Monday, August 14, 2017

FLEUR PEWANGI SERBAGUNA BETUL!!



Dengan hanya 1 botol RM10 sahaja!!

Anda Inginkan haruman ekslusif untuk kenderaan, Rumah, Kedai atau ruang pejabat.. semestinya bolehhhh!!

 ✓ Haruman yang tahan sehingga 45 hari ✓ Terdiri dari 15 haruman yang menyegarkan yang anda boleh pilih... ✓ 100% haruman diimport dari Perancis ✓ Bauan Aromaterapi dengan harga yang berpatutan 
✓ Tersedia dalam bungkusan yang unik dan comel 
✓ Bebas dari bahan merbahaya & terlarang 
✓ Produk keluaran bumiputera 
✓ Kandungan 1 BOTOL (9 ml)







Buy more save mores!!!

Terima kasih sudi membaca dan sokong penulisan #ummiAnaqiHaziq.. Sila berkunjung lagi and happy reading!! ingat ingat ingat..... ♥ ♥

Thursday, June 29, 2017

Memori 1st syawal kami

Memori 1st syawal Aidilfitri2017!!!
Macam sedia maklum... tahun ni kami join #teamrantau under #teamrayaperak next lepas majoriti dah masuk koje... kami akan join #teamrayakedah pulak... insyaAllah!!! Okeh dah sebagai pembuka cerita... let's read & happing reading~~


Alhamdulillah....... syukur sangat² masih diberi kesempatan untuk kami sama² berjemaah solat sunat aidilfitri dan jamuan raya.. itu target utama untuk 1st syawal kami... Ya lah dah nak bersalaman dengan Mak Ayah & mertua tak dapat... Memang itu saja harapan utama selain menggembirakan suami & anak. Mujuq sempat join... Maklumlah pantual betul time geng abam komando ni. Kaedahnya "sedia bekorban". Tak boleh lambat walau sesaat.... nanti senang musuh ambil kesempatan giteww. Hihihi

AnaqiHaziq join ummi&walid solat sunat Aidilfitri.. Tak sampai masjid lagi dia dah solat dulu. Kat lift pun boleyyy.... ahaksss!!


Lepas settle solat & jamuan... walid kena berbaris anggota untuk lapor bilangan & keberadaan anak15 buah... walid dapat sedikit ruang untuk raikan syawal bersama² kami.. Jadi boleh kami pakai sedondon serasi bersama seperti yang terencana di minda ummi Anaqi...Alhamdulillah!!




Jadi walid ambil kesempatan yang ada ni untuk bawa ummi n #anaqihaziq ke rumah saudara mara di area pantai remis. Ummi pun tak sangka begitu ramai saudara mara di sana. Sampai keliru dan pening nak ingat...hahahaha!! PaklongMail, paknjangJid, PakngahDin, PakTeh, PakTam dan MakNdak...Rumah dekat² semuanya... boleh kata satu pulau tu adik beradik belaka.. seronok!!










Itupun tak sempat kami p ziarah semuanya sebab hari dah malam dan terkejar² masa nak balik ke pangkalan... maaf kan kami saudara mara... next insyaAllah ada rezeki& jodoh kita..kami akan sampai lagi ke sana. Stay keep in touch yeah!! Seronok sangat suasana di sana... Allah saja yang tahu rentak hati yang seronok ni berjoget². semuanya ramah tamah macam dah lama kita kenal. Keloi sana keloi sini..Anaqi pun seronok aja sbb ramai kawan² baru... Padahal ini 1st time kita bertentang mata... lain lah dengan walid... berkali² depa dah jumpa dan walid pernah bermalam di sana.. Heheheh!!!




Dari petang membawa ke malam hati nak balik.. last² lepas magrib baru dapat gerak balik. Itupun MakNdak ajak makan nasi dulu... kami menolak sebaiknya sbb walid dah tak senang hati. Maklumlah on call... ermmm!! Paktam bekalkan kami lokan... perghhh. Fresh dari laut pantai remis... alololo. Terima kasih paktam...
Syawal ke-2...

Awal² pagi lagi walid dah turun kerja... Anaqi menangis teresak² sebab nak ikut walid... weee...
 Semalam dengar walid berkata²... #&$*/^@*@ Tak tahulah apa maksudnya..pandai bebel juga abam komando tu. Wakakaka. Biasalah walid.. dunia semua tu.. Think +'ve saja..  Bertabahlah walid dah nama pun "sedia bekorban". Jiwa mau kental na..Cia cia cia cia..


Terima kasih sudi membaca dan sokong penulisan #ummiAnaqiHaziq.. Sila berkunjung lagi dan happy reading!! ingat ingat ingat...


