Monday, November 19, 2012

Kota Kinabalu... Tomorrow we are coming !!!



Selamat pagi isnin...

Mood koje masih ke laut china selatan nun... mana tak nya minggu kita lepas koje & cuti berlompat lompat.. Koje sehari cuti pun sehari dan koje sehari cuti pula dua hari... Untuk minggu nih pun lebih kurang juga... Hari nih koje sehari.. pehtu koje di luar kawasan 4 hari..

Abang pun sama... semalam gerak balik pangkalan sana, duty sehari dan petang ni balik sini semula untuk persiapan nak p operasi di pulau pulak... hmmmmm begitulah rutin abang, tapi sejak 2012 nih lagik kerap operasi nya.. boleh kata sebulan sebulan sebulan.... Moga saya dikurniakan ketabahan & kesabaran hati yang semakin meninggi ninggi @__@. 


Saya diarahkan untuk join bengkel penyelarasan data HRMIS di Kota Kinabalu pada 20hb hingga 23 November 2012..  Bengkel kali nih di buat di Hyatt Regency Hotel. Bagitau abang pasal nih, abang tanya area mana tu sayang, bandar ka... Abang risau kalau macam di INTAN tu sebab jauh sikit dari bandar. Siapa pernah berkampung di sana, tau la macam mana situasi nya..tahap kebosanan yang meninggi, coverage telco pun entah apa² saja... hihihi


Saya nak jawab pun tak sure sebelah mana Hyatt Hotel nih... Tadi try la google rupanya dekat hujung sana... arah nak ke jesselton point. Nampak ja roundbout ikan todak tu baru saya ingat... senang nak bagi jawapan dekat abang.. sebab kami pernah ke sana bersama², Nak p cuti bersama² tak tau la bila pulak sebab tugas abang mesti didahulukan demi negara, jadi sebagai isteri pewira kena banyak² bersabar :D

Jadi besok saya dan abang akan bertugas di luar kawasan... Abang akan gerak seawal pagi menggunakan Chalie (Nak tau rupa chalie tu cam mana klik ja link tu) . saya pulak jam 2 petang naik flight kecik... bukan Boeing gabak tuh.. Kami pergi ke destinansi yang berbeza. abang terus masuk stesen lima dan saya di bandaraya Kota Kinabalu.

Saya pergi seminggu saja... abang pulak mungkin sebulan lebih kot, saja saya letak "lebih kot" sebab bagi saya musthail pergi sebulan.. mesti lebih.. macam yang lepas kata 3 bulan, last lajak sampai 6 bulan.. well well... persediaan mental kata ko.. HAHAHAHA.

Okeh sampai sini dulu... Doakan perjalanan kami berdua..selamat pergi, selamat bertugas di sana dan selamat kembali bertugas di sini... InsyaAllah... Amin Ya Rabb~~



Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!


JIKA ada akaun FaceB00k, BOLEHLah share & klik Button LIKE ehh.. makaceh....

4 comments:

MRS Rongoks said...

bila la ika nak g sana ..

Amyna said...

Ika search tiket flight... kalau dapat tiket promo lagik berbaloi baloi... kalau dapat mai tawau.. roger akak na.. leh kita togeder geder~~

Lynn Hamzah said...

semoga selamat berkursus yer myna...

Amyna said...

InsyaAllah.. terima kasih kak lynn...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...