Wednesday, September 16, 2009

|| sEngAL dAn tErus sEngAL ||

hahahahha...harus gelak besar dolu. lawak sengal amyna. Di sebalik cerita haku mau meluncur ke sini.. sungguh lah sengaL.

jam 3 gitu haku call Mr. A mau conform kan..kalu betul dia on duty...harus haku lah meluncur ke sana nun...kalu x...x kuasa haku mau berbuka sendirik lagikss....sayu woo hati.

haku : sayang cm na ptg nie? kompom ke?
Mr. A: abg kat jpj nie...tapi x leh nak uat lah yang...mati karan. 0k yang x leh cakap lama..abg dlm opis kwn...x leh on henset.
haku : Ermm ok lah (dalam hati kompom haku kena balik sana)

terus panggilan putus..kicik gak hati masa tue...sebab x say bai pun kat haku.sungguh mengadakan haku...ekekekek.

haku pun terus MMS kat Mr. A...
text : Ehh sama la kat tawau pun...mati karan gak. nie pun sik baik ada genset.



gambar yang haku kasi.. time nie duk baring² sambil tunggu waktu Asar.. Harus solat dolu, kang nanti pulang ke umah x perlu nak cepat² belaka...

Sampai jam 4, Mr. A x balas pun...haku fon, dia x pick up...jadik haku terus sms.
haku : Sayang beli juadah apa untuk kita sungkai nanti.
Mr. A : Ayang abg beli nasi kuning ayam 2 bkgs, kuih muih RM2.
haku : okies...sedapnyer. terima kasih sayang. jumpa d umah nanti.he4.
(waktu nie...haku terdetik dlm hati...leh juga merasa nasi kuning made in sem4na)

haku pun dengan hati yang suka bersama samsidar terus punch out...hantar sida pulang ke rumah n terus meluncur ke destinasi sem4na haku dengan hati yang suka... Masa on da way nak ke umah sida, harus lah berbual kan... tetiba Mr. A call...

Mr. A : Ayang nak ikut abg g koje malam nanti, lepas berbuka ikut abg g koje, pas abis duty kita balik sama²..naik 1 keta dah la.- Lebey kurang gitu lah ayatnya, agak berbelit² sikit.
haku : ha...apa sayang, ulang2x... cakap kuat sikit..ayang x faham. lagipun ayang ngah drive nie, mau belok ke taman sida...
Mr A : x apa sayang...nnti kita bincang kat umah.
haku : Ok sayang.


putus panggilan haku dgn Mr. A...sambil d saksikan sida....mujur haku x langgar keta kat simpang taman sida tadik...yer la..sebelah tangan jerk pegang streng..mau belok kan..haruslah gagap/susah nak buley pusing...sida d sebelah siap...ehh akak keta..akak ...~~lalalalalala.

selepas antar sida..meneruskan lagik perjalanan haku untuk ke sem4na..sebelum ke sana, harus singgah umah haku jap...hambik barang basah, kalau x bawa ke sana..bila lagik mau masak itu semua bahan basah..x pasal² masuk dalam tong depan umah nun.

selesai di umah haku...terus lah dengan lajunya ke sem4na. masa tu dalam jam 4.45 gitu... haku budget 1 jam..maybe dalam 5.45 lebey² gitu sampai lah haku di pangkalan nun. Masa nak gerak dari umah haku... ada jiran tetangga haku duk di luar...borak² kosong, sempat lah dorunk menegur haku..

jiran: Mau ke mana itu?
haku: balik sem4na akak...
jiran: Ohh yer lah...baik² yer kamu, banyak kereta di jalan.
haku: hurmm ( sambil senyum² )

jiran² haku say bai sambil melambai kat haku..termasuk anak² dorunk yang kicik² tue..haku pun "hon" sekali..pehtu terus gerakkkk dengan laju.............

tapi ada hikmah gak haku balik umah & terjumpa dengan jiran² haku tue. Kalau x dua² orang pueh menunggu tau... kira mcm tukar umah lorr...Mr. A menanti haku d tawau, haku menanti dia d sem4na...haisyooooooooooooo.

kenapa ini harus terjadikkkkkkkkk. kahh kah kah !!!!!!!

jiran haku terkejut...dia g jumpa Mr. A...
jiran: bukan kah isteri ko pulang ke sana ke bos..
Mr A: ha'a (dengan muka x da kesilapan)
jiran: Tadi lagi dia jalan tu.
Mr A: Ooo..terima kasih ye akak.

Mr. A call haku mau kompom..sekali, apa yang akak cakap tu benar semuanya, terpaksa lah dia bergerak pulang ke sem4na..masa tu hampir jam 6.00..haku pun dah sampai sem4na, dah nampak pintu pangkalan nun..nak x nak memang Mr A kena baliks sini coz nanti dia koje..huhuhu.

Mr.A cakap jiran haku ketawa kat dia..mana x nya...dia lupa tutup pintu pagar. padahal keta dah jalan meninggalkan jarak 2 buah umah. Sungguh kelakar kan.

Nak jadik cerita...nya kunci umah Mr A haku dah tanggal dari kunci keta ku.. kebetulan Mr A kan mau pindah...so semua kunci harus d kompul untuk penyerahan... haku x buley masuk umah...alahaiiiii...

terpaksa lah haku berbuka d KayEpC.. lagipun dalam keta haku x da langsung makanan. yang ada bahan mentah...udang&ayam... mana buley makan mentah² noksss...!!
Mr. A laks berbuka dalam perjalanan dengan kuih muih Rm2 dan air tebu... Dua² orang kami berbuka sendiri juga akhirnya....hahahahaha.

Dalam jam 7 lebey gitu, Mr A selamat sampai d pangkalan. haku setia menanti dia d parking quaters...Bertentang mata jerk antara kami...dua² orang terus gelak besar x hengattt....

Semua ini berlaku adalah kerana sikap SENGAL kita...wakakakaka.


mode: Setiap detik yang terungkap itu sudah tersurat utk kita mencari jawapan...d sebabkan sengal...terus sama² kena tanggung....Swettmemoriessss (*_*).



2 comments:

Cik Rama2 Beku said...

haha..ni la crita sengal tu ek..kesiannya akak..sy ingtkn akak da berbahagia buka pose kt sem4na tu..hihi..tp nasib kita sama la akak..buka pose kt KFC jugak..kedai yg biasa pegi tu, tutup pl..huhu..ari ni akak konpom buka pose ngn mr.A kn..enjoy that moment..:)

AmyNa said...

hihihi..kita serupa yer.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...