Thursday, September 24, 2009

|| AktVt² 2nd KojE After rAyA ||


aktiviti kami untuk hari ini 24 Sept 2009..Hurmmmmm !!!!

dalam pikiran masing² bermain soalan ini?
1- Ada penerimaan barang² ke?
2- Panggilan telefon sapo mau pick up?
3- Ada fax urgent x?

mcm² lah bermain di pikiran kami..haku rasa lebey selamat sebab opis
haku bukan d pentadbiran...tapiii dalam hati mcm² gak perasaan.
Ye la..haku kan x coti...kang kalau apa² kes..kompom la haku pun harus
bertangungjawab juga...huhuhu.

dalam takut² tue..nyempat gaks hambik kesempatan beraya di umah
rakan² opis yang berdekatan...hi4.

1st umah k'nur& En nan.

K'nur ngah preggy sekarang...due awal bulan 10..InsyaAllah. Moga²
semuanya selamat, ibu dan baby dalam keadaan sehat.

kat umah k'nur...kami dihidangkan dengan menu bugis...Yesss !!!
memang haku duk ternanti² pun ini menu....Alhamdulillah..akhirnya
di umah k'nur haku ke temus dengan nya...hi4. terima kasih banyak
²
yer buat k'nur dan famly especeli Mak k'nur..Datang khas dr KK tue...

Jeng jeng jeng !!! ini lah menunya..BURAS.



diperbuat dari beras..dan di balut dengan daun pisang.Kalau dari
pulut puloks di panggey GOGOS. GOGOS bentuknya lain..lebey
kurang sama balutan dengan kueh lopis....bezanya..kicik saja GOGOS
nie...

cara buatnya, rumit sikit la..rumit bagi haku lorr.. kalu orang bugis
kompom dorunk dah expert....gitu lah kalau KETUPAT PALAS...
bagi haku x lah susah, iyea ke? kalau dorunk sure cakap susah nau..
Keh keh kehh !!!

Buras dan Gogos...di makan bersama ini...



Sambal tumis bilis...fuhh marvelouse. Sedapp sangat. Dah puas
haku makan buras...haku makan gitu jerk sambal ni.. sambil
berbual dengan tuan umah...hohohoho.



ini puloks..ayam masak lengkuas.. memang terasa lengkuasnya coz
100%
pencicahnya di saluti serbuk lengkuas.

terjawab sudah persoalan haku..hahhaa. ari tu di pasar haku ada
nampaks banyak sangat dorunk jual lengkuas serbuk nie...buley
dikatakan setiap gerai ada jual...berbungkus² comeyyy !!

haku tanya penjual tue..dia cakap lengkuas serbuk. Ermm....tapi
untuk apa yer. Sampai ke sudah haku pendam jerk pertanyaan
dari hati ku itu...

sebab haku tengok banyak sangat...lain x mcm d tempat haku.
itu lah...best kan merantau nie...ekkeekke.

Ari nie terjawab sudah...ahaksss !!!

2nd destinasi... umah Rizal

Kat umah rizal..kami d hidangkan dengan Soto..ini menu semenanjung,
coz tuan yang bikin nie orang KL...lembut jerk..cakap pun sopan.

ala..pic x sempat nak snap. asyik bersembang segalanya lupa...sampai
jerk soto depan mata...pass ke kiri ke kanan...tengah, Bismillah terus
ngapppp....sampai licin..Alhamdulillah.

3rd destinasi... umah Zul

ermm...dah alang² 1 lorong jerk rizal dengan Zul, kami singgah umah Zul.
kebetulan orang sebelah umah zul...buat renovation..iyea iyea lah...
bising sangat².. di tambah dengan anak wan dah mula bagi syarat mau
titon...kami sekejap jerk d situ... Minum, makan kuih muih segala...
terus pulang ke opis...

berehat dahulu seketika... mana tahu ada orang carik.. mampusss nak bagi
alasan hape... Nanti petang sambung lagik beraya, banyak nie undangan..
Mana yang sempat dolu kami terjah....

hok x sempat tue..simpan untuk esok laks...ihikss !!!

dalam jam 2.30 gitu...bergerak ke umah k'rina d taman wawasan.
Opis??
ada putera...dia tolong cover kejap...tenkiew yer putera..kah4.



Mak aii...banyak betul kuih muih nya...semua bikin sendirik...patut
k'rina hambik coti awal ari tue...berbaloi gitu...kuihnya sedap² belaka
kena dengan selera haku...





Rajin nya adik lelaki k'rina nie...sesuai sangat hambik kos
HotCat... tengok tue, rajin nau...siap layan tetamu nie...
ewaahhh!! bagus3x. terima kasih yer dik...

bukan jerk di hidangkan dengan kuih jerk...kami di hidangkan dengan
sup payau (Rusa). Fullamakksssss.....sedappppp hingga titisan terakhir.



Pergghhhhh !!! memang malatoppss.



di tambah dengan perahan limau + lada yang d bikin.
memang terangkat lah selera....



wahh atie...perah limau, ko laks wan letak banyak² lada..baru kick..
pehtu melopong...kepedasan...termasuk haku sekali...hambikk padan
muka haku.... P



dymp pun sama..letak lada x hingat...sama² kita berkipas
yer...kah kah kah




Geng teruna yang join ini trip.



geng dara puloks...atie jerk x sempat masuk...kepedasan
melampau panahan sup payau...hahhaha.



harus ada gambar² kenangan ini. Ewwahhh !!



Yeaa yeahhh....dah jam 3.30, harus pulang ke opis semula.
tengok apa yang berlaku...
kepada umah yang belum sempat kami ziarah...esok² puloks
yer...wahh mcm buzy qoedahnya...ahaksss!!!

Hurmm..haku nie dari hari ke hari tangguh appoiment
dengan Eon Servis. bunyi² tu haku leh kasi pekak kan tinga
jerk. Dengan harapan timing belt tu x da uat hal...kalu x
punah harapan haku... Ecehh cehh cehh !!



4 comments:

puanrazma said...

sgt best dpt beraya ke umah kengkawan
huhuhu...lmbt nyer weekend...
bersemangat ni nk gi beraya

AmyNa said...

yer razma...tambah² kat opis tue x ramai staf...dorunk masih bercuti..kami yg x cuti nie..gitu la gayanya...uhuksss!!!

^aNgRiAni^ said...

time beraya nie kena spare ruang kat perut tu yer...makanan2 bukan main hebat lagi...kak nur ni baru g 2 buah umah udah sampai anak tekak makanan tu ok...hikssss :P

AmyNa said...

ahaksss!! skrg nie tiap² mlm ada undangan. rezki di bulan syawal..malam jemaat ni umah en din laks...huhuhu.
jom kita konvoi lagik...wohoooooo

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...