Thursday, November 12, 2009

|| bErubAh tArIkh ||


Alhamdulillah syukur..tiket wilayah dah selamat dapat d tangan haku petang tadi. Namun begitu ada perkara yang membuatkan hati ku x keruan...adehhh!!

Apalah nasib kan..Masa ku terima post FB dari mynn..amatlah teruja haku..tetapi dalam pada tu ada puloks yang membuatkan hati ku..sentappp..tapi x apa, ku kena terima.. Perasaan haku masa tu mau menapak ke pejabat selaju² yang buley untuk melihat tarikh waran yang haku dapat...tapi masa x mengizinkan coz haku ngah siapkan koje yang terbengkalai.. asyik² mati letrik, ini pun 1 hal. Tumpang da kesempatan baik haku guna sepenuhnya :D Lagipun bukan senang yoo menapak turun bawah tu take time belaka...penat pun penat..




haku hamik kesempatan jerk tanya mynn melalui FB tu..tapi teda jawapan..maybe mynn pun buzy. yer la masing² ada tugas hakiki yang perlu di laksanakan.. mynn dah buatkan permohonan waran untuk haku pun dah patut bersyukur... kalu mynn suruh haku buat sendiri mau menggelupur haku d situ.. keh4.

sekali uolss...haku turun melihat waran haku...adehhhh. sentappp terus haku seketika. Masa mynn suruh haku sign dokumen, mcm orang hilang akal sudah.Haku main ikut jerk. mujur ada k'midah membantu haku. K'midah pun mau hamik waran juga. tunggu turn lah kiranya tue. Masa tu dalam kepala haku terbayang kenduri sahabat haku, famly haku yang terchenta d kampung halaman dan plan haku dengan rakan blogger Mar...

haku dah apply tarikh cun² dah..tapi apa kandaya...itu lah. kita hanya mampu merancang tuhan yang menentukan!! haku redha segala² nya.....

1st haku call Mr.A...yer la, cinta hati haku tu dah la susah mau coti. nak mohon coti bukan step yang mudah macam cara haku...Mr.A nak kena naik ats, turun bawah..ngadap pegawai nun, pegawai nie.. lapor bilik kawalan mutu, bilik gerakan..itu pun belum tentu lulus...adusss memang banyak step. Sabar sajorkk.. sebab tuh kekadang haku x nak paksa Mr.A coti..Biarlah hati ku meruntun rinduu sekali pun...uwaaaaaaaaaaaa sedeyy!!!

2scnd haku call mak haku...nak call mentua, haku takut. mentua haku tu jenis mudah jatuh air mata..kang haku call x cakap..asyik bermain air mata jerk...x sanggupp haku. Masa haku cakap dengan mak haku pun...air mata haku dah mencurah
² yoo...haku memang sama dengan mentua haku :p . Tapi mak haku dia leh cover..siap bagi semangat lagik untuk anaknya di rantauan nie...

Mak haku cakap maybe ada hikmahnya semua nie...x apa nanti bincang baik², bulan 12 ke balik mai sini. Lagipun sekarang banjir. Haku pun terus ceria, cepat² lap air mata...tapi air mata haku masih juga mencurah...cuma x laju jerk...
sayanggggggg Mak....rinnduuuuuuuuuuu Mak.

Haku pun ada check d website MAS, plan mau g tukar lah..nampak cam hampa jerk...sbb sold out tarikh yang haku mohon tue. Bukan tarikh haku jerk..tarikh waran kawan² haku yang lain pun sama..semua nya berubah.. Nasib badan lah yer...tapi harus bersyukur sebab peruntukan tu ada..kalau tidak, hurmmmm.

kesimpulan nya...plan haku separuh hancuss, separih lagik d tunda ke bulan 12.
haku x jadik baliks lah raya korban nie. sungguh tersentuh hati ku. dah lama x tengok adam asnawi... Rinduuuuuuuuuuuuuuu.

kepada sahabatku...ashizan a.k.a jan, haku minta maaf banyak². memang betul kata hang, haku tengok gambar sajork... haku tewass, hang menang.... niat haku nak tengok hang pakai baju pengantin dengan mata kepala haku sendirik x kesampaian...sob4.

ohh..mynn tq yer, waran nie, satu lagikss tenkiew veli² mach juga, haku terkejut tetiba acc haku bertambah dengan status MTB kredit...ada terfikir, tapi haku peliks bila puloks haku ada antar permohonan...Lagipun haku sedia maklum peruntukkan kita kurang sekarang nie... Apapun haku bersyukur...itu lah janji Allah. Ada ketika kita bersedey dengan suatu kisah, dan ketikanya kita gumbira dengan satu cerita...








4 comments:

Gieyana said...

Alahai..sabar yer..ada hikmah di sebalik kejadian tue...so x dpt balik la kan..:)

AmyNa said...

yer akak...itu lah,masing² ada tugas. lagipun masa dah suntuk sangat. Senang hamik keputusan x perlu baliks lagik...maybe bulan 12 baru balikss...sedeyyyyyyyyyyy.

myna ni xcited sangat nak jumpa fmly n kwn². tu la kan..terlampau syok sangat..last fadan muka sendirikkk :(

SeMaLu SK said...

syg myna...jgn sedih k....ada lg ksempatan lain utk kita bjumpa...Allah ada perancangan yg lbh baik utk myna...mana tau Dia tak nak ksi myna byk jalan sbb takut "bb" penat...
hhehehehehe
jgn sedih lg k syg....
ada masakita jumpa... :*

AmyNa said...

bb penat..sabar mar, jangan dedahkan lagik rahsia ini..takut x menjadi pulokss.keciwaa !!

yer mar, insyaAllah bulan 12 myna baliks. nanti kita roger² yer.. esok nak g open tarikh tue, amik tarikh bulan dobelas.. hurmmm.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...