Thursday, December 10, 2009

> ALhAmduLiLLAh AkhIrnyA sELEsAi <

Alhamdulillah selesai juga masalah ini. Haku baru baliks dari bengkel & jpj. Terima kasey to uols yang sudi membantu haku. Sudi bawa balik gentolak haku. kredit to sabarudin & firdaus. Kalau x, ntah cm na lah cara untuk haku nak setel down kan menda nie... 1 orang memang x dapat lah nak setle ASAP. Kann kan!! Apapun terimas kasey banyak² untuk kamu semua yang terlibat. Ada yang sokmo hamik berat tanyakan kabar kes nie. terima kasey, terima kaseyhhh!!

Kali ke-2 haku drive motor nie, lama nya haku x drive, yer lah sejak berhijrah ke sini. Memang jarang sudah drive. membonceng selalu lah...Mr.A drive :D

awalnya tadik kekok gaks haku, menggelupur seketika. Almaklumlah ramai nya jejaka@pokcik² d situ. Ada satu cewek nie, tejegil mata nengok haku drive. Dia mikir kwn haku tu yang drive.. Pehtu makanik tu puloks duk tengok haku start motor... terus haku cari gear pun x jumpa dah. hahahahhaha..rasa macam budul jerk haku time tue.. dengan perasaan yakin yang menebal itu, haku say wokeyy & bagi salam terus beredar..siap cakap suruh haku hati². Wahhhh!

Dalam perjalanan takut gaks papa berlaku..yer lah haku x minta izin pun dengan Mr.A nak drive tue.. Bukan x nak minta izin..Haku cuba call Mr.A, tapi tidak berjawab. Pagi tadik sempat cakap kejap jerk, itu pun x habis ayat coz time tu ada bacaan doa d opish haku sebelum memulakan tugas. Jadik terpaksa putus kan panggilan untuk menghormati bacaan doa..sekali habis bacaan doa, haku call baliks..mmg x berjawab sudah.. Uhuksss!! maka terpaksa lah segala² nya.. tawakkal sajork. Berdosa pun ya kan haku..

haku fon mak d kampung nun..mak gumbira sangat². pengucapan ALhamdullah yang keluar dari mak tu membuat kan rasa penat haku redha begitu sahaja. Mak pun rungsing sebenarnya dengan kes nie. Apa buley buat, benda jauh. just tengok gambar jerk yang haku kirim.. nak tengok secara life..belum ada kesempatan lagiks. Bukan haku x nak bawa mak ke sini.. Mak susah mau tinggal umah, adik². Tambah dah ada cucu sulung tu.lagiks lah. InsyaAllah ada rezki sampai juga nanti :D

Pada pendapat haku motor arwah dah elok dari yang haku terima awal dolu.. Dari segi warna cover set tu..tidak apa lah. pejam² mata saja, janji ada cover set daripada tiada. Side mirror pun dah di pasang, meter minyak n km/j pun dah fungsi dengan baiek. Alhamdulillah syukur. Ingat nak bagi Mr.A check puloks..tapi bila tu yer? Esok haku dah nak fly.. x sempat lah tu kan.. Hurmm...



~ Gambar sekadar hiasan ~

lokasi airport tawau.. di rakam kan pada 7 Jun 2009. Last haku balik kampung. Berbunga hati haku skrg nie. ,senyum² gumbira. duk terbayang kampung halaman jerk nie.x sabar nya!!



mode: wisau juga haku..motor dalam proses pemulihan. Jadik haku buat keputusan tinggal kat kawan opishh, supaya motor nie sentiasa d running enjinnya.. Roadtax pun dah setle, jadik buley lah bebas begerak ke mana².




3 comments:

rosma said...

Alhamdulillah sume dh selesai...
7 Jun 2009!! rosma tgh bersanding..kikiki..

AmyNa said...

Alhamdulillah syukur sangat² rosma. owhh ngah sanding ehh?uihh masih honeymoon lagik nie..hiksss!!

shahdiana said...

mesti rasa relieve sangat kan myna..alhamdullilah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...