Monday, July 30, 2012

Ranggu Highland Village Tawau (RHVT)

Jumaat lepas...

Follow dari entry mesyuarat itu perbincangan... Saya dan jawatankuasa kelab pergi ke RHVT. Bukan pergi bercuti tau... pergi servay² tempat untuk aktiviti opish saya... Salah satu tempat yang dalam cadangan adalah RHVT. So sebagai jawatankuasa..kami ambil gerak kerja membuat lawatan ke sana.. Alhamdulillah :-). Keputusannya... nanti kami akan duduk berbincang semula..






Pengerusi kelab dan jawatankuasa aktiviti rancak berbincang bersama dengan pihak RHVT. Rate dia pun ok juga. kalau menginap sini, makan disediakan 5@6 kali ikut pakej yang kita ambil. walawehhh~~



Selesai berbincang... sesi lawatan pun bermula.. nak tengok kesesuaian tempat dengan lebih dekat lagi. Saya 1st time sampai sini...begitu juga dengan kawan² yang lain. Terseronok seketika bila sampai sana.. kaki nih tak reti duduk diam nak menjelajah sesaja =p



Tempat nya cantik.. menghijau ja dengan pokok² kayu.. sesuai la di kenali sebagai Tawau bumi peladang..



Lanskap pun super nice... Pokok buah-buahan banyak.. Antara yang sempat saya snap.


Avocado


Belimbing


Jambu air..

Bulan² puasa nih tengok buah cenggini semua teringin... Ohh ya kalau kita menginap di sini..semua buah-buahan yang ada kita boleh makan secara percuma. yess percuma!!!. kena time tu ko datang time durian.. memang rezeki lah ehh...




Sebab selera tu mencanak teringin macam² kami ambil buah kedondong(Amra). Sampai hari ni tak makan pun... Last² abang cadang buat jeruk... Tunggu la apa kejadian dengan jeruk kedondong tu.. saya baru buat semalam..hewww~~




Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!



JIKA ada akaun fesbuk, BOLEHlah klik Button LIKE ehh.. makaceh~~

2 comments:

mama aini said...

assalam dan slm ramadhan dr mama..ehem byknya pic.buah2an..terliur pulak mama..

athirah said...

seronok tengok blogger ni berjalan - jalan kan


visit here
http://athirahshariffudin.blogspot.com/2012/08/apa-la-sangat-bakti-siswa-ni.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...