.
    13. Umur 12 thn pun boleh turut serta.
    14. Terbuka kpd bukan warganegara yg memiliki passport.
    15. Cara mudah utk mndapatkan pasif income seumur hidup.
    16. Dapat P.A insuran percuma.
    17. Point bleh tukar ke tiket air asia,telefon bimbit,diskaun tune hotel & tiket wayang.
    18. Lucky draw setiap mggu/bulan.
    19. Bonus 2 bulan sekali dan setahun skali.
    20. Bonus umrah (Muslim) dan percutian (Non muslim)
    21. Bonus sponsor paling tinggi.
    22. Income boleh diwarisi sampai bila2 selagi simkad aktif.
    23. Ikut coverage celcom. Dimana ada celcom disitu ada tunetalk.
    24. Boleh topup dimana2 saja.
    25. Boleh buat call/sms/internet(data plan)
    26. Diiktiraf oleh lembaga perlidungan dan kebajikan pengguna malaysia (LPKPM)
    27. Menjadi biz patner syarikat2 besar spt stesen2 minyak,bank2,7e,giant,tesco dll.
    28. Dimiliki oleh syarikat yg sangat kukuh iaitu TuneGroup.com




    JADI APA RISIKO YG ANDA ADA???
    JIKA BUKAN INI APA LAGI
    JIKA BUKAN SEKARANG BILA

    Yang bestnya...anda topup macam biasa dan NOMBOR LAMA ANDA BOLEH DIKEKALKAN.

    Info lanjut boleh refer sini :TuneTalkToneExcel
    Hamina 011-19567856


    Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!

    Nak follow my page entry.. boleh LIKE button di page ya...Terima Kasih. Teheeee~~

    Friday, November 8, 2013

    Berapa harga Lip Set MaryKay?

    Untuk makluman...

    Lip Set Mary Kay terdiri daripada 2 barang iaitu :
    1- Lip Mask = RM45.00
    2- Lip Balm = RM 35.00

    Total harga keseluruhan untuk 1 set = RM80 sahaja..



    Penggunaan Lip Mask boleh support 4 bulan ke atas. Ini kerana penguunaan Lip Mask hanya dala kuantiti yang sedikit dan sapu rata pada keseluruhan bibir.

    Cara pakai Lip Set boleh refer sini ya : Rawatan untuk Bibir gelap & kering

    Beminat nak dapat memilik produk Mary Kay selain Mary Kay Lip set. Boleh ke Hotline saya 011-19567856. 




    Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!

    JIKA ada akaun FaceB00k, BOLEHLah share & klik Button LIKE ehh.. makaceh

    Wednesday, November 6, 2013

    Vivix Shaklee Tonik Anti Penuaan



    Vivix merupakan tonik yang hebat dengan nilai ORAC yang tinggi (Ujian menentukan nilai kandungan antioksida dalam sesuatu produk). Dalam beberapa tahun ini, terlalu banyak produk di pasaran yang menawarkan perlindungan daripada radikal bebas seperti Vivix™.

    Jadi apa yang membezakan Vivix™ dan produk yang lain. Mungkin ramai yang ingin tahu tentang keistimewaan produk ini. 



    Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

    Apa yang menarik, tonik unik ini telah menjalani pelbagai ujian yang memakan bilion ringgit bagi mamastikan produk yang terjasil adalah yang terbaik. Ia juga menggunakan pengawet semulajadi tidak seperti jus/tonik antioksida di pasaran yang kebanyakkanya menggunkan Sodium Benzoate. Kesan penggunaan Sodium Benzoate juga boleh mengakibatkan kanser.


    Antara fungsi Vivix™ adalah meneutralkan kesan daripada serangan radikal bebas. Okay, saya akan terangkan apa itu radikal bebas secara ringkas. Pernahkan anda potong sebiji epal dan membiarkanya di atas pinggan? Apa yang terjadi? Adakah permukaan epal itu bertukar menjadi perang dan coklat? Ya? ini terjadi kerana di ruangan udara kita ada atom-atom yang jahat yang sentiasa menyerang kita. Bayangkan jika epal tu diserang sehingga bertukar warna, sedarkah anda bahawa kita juga diserang? Kajian mendapati apabila kita duduk atau tidur dalam keadaan statik, sebanyak 63,000 radikal bebas menyerang setiap unit kulit kita dan apabila kita aktiv, sebanyak 40 quadrillion. 

    Tumbuhan juga di ancam, ia di ancam oleh serangga, sinar UV, pencemaran etc. Jadi untuk terus hidup, ia mesti mengeluarkan antioksida sebagai pelindung. Jadi secara ringkas, apabila kita mengambil Vivix™ beserta gabungan buah-buah eksotik yang hebat dengan nilai antioksida yang tinggi, kita juga dapat khasiat tersebut. 




    Sebarang Pertanyaan berkaitan pembelian produk shaklee boleh berhubung dengan saya melalui:
    1) Page : Jom Kekal Sihat & menawan
    2) Fb Personal : AmynaAmir Hamid

    Friday, October 11, 2013

    Kenali Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate shaklee


    Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi

    Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang  terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.


    Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah
    • Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
    • Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah
    • Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak
    • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
    • Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan

    Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah:
    • Dinding
    • Permukaan dapur, jubin dan lantai
    • Peralatan
    • Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
    • Tingkap dan cermin
    • Perkakas
    • Benda-benda diperbuat daripada kayu
    • Perabot (Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)


    Sebarang Pertanyaan berkaitan pembelian produk shaklee boleh berhubung dengan saya melalui:
    1) Page : Jom Kekal Sihat & menawan
    2) Fb Personal : AmynaAmir Hamid
    3) Berhubung ke HotLine saya seperti yang tertera dalam gambar di atas.


    ♥Jaminan kami : Produk-produk Shaklee sentiasa berkesan, sentiasa selamat dan sentiasa mesra alam♥

    Thursday, October 10, 2013

    Rumah Pr1ma: Kelayakkan & cara-cara memohon

    Boleh refer pada carta di bawah ni ya.. 


    Maklumat lanjut yang berkaitan boleh lunsuri ke Laman Web Pr1ma



    Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!

    JIKA ada akaun FaceB00k, BOLEHLah share & klik Button LIKE ehh.. makaceh
     

    Monday, September 23, 2013

    Info: Mengapa susu ibu kurang sewaktu awal kelahiran


    Kerana saiz perut bayi yang baru lahir amat lah comel vs kecil sekecil baby tersebut. Around 4 kg only. So saiz perut pada hari pertama memadai lah sebesar cherry sahaja... Kemudian akan mula membesar dari hari ke hari... 

    Kita selalu dengar ibu-ibu baru mengeluh yang susu dorang tak cukup masa awal-awal bersalin. Lepas tu dorang terus bagi anak dorang susu formula sebab bayi selalu menangis. Cuba tengok gambar kat bawah ni. Besar mana je perut bayi yang baru lahir dan banyak mana je yang dorang boleh minum untuk kenyang?



    Perut bayi sangatlah kecik. Jadi janganlah fikir yang susu anda tak cukup. Susu anda sentiasa cukup untuk bayi anda. Jangan tambah dengan susu formula. Bayi baru lahir selalu menangis kerana banyak sebab. Bukan sebab dia lapar. Bayi duduk dalam perut ibu selama 9 bulan dalam ruang yang padat dan sentiasa rapat dengan ibu. Bila dia lahir ke dunia, dia akan lain, tak selesa, macam-macam perubahan yang dia rasa. Kita sebagai ibu kena sentiasa dekat dengan bayi kita. Cara paling mudah adalah dengan sentiasa menyusukan dia dan peluk dia dekat dengan dada kita. Bayi akan berasa selamat dan kurang menangis 

    Banyakkan menyusukan bayi anda secara direct, setiap 2-3 jam sekali. Anda akan dapat merasakan susu anda akan bertambah hari demi hari, mengikut saiz perut bayi anda. InsyaAllah~~

    Happy Breastfeeding!

    Credit to: Babiesfirstlactation.com 



    Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!

    JIKA ada akaun FaceB00k, BOLEHLah share & klik Button LIKE ehh.. makaceh

    Friday, September 13, 2013

    Info Set Slimming Shaklee dan bagaimana produk bertindak!!


    Set Turun Berat Shaklee, Menekankan konsep 3B yang iaitu :

    • BAKAR - Set Kurus A
    • BUANG  - Set Kurus B
    • BINA. - Set Kurus C

    Set Kurus A: Omega Guard & Lechitin


    Dalam proses membakar lemak dan memecahkan lemak serta menghalang penyerapan minyak dalam badan,Shaklee menyediakan 2 pilihan vitamin yang mana kedua-dua ini boleh diambil oleh semua. Tidak kira ibu menyusukan anak atau tidak.
    Omega Guard dan Lecithin adalah pilihan terbaik untuk membantu proses bakar.Omega Guard mampu membuatkan anda rasa kenyang lebih lama. Di mana ia berfungsi sebagai agen yang mampu membuatka anda kurang selera makan selain daripada membantu memecahkan lemak.Lecithin pulak,berfungsi sebagai pelarut kolestrol dan lemak-lemak tepu yang lain. Dalam erti kata lain Lecithin juga menyebabkan lemak terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat semula pada dinding Usus. 

    LECHITIN Tidak boleh dihasilkan oleh badan tetapi sangat diperlukan oleh badan. 


    Set Kurus B: Alfafa & Herba Lax

    Proses Detox sangat penting kepada mereka yang ingin menurunkan berat badan.Untuk anda yang masih tidak tahu apa itu proses Detox.

    Detox ini adalah satu proses untuk membersihkan usus di mana melalui proses detox ini segala toksin dalam badan,lemak dan lendir yang melekat pada dinding usus akan dikeluarkan melalui pembuangan air besar.

    Selepas usus dibersihkan barulah segala nurtien yang baik akan mudah diserap ke dalam badanpada tahap maksimum.Jika anda mengalami masalah sembelit,herb-lax dan alfalfa adalah pilihan terbaik. 

