Wednesday, November 6, 2013

Vivix Shaklee Tonik Anti PenuaanVivix merupakan tonik yang hebat dengan nilai ORAC yang tinggi (Ujian menentukan nilai kandungan antioksida dalam sesuatu produk). Dalam beberapa tahun ini, terlalu banyak produk di pasaran yang menawarkan perlindungan daripada radikal bebas seperti Vivix™.

Jadi apa yang membezakan Vivix™ dan produk yang lain. Mungkin ramai yang ingin tahu tentang keistimewaan produk ini. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Apa yang menarik, tonik unik ini telah menjalani pelbagai ujian yang memakan bilion ringgit bagi mamastikan produk yang terjasil adalah yang terbaik. Ia juga menggunakan pengawet semulajadi tidak seperti jus/tonik antioksida di pasaran yang kebanyakkanya menggunkan Sodium Benzoate. Kesan penggunaan Sodium Benzoate juga boleh mengakibatkan kanser.


Antara fungsi Vivix™ adalah meneutralkan kesan daripada serangan radikal bebas. Okay, saya akan terangkan apa itu radikal bebas secara ringkas. Pernahkan anda potong sebiji epal dan membiarkanya di atas pinggan? Apa yang terjadi? Adakah permukaan epal itu bertukar menjadi perang dan coklat? Ya? ini terjadi kerana di ruangan udara kita ada atom-atom yang jahat yang sentiasa menyerang kita. Bayangkan jika epal tu diserang sehingga bertukar warna, sedarkah anda bahawa kita juga diserang? Kajian mendapati apabila kita duduk atau tidur dalam keadaan statik, sebanyak 63,000 radikal bebas menyerang setiap unit kulit kita dan apabila kita aktiv, sebanyak 40 quadrillion. 

Tumbuhan juga di ancam, ia di ancam oleh serangga, sinar UV, pencemaran etc. Jadi untuk terus hidup, ia mesti mengeluarkan antioksida sebagai pelindung. Jadi secara ringkas, apabila kita mengambil Vivix™ beserta gabungan buah-buah eksotik yang hebat dengan nilai antioksida yang tinggi, kita juga dapat khasiat tersebut. 
Sebarang Pertanyaan berkaitan pembelian produk shaklee boleh berhubung dengan saya melalui:
1) Page : Jom Kekal Sihat & menawan
2) Fb Personal : AmynaAmir Hamid

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...