Saturday, September 8, 2012

Cara nak ambil coding tapak iklan selepas Web Nuffnang tukar wajah baru!

Saya baru perasan tau!! kawan² macam mana... ada yang sama macam saya ka... hik3x.

Saya dapat tau tu pun selepas ubah template blog nih.. terhegeh² login ke web nuff semata² nak ambil coding tapak iklan yang telah di tindih oleh coding template yang baru.. hihihi.


Gambar sumber blog nuffnang: Boleh baca entry The New Nuffnang.
Anda tengok lah sendiri perubahannya..

Padahal bulan empat hari tu lagi laman web Nuffnang sudah di upgrade.. Ya sekarang nih Nuffnang memudahkan kita dan sememangnya nuff sayangkan nuffnangers nya!! Tak percaya sila login ke laman web nuffnang anda dan lihat sendiri... ada perubahan kan? kemas dan teruja nak surf kali pertama nih... mesra. hihi.

Dengan perubahan itu...Nuffnang pun dah tukar coding terbaru untuk setiap tapak iklan nya.. Sebagai owner blog banyak manfaat yang kita dapat dengan pertukaran coding nih.. Ohh ya! Pihak Nuffnang juga mencadangkan kita untuk bertukar ke coding terbaru ini... Tidak percaya ehh.. Boleh jenguk di blog Nuffnang - New Ad Codes Kalau belum.. Jom sama² kita edit coding.... TUKAR!

Saya nak share dengan anda step nya. sebab saya sendiri pun pada awalnya terkial2 mencari.. Alhamdulillah.. dapat juga coding baru. stepnya terselindung sikit sahaja.. hihi.

ambil coding tapak iklan selepas Web Nuffnang tukar wajah baru!

1st tu mesti la login ke akaun nuffnang anda la.. klik my nuffnang.. pehtu klik step 1 dan 2 seperti yang saya tunjuk dalam gambar tu..



ini tapak² iklan yang saya maksudkan.. di bawah selepas bulletr tu akan ada paparan coding tapak iklan nuffnang. ikut ja step yang di beri pihak nuffnang.. klik Next.. Next dan Done!





Kini ke tiga² tapak iklan saya.. sudah selesai... untuk Skyscraper (sidebar) tiada masalah sangat sebab just add gadget coding Html/JavaScrip sahaja.

Kalau anda tak dapat selesaikan juga... boleh hantar tiket pertanyaan anda ke pihak Nuffnang Help Desk . Tapi pada yang dah biasa.. saya rasa anda pasti boleh selesaikan sendiri.. Okeh sekian.


Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!



JIKA ada akaun fesbuk, BOLEHlah klik Button LIKE ehh.. makaceh~~

1 comment:

tuan muslim said...

thx..entry ni membantu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...