Tuesday, August 2, 2011

Panggilan telefon yang membuatkan otak pantas berfikir...nice!


Panggilan telefon 0358855300


Pagi...

Dapat panggilan dari Mr.A... dengan nada keciwa Mr.A cakap tak dapat cuti raya.. Pegawai bahagian Mr.A bertugas tak mau lulus. pegawai di bahagian² lain tiada masalah. Anggota apply cuti boleh saja lulus.Cuma bahagian Mr. A ja. pegawai nya tak nak lulus dengan alasan tiada anggota lain untuk bekerja... Apakah???

AdilFitri tahun lalu Mr.A di Somalia, AdilAdha pula tak leh cuti juga... Jadi tahun ni turn Mr.A lah pula nak balik beraya dengan saudara mara... Boleh² pegawainya tak mau lulus.. ehh encik, u tak balik raya... staf pun kena ikut u juga ka? apa kes!! Selesai pujuk Mr.A... sebab ini baru Ramadhan ke-2.. mana tahu nanti tiba masanya.. pegawainya lembut hati.. kann kan. Mudah mudahan~~


Tengah hari....

Dapat panggilan dari no ini 0358855300.. katanya dari mebeng. promote credit card. Saya pula entah kenapa terlebih vangang...p bagi segala bagai detail yang di minta.. Menyelsanya rasa... sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian harus bertindak cepat² agar tak berlaku perkara buruk.. Wallahu'alam.

Lepas letak panggilan saya rasa curiga.. terus google. hasilnya pelbagai macam aduan yang buat pembuluh darah saya bergegar dengan no tu. Saya call center mebeng bahagian aduan..Encik tu cakap tak perlu risau kalau tak bagi no card. so rasa tenang lah sedikiiiit.

Tapi tadi duk hu ha ha di twitter , kembali gundah gulana bila kawan cakap tet!. Sekali lagi saya call center, tapi ke bahagian credit card. Cik tu cakap tak boleh detect lagi coz kena tunggu 2 minggu. Makanya kena sabaq lah dulu.. harap² tak da perkara buruk lah berlaku dengan akaun mebeng saya tu... Jadikan ini satu pengajaran untuk ke depan hari... kawan² pun berhati² ya....

Saya tahu.. tak semua mereka tu salah... tapi itu lah, bila ada pihak yang cuba memporak peranda kan.. kita sebagai pengguna menjadi takut kan.. Thinking positif... Sekali sekala pembuluh darah menggeletar bagus juga kan... sehat!!! wakakakakaka~~~



Thanks you read and support my writing. Please come again ya!






9 comments:

MaMa AiNi said...

amyna...he2x..mama tak pernah layan panggilan begitu...tapi en hb mama selalu je terkena..hu2x..dia lembut sikit kot, amyna tahulah kan?..hikk2x...semangat uniform tak pernah padam...sian myna, sabar ya...betul mana tahu boss tu tukar fikiran n bagi cuti...nilah risiko berkahwin dgn org beruniform..he2x..

deem said...

dun wori kak...doa bnyak2 supaya pegawai tu bgi lulus cuti(gila weyh dia x bgi cuti...grrrr)
saya pun ada dpt kol mcm akak dari salah satu bank di m'sia.bayangkan 2minggu dia balik2 kol.ada juga dia kol jam 6-7pm...wah rajin sungguh mereka obertime...hehehehe;)

me suya said...

salam akak
lama tak komen2 kan..
tapi paal mebeng tuuuu... takuuuuttt~

Yana Farinha said...

hye. nice blog.. dah folo awk. jom singgah blog kita. www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

CheQ PP JoY said...

semoga cuti diluluskn ye ;)

Entri Terkini: SaDiS: KaSiH SaYanG SeoRanG AbanG

Amyna said...

@Mama: entah la mama, myna hari tu tetiba terbaik pula p bagi semua detail.. pehtu rasa bersalah dengan diri sendiri.. sabar kan mama, sabar utu subur. hehehe!

@deem: fuhyoo rajinnya mereka ehh.. susah tau deem, no tu hunting line.. just call out.. ada hikmahnya juga jadi mcm nih. so redha~~

Amyna said...

@suya: masing² busy dengan tugas kan suya... tak pa. akak paham.. iya, akak pun takut.. dalam mebeng sekarang ada 4 hinggit ja. yang lain semua dah di pindahkan... risauuuuuu!

@yana: Okeh tq.. hepy blogging~~

@Fiey: Sudah terjawab fiey... tak lulus. sob sob sob!!

Anonymous said...

Google no ni 0358855300, terjumpa lak post ni... baru dpt call dr no ni tak angkat.. owoo dr mek beng rupa nya. Apa ke lama punya cete leh... ni dah tahun 2017 Tq sbb share.. ps: pembuluh darah saya okay :p

Amyna said...

entry lama ni bro...
teirma kasih sudi membaca.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...