Friday, January 27, 2012

Ya Allah sembuhkan batuk saya!!

Sejak balik bercuti dari Sandakan sempena cuti chines new year hari tu...

saya kena virus batuk... sampai sekarang masih tak lega lagi. Batuk nih bila mula menyerang sekali, perghh bersusun susun di aturnya... sampai rasa nak tercabut segala yang ada di dalam usus....

Macam hari tu sangat sengsara, tapi saya terima ini sebagai tanda kasihnya Allah s.w.t untuk hambanya yang kerdil ini. Saya batuk hinggakan bernafas pun terasa sakit pada tulang temulang. Suhu badan pun tak menentu jadinya... Ada kala terasa sejuk amat, ada kala panas macam di panggang... Macam mana pun saya kena kuatkan semangat, saya tak boleh manja² dengan sakit saya.. mesti kuat!!!!!


Gambar AA..tak da kaitan dengan entry saya, hehe! cuma saya rindu dengan AA, dia dah sombong.. talifon pun tak mau cakap sudah dengan saya... adakah dia benci dengan kasih sayang jarak jauh.. hohohoh!!.

Saya rasa bulan januari ni.. adalah bulan sakit pada diri saya.. bermula awal bulan & hujung bulan saya sakit... awal bulan sampai admit wad... Hujung bulan ni harap² tidaklah.. saya tak mau ngadap doktor... buatnya di tahan di wad lagi...sakit dapat kompul DUIT, memang saya boleh kompul duit dengan prudential tu, tapi huh tak mau... minta simpang sebab Mr.A nun jauh di sana... tak nak Mr.A susah hati... mau smooth selalu supaya semua urusan Mr.A di sana lancar... InsyaAllah 6____9.

Apapun Alhamdulillah... saya masih ada jiran² yang begitu mesra. biarpun berlainan bangsa dan agama... mereka membuatkan saya senang hati.... kekadang saya terasa malu untuk inform dorunk yang saya tak sehat...mana tidaknya dorunk datang kerumah, menjenguk if saya tak keluar rumah... tambah² tahu saya batuk & kesihatan pun kekadang tak stabil nih... Syukur padamu Ya Allah... Jasa baik meraka tak terbalas oleh saya.. Hanya engkau yang mampu. :D.

Harapan saya... moga batuk ini beransur sembuh. Datang nya Febuari nanti biarlah dengan kesihatan yang baik dan stabil... Amin....



Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!



Dah habis membaca..cukup lah dengan klik Button LIKE ehh~~

8 comments:

budak kampung online said...

amalkan minum madu dibancuh dengan segelas air suam. sebelum tidur dan waktu pagi.

Amyna said...

madu di rumah dah habis...besok juga saya pergi beli & buat cara yang awak suggestkan... selalu makan madu terus macam tu saja... ,

terima kasih ya kawan, terima kasih banyak2.

YaYaNsMuM said...

insyaallah, get well soon ya!

Amyna said...

terima kasih yaya..InsyaAllah :D

shahdiana said...

semoga myna cepat sihat...

Wanzi said...

pren makan ubat.... kalau belarut mesti jumpa dr pakar.... jgn minum ais... harap2 cepat sembuh

ieYna said...

kwn office kak ina rebus telur ayam dan makan kuningnya sahaja. Di amalkan seminggu 3 kali. Insyaallah. Semoga cepat sembuh dengan izinNYA.

mama aini said...

assalam myna..semuga kesihatan myna dah bertambah baik sekarang ni..teringat mama,aritu mama batuk teruk sangat..makan ubat batuk jenis pil baru bolih berhenti..hu2x..beruntung myna punya jiran yg baik & sgt prihatin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...