Thursday, February 23, 2012

Pasport VS dokumen perjalanan terhad :D

Sekarang dah ada dua buku pengenalan diri...

Pasport tu untuk p luaq malaysia... yang perjalanan terhad tu guna bila fly balik semenanjung sana.. hurmm~~ Kad pengenalan tu pulak, simpan dulu senyap² dalam purse.. di minta baru bawa keluaq.. begitu kan?




Untuk pasport Saya buat paling minima iaitu 2 tahun saja dengan kadar cas RM100. Satu jam boleh siap if tak ramai orang, tapi sangat mustahil kalau imigresen tu tak ramai orang. sangat² sesak okeh.. macam² bangsa ada dengan pelbagai urusan.. kena banyak bersabar :-).

Untuk perjalanan terhad saya buat semaksima yang boleh setakat 5 tahun sahaja. itu pun sekarang dah nak expired.. tahun depan maybe kena p ngadap lagi imigresen sana, untuk urusan dokumen perjalanan terhad nih.



Baru² nih Mr.A ada sound... bunyi nya macam lama lagi berkhidmat di sini yoo. tak pa la di mana² pun kan.. Allah sentiasa memberi yang terbaik untuk setiap hambanya.. untuk mendapat yang terbaik haruslah bersabar, so redha~~.



NotaSepintas: Ayuk kita ke padang... jangan di biarin masa berlalu begitu aja dong! #tetibaAuraIndonesia. HAHAHA!!




Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!



Dah habis membaca..cukup lah dengan klik Button LIKE ehh~~

5 comments:

shidah said...

owh..klu kita ddk kat sabah kna pakai dokumen perjalanan terhad ea?sbb b4 nie klu blk tawau, imigresen bg pas sekeping tue jer kan?myna..ada dgr jwtn 0 PT W17 kat tawau x?nak balik tawau la....

Syahierah Ishak said...

comelnya akak.
hihi
singgah sini. semoga hari ini hari yg indah :)

Amyna said...

ya shidah... kalau belum ada dokumen perjalanan terhad tu, pihak imigresen akan bg slip, slip tu kena simpan.. masa nak keluar dr sabah.. kena bagi balik dengan dorunk..Jangan hilangkan.. nanti banyak step pula...

Shidah... macam yang kita bincang hari tu ya. itu langkah awal.. sebab pihak dorunk lebih tau tentang kekosongan yang ada :D. Untuk opis myna memang x da lagi kosong gred w... tapi nanti kalua myna ada dengar di mana2.. myna inform shidah na...

Amyna said...

@Intan: akak biasa2 saja.. syukur Alhamdulillah... hari ini tersangat indah. Syukur :D

farah said...

salam..kalau mcm yg kerja di sabah kan,kene isi borang dokumen perjalannan terhad je kan?borang2 lain ade lagi tk?sbb farah bru nk g mohon..ade yg ckp kene isi borang kerja sementara...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...