Wednesday, December 9, 2009

> InsyALLAh (*_*) <


09 DISEMBER 2009 ~ Rabu ~

Hari ni busy cam ntah apa².. panas hati pun hada, gumbira pun hada, berbaur sudah semuanya. Cam rojak...haku x dapat nak fokus 100% dengan tugas hari ni.. wohohoho. tengs to olss my frend n genk. uols memahami situasi haku..teruja haku. mau menitis air mata d kala ini...

esok harap semua urusan motor arwah ni setle lah. dah lama kes nie. haku pun x nak salah kan mana² pihak. tapi apa yang mampu haku suarakan... if semua section laksanakan tugas dengan rule yang betul..dah lama setle kes nie. haku pun x yah nak fenin² mikir lagik. haku leh fokus kan pada lawyer arwah tue.. ini x, ada jerk dorunk nak buat lap, baring² kat tengah jalan.. ishhh, tolong lah menyusahkan jerk tu semua.

Awalnya alasan... motor ada saman, kena clearkan baru leh setle. haku dah setle kan. ada lagik timbul. kali ni mungkin 1 hikmah yang haku dapat. Kalau x lalui situasi gini apalah yang akan terjadik dengan motor tersebut.. dalam situasi ni haku dapat tahu mana kebenaran, mana kepelsuan..

Terima kasih banyak² juga untuk putera & azri.. dorunk lah yang membantu haku untuk membawa motor ke bengkel tersebut. kalau x, buntu gaks haku nak mikir. Haku plan mau bawa sendirik ke sana, dan bagi gentolak dengan dorunk untuk pickup haku d sana nanti..sekali azri dengan sukarela mau dirve motor tersebut. Dalam hati haku masa tu, mikir keselamatan azri gaks..yer lah. motor dalam masalah. mana x wisau haku.Alhamdulillah sampai dengan selamatnya d bengkel.

kekadang x mampu nak lalui ni semua sorang². sabar sabar² dan terus sabar. Ingat lagik kata² mak haku "Allah x akan uji hambanya jauh dari kemampuan diri" itu lah yang menjadi sumber kekuatan buat diri haku.. m0ga ketabahan terus menggunung tinggi ...InsyaAllah. Sayang mak 4 ever n ever!! x sabar nak jumpa mak. nak hamik semangat dari mak secara life.. winduuuuunya saat itew!!


Mode: kalau dedem pandai drive gentolak tue, memang haku dgn dia lah semuanya..



2 comments:

rosma said...

insyaAllah harap semua dpt satle dgn segera..amin

AmyNa said...

m0ga² rosma..harapan myna begitu jua. InsyaAllah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...