Tuesday, November 27, 2012

Takoyaki... Rasa wasabinya menyucuk hidung!!


Kui kui kui~~

Tajuk memang tak boleh cover².. itu realiti punya pengalaman masa menelan TOKOYAKI..  Rasa nak luah balik ja tokoyaki dalam mulut tau... tapi depan orang pulak kan.. tak kan nak luah... tak senonoh lorhhh!

Paksa menelan juga!!


tapi pedas nya tak la lama mana pun. telan air ja.. hilang la rasa pedas tu.. ini depend pada kuantiti yang wasabi yang saya telan... kalau kuantiti wasabi tu banyak.. mungkin sebotol mineral pun tak hilang lagi pedasnya.

Boleh ja nak minta tak pedas.. tapi saya dan opismate, kunun nak try yang pedas... hambik kau... menyucuk hidung teruss... wakakakakaka!!!

Gambar hasil google ^__^

Nak tau wasabi tu macam mana... ha.. mcm kat dalam magkuk yang di atas ni la (warna Hijau). letak sikti ja pun. tapi... tapi... tapi. menyucuk hidung =P.  Selalu kalau pergi ke restoran sushi, ada tu...

Pedas² tapi sedap.. ;-)




Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!

JIKA ada akaun FaceB00k, BOLEHLah share & klik Button LIKE ehh.. makaceh....

8 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Tak pernah mkn. Sedap?

NUR AIN ILYANI MOHD ZIN said...

kalau tgk mcm sedap. huhu.
jemput singgah http://niailyani.blogspot.com/

Sharinginfoz said...

tak pernah le cuba, anyway kalau pedas sangat tak boleh nak telan

Amyna said...

@LM: Ada sotong kat dalam tu.... sedap la juga... try la LM...

@@Yani: Nak rasa makanan ala jepun... ha takoyaki salah satunya... hehehe!

Amyna said...

@Nik: Boleh ja minta tak mau pedas... kalau tak pedas dia tak letak kot wasabi yang mencucuk hidung tu...

kak ina kl said...

tak suka makan sushi jadi tak jumpalah wasabi tu

Lynn Hamzah said...

takoyaki tu pernah la try tapi wasabi x pernah lagi...in fact kak lynn sekeluarga x pernah plak try makan sushi...huhuhuh...

nur anis said...

saya suka takoyaki..tapi tak pernah pulak makan dengan wasabi..selalu sushi je makan dengan wasabi...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...