Friday, June 23, 2017

Kami #teamperantau

Aidilfitri 2017...

Kami join #teamperantau lagi... Tak mengapalah mana² pun. Janji kami sambut 1st Syawal bersama². Nikmatnya terasa di situ tau tau!!!!

Semalam selepas tengok slot berita #kabarAidilfitri di #tv3 tu... kak myna up status d Fb... Sebab pakat duk tanya awat tak balik... Raya ni la nak jumpa adik beradik... Okeh fine... hampa boleh la cakap macam tu sebab hampa tak lalui situasi kami. 
 Letih lah nak jawab. Duk jawab tu pun mood dah ke lain... dari nak seronok² dah nak marah²... Jadi kak myna up status macam kat bawah ni.

***********************************

 "Kenapa #kakmyna tak balik raya di Kedah". Sedangkan dah duduk kat semenanjung. Bukan kena beli tiket flight dah pon! Lagipun suami kena tugas di Aidilfitri.... Balik ja la jumpa family kan. Meraikan syawal bersama ayah n mak...
Bagi kak myna Oh no... biarlah kami raikan syawal cara kami. Suami bukan kena p operasi jauh2 pun, tugas kat lumut ja... lain lah kalau macam dulu... operasi di pulau, operasi di teluk eden somalia nu... itu memang lah kak myna balik tak dak akai nak duduk sorang2 sini.. huhuhu.
Nanti turn suami cuti... kita apply cuti rehat sama2.... ha time tu pulanglah kita berhari raya di kampung.. walaupun suasana x sama macam #1syawal... tak pa.., suasana tu pun kita yang create.... Dia mai la selow2..... hah gitewww!!!! "
***********************************




Alhamdulillah... Ada yang memahami. betul la kan... suasana tu pun kita yang create. Kami harus bergembira dan paling penting Mak & ayah mertua semua memahami... Hat yang tak faham² atau buat² tak faham tu... Lantak p la kat hampa.... Kak myna doakan Allah bagi kita sama² rasa keseronokkan di Aidilfitri.. Hidup kita ni KARMA.... Mungkin ini bahagian kami, mana tau ke depan hampa pun dapat rasa bahagian ini..

Terima kasih sudi membaca dan sokong penulisan #ummiAnaqiHaziq.. Sila berkunjung lagi dan happy reading!! ingat ingat ingat...


Thursday, June 15, 2017

Kebaikan/manfaat susu kambing

Banyak manfaat yang kita dapat dengan mengamalkan pengambilan susu kambing kerana susu kambing kaya dengan protien, enzim dan mengandungi faktor anti penuaan, antiarthritis serta antibarah. 

Ia mengandungi antibodi untuk merawat penyakit gastrik, demam kuning, lelah, penyakit kulit, memulih tenaga batin, sakit jantung peringkat awal, ulser perut serta membantu dalam pembentukan tulang dan gigi serta berbagai lagi penyakit kerana susu kambing merupakan makanan tambahan yang baik untuk kesihatan. 


Antara kebaikan lain susu kambing ialah:
  • Tidak menyebabkan alahan.
  • Membantu sistem imunisasi tubuh.
  • Bersifat alkali.
  • Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan.
  • Membantu sistem penghadaman.
  • Menguatkan jisim tubuh yang sihat (tulang, otot, sendi, kulit & tisu saraf).
  • Tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) yang menjadi penyebab utama alahan.
  • Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu:
  •   > Protein 2.1 kali ganda
  •   > Kalsium 2.2 kali ganda
  •   > Zat Besi 2.0 kali ganda
  •   > Potasium 2.1 kali ganda
  •   > Vitamin A 3.8 kali ganda
  •   > Garam Galian 2.0 kali ganda
  •   > Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu
  • Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu.
  • Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu lembu.
  • Proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja berbanding susu lembu yang memerlukan lebih 2 jam.
Sama seperti susu ibu PH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang asidik.


Okeh berminat nak dapat stok susu kambing keluaran Bertam Best marketing boleh hubungi saya di talian 011-19567856 (Hamina Hamid) atau kunjungi page jualan saya #jomkekalsihatdanmenawan.



Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!

Saturday, June 10, 2017

Kenapa MelaCEP Ultimate Serum ni Best Seller

Hai MkLovers!

Masalah Jeragat? Pigmentasi?? Oh nOoo Wayyy!!  

Inilah salah satu sebab kenapa MelaCEP Ultimate Serum ni Best Seller!!

Serum ni wajib ada kalau anda nak kulit yang cerah, lembap dan sihat. Kalau ada jeragat pun serum ni mampu pudarkan jeragat pada wajah anda tau. Amacam best ke best? 




