Tuesday, December 1, 2009

> p0LigAmi sEngALs <

Poligami sengal nie haku terima dari dymp..actually dymp ada blog..tapi haku lom dapat green light lagiks untuk promosi d sini.. x apa nanti kalu dah on..haku akan inform juga d sini, kerana itu lebey baikss...

Ocayy berbaliks pada cerita poligami nie, sungguh lah sengal. meh² haku nak kongsi dengan pembaca setia Amyna. Sesekali nak jugaks d isi dengan teletah yang mencuit hati... Kann kan!! Jom Zassss...

AlkisahnyAaaa....
Seorang suami sedang mencari² helah untuk memboleykan dia berkahwin lagik. Antara alasan yang diberikan :

suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah
isteri : Knp pula?
suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris,
SATU is "one", DUA is "two" dan TIGA (is three). Baru betul dan sah!!
isteri : Tapi abang kena faham bahasa Inggeris, terutama tentang
"singular" dan "plural"
suami : Berkenaan apa tue?
isteri : Satu tu "Singular", Dua @ lebey tu "Plural"
suami : Contohnya?
isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa bezanya?
suami : Ohhh....tambah huruf "s" untuk plural
isteri: Betul tu. Sama jug la untuk abang
suami: Macam mana pula boley sama?
isteri : Satu isteri abang
MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural, maka abang MAMPUS, tambah 's' jerk kan?

Muahe he he he...!!



3 comments:

zaza said...

haha...kan dh kna mampus ngan bini ko...ahakss..
kelakarnyer....

shahdiana said...

tak sokong langsung bab2 poligami ni..rasanya takkan boleh adil lah..lagipun boleh ke sayang dibahagi2 kan...eiii,,,,ngeri...mintak simpang sangat...

AmyNa said...

zaza: muaheheheh, tapi kalau suami mampu..apa salahnya x? jangan mampus udah..hiksss.

yana: kalau dah kententuan takdir begitu..kita perlu redha kan. kerana d sebalik kententuan itu ada hikmahnya... Tapi mmg mk mnta simpang jauh² lah kan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...