Thursday, March 8, 2012

Anlene : Free Bone Health Check !!

Aktiviti yang berlangsung di opis saya semalam.. Automatik juga lah saya dan staf & pelajar lain melibatkan diri... Percuma tu. Sapa tak mau.. Kann kan kan!!So hulur kaki untuk scan pehtu dengar kaunseling sikit dari pihak anlene berkenaan status tulang temulang kita... Bukan susah pong! Seharian mereka berkampung di opish saya... Dari jam 9.30 pagi hingga 5 petang..Step 1 : Haruslah mendaftar isi borang.. kalau tak cam mana dorunk nak tau maklumat kita kan.Step ke-2 : Scan tulang di bahagian pergelangan kaki.. Di situ ja dorunk amik result kesihatan tulang kita ^___^.Pengarah pun join juga, steady saja :Dkepetusannya!! Shhh..jangan banyak² cakap.

Anlene Free Bone Health Check

Step 3: Sesi Kaunseling berpandukan keputusan yang kita dapat.Dah mula serabai kepala Otak.. Hohohoho!!Step 4: Buy lah susu anlene... murah sikit ja dari harga pasaran.Kami dengan susu & keputusan masing²... yeayyyy!!

Sepanjang sesi kaunseling saya baru tau berapa² perkara berkenaan kalsium susu anlene nih. Meh nak kongsikan dengan kawan²:
  • Ingat ya!! Anlene mesti di bancuh dengan air suam atau air sejuk sahaja. Bukan AIR PANAS.
  • Sehari hanya minum minima 4 sudu susu anlene. Kalau nak sekali minum masukkan ja 4 sudu terus atau boleh di bancuh 2 kali dengan kadar 1 gelas 2 sudu susu anlene.
  • Paling mudah a.k.a pemalas beli ja yang dah siap dalam kotak kecik² tu.. itu hanya minum 1 kotak saja sehari.
Ikut sahaja seperti yang disarankan... sebab kalau kita minum lebih itu akan membuat kita rugi sahaja kerana badan kita ada had limit untuk terima kalsium. Hehehe! begitu lah kata gadis² manis anlene.. Meowww~~Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!Dah habis membaca..cukup lah dengan klik Button LIKE ehh~~

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...