♥ MelaCEP Plus+ Ultimate Serum ♥

1) MelaCEP Plus+™ Luminous Kompleks boleh mencerahkan dan memutihkan kulit wajah dengan menggabungkan 3 bahan utama:


Ekstrak Edelweiss - mencerahkan, memberi perlindungan, kaya dengan Antioksidan utk membantu mengurangkan perubahan warna pada kulit


Ekstrak Alga - merangsang pembentukan melanin dan membantu menghalang perubahan warna pada permukaan kulit


Asid Amino dari sayuran - memperbaiki kecerahan kulit, menjadikan tona kulit lebih sekata, dan mengurangkan bintik-bintik hitam pada kulit 


Ekstrak Maritime Pine dan White Birch - target melanin




Antara kelebihan melaCEP Plus+ Ultimate Serum adalah

- kulit lebih berseri dan cantik dengan Ekstrak Edelweiss
- memperbaiki tekstur kulit supaya kulit lebih cerah dan 
mengurangkan bintik-bintik hitam



Satu kajian terhadap 252 orang pengguna wanita telah dibuat selama 3 minggu dengan menggunakan produk pagi dan malam. Keputusan yang diperolehi adalah:

- 93% berkata ia membantu memulihkan keserian wajah kulit
- 86% berkata ia memberikan pencerahan sekata pada kulit wajah
- 81% berkata ia memulihkan kelainan pada tona warna wajah


With Love! #HaminaHamid
Mary Kay Independent Beauty Consultant #KakMyna 

Friday, June 9, 2017

Kenapa pentingnya Freshner or Softener pada wajah!

Rupanya ramai yang menganggap Softerner atau lebih dikenali sebagai Toner ni tak penting..

Eh malaslah nak sapu²... Boleh??


Haa..ni nak cerita kenapa pentingnya kene pakai Moisture Renewing Softerner:

✔️ Softener akan menanggalkan saki baki kotoran yg mungkin masih ada selepas kita mencuci wajah. Bila wajah dah betul2 bersih, kadar penyerapan dan kesan kebaikan skin care lain yang kita gunakan akan lebih mudah (serum, moisturizer, pore minimizer dan sebagainya)

✔️ Softener juga dapat mengurangkan penampilan pori dan garis2 halus. Kulit akan jadi lebih halus dan lebih mudah untuk kita meratakan make up di seluruh wajah

✔️ Softener menolong untuk mengekalkan kelembapan kulit. Bila Kulit ckup kelembapan make up nampak lebih cantik dan sempurna.

✔️ Softener ini dirumus khas dgn Niasinamida yg membuatkan kulit kelihatan lebih cerah, berkilau dan sihat berseri.


Haa..nampak tak betapa pentingnya softerner ni pada kulit kita? Nampak remehkan..tapi impactnya sangatla besar...So startlah sekarang...pastikan kulit dibersihkan sepenuhnya...

Fokus pada kebersihan kulit dulu..Bila kulit da cantik..nak pakai make up pun senang dan kita akan berasa lebih yakin dan happy sebab kulit kita dalam keadaan sihat..

With love πŸ˜˜ #HaminaHamid

Mary Kay Independent Beauty Consultant#KakMyna πŸ’„

Skincare Timewise Miracle Set

Hai #MkLover 

Tahu tak yang kulit kita mengalami proses penuaan seawal 25tahun? Rugi kalau kita tak jaga kulit dari awal, nanti kulit pon dah tak anjal, muka dah kusam n berkedut. Auchhhhh!!



Sebab tu #skincaremarykay ada Timewise Miracle Set ni. Ia membekalkan faedah anti penuaan tercanggih yang kulit anda perlukan supaya kulit nampk jauh lebih muda.

Penggunaan set miracle Timewise akan mngurangkan garis halus dan kedutan, meningkatkan keanjalan kulit, manjadikan kulit lebih halus dan lembut serta menjadikan tona kulit lebih sekata.

Nak tau lebih lanjut tentang produk ni, atau nak free consultation tentang masalah kulit anda, boleh hallu²#kakmyna yea.. kita deal sampai kulit kembali kekal sihat cantik dan menawan.. 


Mary Kay Independent Beauty Consultant #KakMyna πŸ’„

TimeWise Day & Night Solution

Timewise Skincare lebih mesra di dengan Rahsia Kulit Sihat & Anti Garis² halus (Kedutan). Dalam entry kali ni #kakmyna hanya nak sentuh tentang serum ajaib dan terbaik. woww superb!

Terdapat 2 serum terbaik dalam #TimeWiseSkinCare:

✔️ TimeWise Day Solution Sunscreen Broad Spectrum SPF35 (Best Seller)
- Penjagaan yang membekalkan rawatan Pronewal yang ekslusif untuk perlindungan penting pada siang hari supaya kulit kulit kelihatan lebih muda dan sihat.
- mengandungi formula anti penuaan yang membantu melambatkan proses kekedutan, kemunculan garis garis halus.

