Wednesday, December 7, 2011

Pada pandangan saya Mish pepel semakin membaik

Hari nih macam biasa running kan enjin seketika before gerak ke opish..

Masa Mish pepel duk buat perangai hari tu kan... memang nampak perubahan yang berlaku setiap kali on key... Saya bila on key, opcos pastikan semua indicator menjalankan fungsi sebaik nya termasuk lah meter digital yang terpampang depan mata tu (aras minyak, jarak KM perjalanan dan ect).

Bila semuanya dah clear baru hidup enjin. Mr.A yang didik saya begitu.. so terbiasa lah kot. Mr.A memang betul² perihatin dengan barang² miliknya... kekadang saya sendiri terasa sangat menyusahkan ;p

Selalu nya meter digital tu akan function seperti mana bila kita mati kan enjin atau off kan key.. Bila dia dah buat perangai hari tu, function tu bertukar.. tapi saya just report kat Mr.A masalah yang biasa seperti yang Mr.A sedia maklum ... Takut nanti Mr.A serabut.. saya mula lah serabut sama...

Sejak semalam dan pagi nih saya drive, pada pemerhatian saya... Mish pepel dah semkain membaik.. Syukur Alhamdulillah..

Kesimpulan nya... Untuk kenderaan spesis sama dengan gentolak nih,Cam pro la sangatkan.. setiap kali ganti bateri baru atau pasang semula jumper bateri yang ditanggalkan haruslah pergi ke pihak eon atau proton untuk setting semula elektronik pada enjin tersebut... Kalau tidak satu persatu dia akan kacau a.k.a membuat masalah.. sampai kita sendiri boleh fade up!

Nota Sepintas: Petang.. kalau tak da halangan, Mr.A akan balik untuk ambil Mish pepel.. Lepaih nih kita tengok pula pandangan Mr.A ke atas Mish pepel... Kalau pada saya.. macam dah membaik.. Bagi Mr.A.. belum tahu lagi wink*wink~~



Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!



Dah habis membaca..cukup lah dengan klik Button LIKE ehh~~

7 comments:

azam said...

alhamdulillah....

tapi gentolak saya dah 7 tahun ok je....alhamdulillah

hanisahhamid said...

cakap kat Mr. A, kalau dia buat perangai lg. transform kan dia jadi bumble bee. hewhew

Amyna said...

@Azam: Sejak kami tinggai dia kat sini.. balik kampung bercuti sempena AidilAdha hari tu... dia dah mula tunjuk belang... sabaq ja la..

Kalau lah poket nih tebal.. boleh la usung bawa balik sekali.. nih apa kandaya.. p hujung sanun laut..hunjung sinin pun laut...huhuhu!!

Amyna said...

@hanisah: Mr.A nak bagi kat hang pun dia dah risau sejak Mish pepel duk buat perangai...

dia takut hang pun tension macam mana Mr.A rasa.. itu sebab Mr.A prefer hang beli new car...

Alongxp said...

keta2 skarg mmg camtu... byk sgt songelnye.. 1 relay terbako je pon boleh jadi sampai beratus ringgit nk merepairnye...

Amyna said...

ya la along... pengalaman relay tu pun kami dah lalui. Yang sengalnya... berhari² baru dapat detect relay rosak...

elok lah barang² lain dah p beli.. nasib baik barang tu boleh return balik.. kalau tak, tak pasai² bazir duit..

model pakaian grosir said...

tulisan yang baik untuk di simak,,nice post

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...