Monday, October 8, 2012

Dari pulau kecik ke pulau besar ;-)


Awal pagi tadi gembira untuk part kakak saya dan petang ini part suami saya pulak...

6hb a.k.a Sabtu lepas, Abang dah keluar dari operasi di pulau kecik...sekarang abang bersama kawan²Nya berkampung seketika di Pulau Layang Layang a.k.a Pulau Besar. Di pulau layang² nih coverage komunikasi boleh la cukup² untuk melepaskan kerinduan pada situasi abang... Nak di bandingkan dengan Pulau Kecik yang memang kecik.. bekalan letrik pun di catu... Pheww~

Sebagai makmum... tidak lah saya terasa sunyi seperti sebulan lepas... Nak buat keputusan yang memerlukan perbincangan pun boleh berbincang terus dengan imam saya... Amin Ya Rabbb~

Abang cakap pulau layang layang tu dah makin ramai pengunjung..sejak² wartawan #tv3 mai buat liputan.. macam² pengunjung mai melawat.. kira abang² pakcik² yang operasi kat pulau tu tak da la sunyi... boleh cuci mata dengan perkara² baru... kalau tak... asyik situasi yang sama... sure bosan kan!

Inilah rupa chalie tu.. abang bahasakan dia chalie.. saya pun panggil chalie.. wee~~

Abang duk update dengan saya... kalau chalie ada 9hb (selasa), ehhh besok lah kan. Abang dan kawan²Nya akan fly balik ke pangkalan... tapi abang cakap tak semua balik.. Ada yang kena stanby di sana.. Nasib baik abang dapat balik... itulah saya cakap.. dalam tentera nih macam² kemungkinan boleh berubah dalam seminit.

So ketabahan hati yang tinggi amat perlu... kalau ko menangis lagu mana pun.. tak kan berguna. Arahan tetap arahan....okeh!


Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!

JIKA ada akaun FaceB00k, BOLEHLah share & klik Button LIKE ehh.. makaceh.....

5 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

lama x jmp mkn syg kan?sabar ye myna

Zura@Iwan said...

hrp2 hb Amyna dpt pulang dgn slmt yer....

mmg windu la kan..

Amyna said...

@LM: Iya... tiap tiap hari sayang... hihihi

@Zura: Myna pun harap begitu... InsyaAllah. terima kasih ya;-)

mama aini said...

assalam myna..bersuamikan anggota keselamatan ni.. isteri perlu byk berkorban kan.. :)

Amyna said...

wasalam... InsyAllah mama..Moga selalu dikurniakan ketabahan hati yang tinggi.. redha~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...