✔️ TimeWise Night Solution (Best Seller)
- Bahan kandungan biji-bijian dalam TimeWise Night Solution merupakan vitamin vitamin yang diperlukan oleh kulit seperti vitamin A, C dan E bagi menggalakkan pembaharuan sel-sel kulit wajah pada waktu malam.
- mengandungi formula anti penuaan yang membantu menganjalkan kulit agar kelihatan lebih sihat, anjal dan muda

Ingin kelihatan muda dari usia sebenar??! Dapatkan set penjagaan TimeWise dimana ia mengandungi formula anti penuaan yang efektif dan berkesan.

With love πŸ˜˜ #HaminaHamid
Mary Kay Independent Beauty Consultant #KakMyna πŸ’„

Thursday, June 1, 2017

Perbezaan antara CC cream VS foundation

Tahukah anda perbezaan fungsi 2 produk dalam gambar ni.. Yang dah tahu.. Alhamdulillah. Okeh pada yang tak tahu lagi... jom kak myna listkan perbezaan antara CC cream VS foundation.

1- Cc cream
πŸ“Œ Nipis
πŸ“Œ Mempunyai SPF.
πŸ“Œ Kegunaannya untuk menghalang cahaya matahari... Cc cream digalakkan pakai walaupun dalam rumah.

2- Foundation.
πŸ“ŒAgak tebal sedikit daripada Cc cream.
πŸ“ŒTiada SPF
πŸ“Œ Kegunaan untuk elakkan habuk melekat ke kulit wajah.

🐾tips:
Semasa keluar rumah, digalakkan untuk memakai campuran Foundation dan Cc cream kerana kedua-duanya mempunyai peranan tersendiri.

Moga bermanfaat perkongsian ini.

Mary Kay Independent Beauty Consultant #KakMyna πŸ’„

Item: Pore minimizer Mary kay

Amat sesuai bagi sesiapa yang mengalami masalah pori besar. Muka berlubang akibat kesan jerawat

Set pore minimizer ni akan bantu kecilkan liang pori dengan lebih berkesan. Ia akan membaiki tekstur kulit untuk kembali licin & halus.


Testimoni pore minimizer 

Memang terbukti boleh membantu mengecilkan pori2 wajah kita yang terbuka.. plus digunakan bersama refine memang lagi superb hasilnya..insyaAllah..

Nak try dulu boleh roger² Kak Myna na... sekali guna pun dah rasa perbezaan.. apa lagi kalau guna berkala...confirm flawless. InsyaAllah... Lagi cun kita set utk #skincareclass..

With love πŸ˜˜ #HaminaHamid

Mary Kay Independent Beauty Consultant #KakMyna πŸ’„

Wednesday, May 3, 2017

Kelebihan True Dimension Lipstick

Hai #MkLovers!

Sebelum tu.. #KakMyna nak kongsikan sedikti info berkaitan bibir.. Sebenarnya ada banyak tapi sikit² dulu yea... hehehe!!


✔️Tahu tak..bibir kita akan menjadi kurang tegang bila meningkat usia

✔️Bila usia kita meningkat, kolagen dalam badan semakin kurang. Jadi kolagen sangat penting untuk mengekal bentuk bibir kita agar munggil selalu

✔️Sebab tu MK keluarkan lipstik True Dimension.....merupakan yang terbaik kerana mengandungi rumusan anti penuaan di didalamnya.

Kelebihan True Dimension lipstick Marykay :- 
πŸ’Ÿ Tahan lama, Berkrim dan Warna yang sekata 
πŸ’Ÿ Tekstur yang tingan, halus dan licin mudah di sapu pada bibir. 
πŸ’Ÿ Dapat melembapkan bibir dan mengunci lembapan. 
πŸ’Ÿ Diperkaya dengan bahan penjagaan kulit termaju. 
πŸ’Ÿ Meratakan garis2 halus
πŸ’Ÿ Meluncur licin apabila disapu
πŸ’Ÿ Kepelbagaian pilihan warna yang menarik dengan formula berkekalan.
πŸ’Ÿ Bibir tampil lebih tebal dan mengiurkan
πŸ’Ÿ Membantu memberi perlindungan radikal bebas dan faktor faktor negatif persekitaran yang menyebabkan kedutan
πŸ’Ÿ Dapat merawat masalah bibir sensitif dan kering.




With love 😘 #HaminaHamid

Mary Kay Independent Beauty Consultant #KakMyna πŸ’„

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...