    Tetapi herb-lax tidak sesuai dimakan oleh ibu yang menyusukan bayi.Tapi jangan risau ibu menyusu tetap boleh melalui proses Detox yang lebih lembut dengan pengambilan alfalfa.Apabila usus sudah dibersihkan dan dicuci sepenuhnya, ini dapat mengelakkan perut dari buncit dan memudahkan proses penghadaman.


    Set Kurus C : ESP & Cinch Shake 
    (Ada 3 Pilihan Vanilla, Chocolate & Caffe Latte)

    Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sehingga 35%.Selain itu,protein juga membantu meningkatkan metabolisme tubuh dan meningkatkan perkembangan otot.Lebih menarik,protein mampu menjaga nafsu makan kita dan menjaga otot supaya bebas lemak.

    Shaklee menawarkan 2 produk yang mengadungi Protein terbaik sebagai makanan tambahan untuk anda yang ingin mengusukan badan.Cinch Shake adalah antara minuman protein berperisa yang sedap dan hanya sesuai di ambil oleh ibu yang tidak menyusukan bayi.Kandungan kalori Cinch Shake yang terlalu rendah dikhuatiri akan menggangu tumbesaran bayi.

    Jadi,untuk anda ibu-ibu yang menyusukan anak ESP atau Energizing Soy Protein adalah pilihan terbaik. Selain daripada membantu ibu dalam usaha menguruskan badan,Esp juga membantu memperbanyakkan susu ibu dan membantu ibu memekatkan hasil susu perahan.



    Sebarang Pertanyaan berkaitan pembelian produk shaklee boleh berhubung dengan saya melalui no telefon di dalam banner di atas nie atau melalui :
    1) Page : Jom Kekal Sihat & menawan
    2) Fb Personal : Halimatun Hamina 
    Email : amyna7698@gmail.com


    ♥ Jaminan kami : Produk-produk Shaklee sentiasa berkesan, sentiasa selamat dan sentiasa mesra alam  





    Wednesday, September 11, 2013

    Kenali ketam halal & ketam haram


    Ketam Nipah vs Ketam Batu...

    Selama ni duk tertanya tanya macam mana rupa ketam yang halal di makan & ketam yang haram kan?
    Kebetulan hari saya jumpa di fb sharing dari kawan². So saya kopipes masuk sini untuk rujukan saya dan kawan² yang memerlukan...

    Tadi saya ada tunjuk dengan seorang kawan tentang perbezaan ketam ni... kawan saya cakap. Dia dah lama tak makan ketam sebab tak tau nak beza ketam halal dan ketam haram. sebab tu lama dah dia tak membeli untuk keluarganya... Ruginya tu kan..sudah lah duduk di bumi perikanan.. hasil laut sangat murah & mudah untuk dapat yang fresh dari ladang laut.... hihihii

    Saya pun sebelum ni harap dengan suami saja.. sebab suami lebih mahir untuk mengenali jenis² ketam ni... jantan betina ketam pun suami boleh tau.. kalau saya.. memang tak tau sebab tak tau nak habaq pasaipa boleh tak tau... berbelit belit dah...kesimpulannya memang tak tau...paham ka dak?


    Kalau p pasar tu suami yang akan warning, ketam macam ni x boleh makan sayang.. ha.. kalau yang itu boleh.. macam ni macam tu.. tapi bagi saya nampak sama saja.. cuma nak beza warna ja kot.. kalau yang cerah tu boleh.. yang gelap tu x boleh... tapi macam mana kalau ketam tu gelap kena selut a.k.a lumpur.. huh! 

    Sekarang ni saya tau dah ada key untuk pilih ketam... selain tengok warna ketam, kita tengok juga kaki ketam tu... dia mesti ada kaki leper dihujungnya... tapi kalau kaki tu patah macam mana pulak kan...terus tak jadi beli... teheeee~~


    Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!

    JIKA ada akaun FaceB00k, BOLEHLah share & klik Button LIKE ehh.. makaceh
     



    Tuesday, August 13, 2013

    Info: Carta kedudukan supplement vitamin shaklee di dunia & Malaysia




    Berikut adalah kedudukan carta supplement multivitamin dunia 2013. 

    TOP 5 Ranking Dunia

    • No 1 Xtend-Life
    • No 2 Shaklee 
    • No 3 Douglas Laboratotries
    • No 4 USANA Health Sciences
    • No 5 Source Nutrals

    Top 5 Ranking Malaysia

    • No 1 Shaklee
    • No 2 USANA Health Sciences
    • No 3 Herbalife
    • No 4 Alpha Lipid
    • No 5 Nutrilite (Amway, Quixtar

    Alhamdulillah..... Untuk top 5 ranking dunia shaklee di kedudukan ke-2, manakala untuk Top 5 Ranking Malaysia di kedudukan yang pertama... Berminat untuk dapatkan produk shaklee & consultation percuma boleh hubungi saya.




    LIKE FunPage : Jom Kekal Sihat & Menawan Bersama Shaklee 
    FB Personal : Halimatun Hamina 
    Email : amyna7698@gmail.com







    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...