Wednesday, January 20, 2016

Kopi Pak Belalang.. sebarkan keenakkannya!!!!!

Tahukah Anda?

Mengapa kami menggunakan Habbatus Sauda dalam penghasilan produk kami?

- KOPI PAK BELALANG®
- KOPI PAK BELALANG® PREMIUM

Habbatus Sauda adalah makanan sunnah, Rasulullah s.a.w. sendiri ada menyebut mengenai kelebihan habbatus Sauda iaitu sabdanya: “Hendaklah kamu memakan habbatus sauda kerana ia mengandungi ubat untuk segala jenis penyakit melainkan as-Saam (mati)” (Riwayat at-Tirmizi).Habbatus Sauda  juga dikenali sebagai Jintan hitam. Nama saintifik: Nigella sativa ialah sejenis tumbuhan berbunga (magnoliphyta atau angiosperm) secara tahunan yang tumbuh secara asliya di bahagian selatan dan barat daya benua Asia. Ia mempunyai ketinggian berukuran 20–30 cm, manakala struktur daunnya yang halus, lurus (tetapi tidak berbentuk seperti jarum). Bunganya pula berstruktur halus, biasanya berwarna putih dan biru pucat dengan 5 hingga 10 kelopak. Buahnya pula bersaiz besar dalam bentuk kapsul yang mengandungi tiga hingga tujuh folikel berpadu, setiap satunya mengandungi beberapa butiran hitam yang digunakan sebagai rempah ratus dan bahan perubatan.

Bijirin Habbatus Sauda juga diproses atau dikisar sehingga mengeluarkan minyaknya dan diminum untuk kesihatan atau perubatan tradisional lebih dikenali sebagai minyak habbatus sauda yang meluas digunakan untuk merawat kencing manis secara tradisional dan terdapat juga dimasukkan ke dalam kapsul.

Kebaikan dan nilai perubatan Habbatus sauda:

1. Asid Urik dan Gout
Membantu mengeluarkan asid urik dari badan dan mengelakkan dari terkena penyakit gout.

2. Asthma
Habbatus sauda’ terbukti memiliki kesan aktiviti anti-histamin, anti-oxidant, anti-biotic, anti -mycotic dan penghambat Bronchitis”. Ia dapat melawan lelah.

3. Selsema
Meningkatkan fungsi kekebalan badan( antibody)  dan dapat menyembuhkan selsema.

4. Tekanan Darah Tinggi
Merendahkan tekanan darah.

5. Alahan (Allergic)
Habbatus sauda  terbukti menyembuhkan 70 % penderita alergi, termasuk  alergi serbuk ,debu , jerawat dan neurodermitis ( penyakit kulit)

6. Sistem Hempedu (Bile)
Membantu pembuangan  hempedu dari pudi hempedu, mengelakkan berlakunya penyakit pada pundi hempedu

7. Melancarkan Pengeluaran Susu
Kombinasi bahagian lipid dan struktur hormon dalam Habbatus sauda dapat meningkatkan penghasilan susu bagi ibu menyusu.

8. Sistem keimuanan
Ia meningkatkan sistem keimuanan supaya dapat membunuh bacteria dan virus supaya dapat melindungi tubuh daripada dijangkiti penyakit.

9. Barah
Habbatus sauda kaya akan beta-sitosterol, yang diketahui memiliki kemampuan mencegah kanser. Ekstrak habbatus sauda  memiliki khasiat anti-tumor tanpa kesan sampingan seperti dalam rawatan Chemotherapi dan penyinaran”.


Kami mencari pengedar di seluruh Malaysia untuk memasarkan produk-produk hebat kami. Jika anda ingin menjadi seorang usahawan yang berjaya dan ingin mengubah hidup anda sila hubungi kami untuk maklumat lanjut. Kami akan guide 1 by 1... InsyaAllah...

Hubungi #HaminaHamid | 011-19567856

Terima kasih sudi membaca dan sokong penulisan #ummiAnaqiHaziq.. Sila berkunjung lagi dan happy reading!! ingat ingat ingat....

1 comment:

muhammad amiruddien said...

Assalamualikum...

Saya nak tumpang promote website...

http://felda.ml

http://bit.ly/17lBrz5


Terima kasih...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...