Friday, September 21, 2012

Mereka yang jauh dan dekat berjaya suprise kan saya!


Hari ni hari lahir saya yang ke-19... sila tukar angka 1 di depan tu kepada angka 2 ya... kehh keh keh!

Alhamdulillah saya masih lagi diberi kesempatan untuk beribadah dan menikmati keindahan duniawi.. Syukur sangat², Terima kasih Ya Allah...

Dari semalam henpon saya asyik ringing dengan notification ucapan besday, dan saya terpaksa setting ke silent mode... Pagi tadi pun seawal pagi saya dah dapat panggilan telefon dari abang, wish besday dan doa untuk saya.. hampir 20 hari tak dengar suara abang!

Of course la saya excited kan, perasaan si isteri yang jauh dari pandangan mata nih hanya tuhan saja yang tahu... dalam xcited tu saya cuba kawal sebab kami hanya boleh berbual sekejap sahaja. Abang telefon pakai radio, signal gelombang apa entah, itu yang tak boleh lama.. NAsib la radio kali ni.. tak macam yang di Somalia dulu tu.. Cuma kali ni pihak abang ja lambat terima signal suara saya.. Signal abang pada saya okeh saja.. Jadi untuk bercakap dengan abang, saya cuba point ke point utama . Bergeliga otak nih nak point kan..

Selit juga pasal nak mendaki gunung nanti.. just cakap "Abang .. ayang confirm mendaki hujug bulan nanti".. abang macam nak pesan macam² dekat saya, tapi masa terhad... "Ayang bukalah kotak & bag² abang tu". Abang suruh saya tengok barang² operasi abang yang saya boleh guna pakai masa mendaki nanti. Nanti lah saya tengok.. malas juga nak kacau barang² abang.. takut nanti menyusahkan abang bila perlu... okeh dah, setakat dulu itu pasal abang..sambung pasal kawan² pulak..

Pagi tadi sampai opish.. kawan² sepejabat buat kejutan... memang lakonan mereka menjadi.. Sekali dengan Bos saya terlibat..berpakat dorunk nih, No wonderlah Bos telepon saya masa tengah drive ke opish.. terbaik lah mereka... Pelakon sampingan yang ada pun bukan main handal...


Seroius saya terkejut...siap terjerit dan menangis~~  tak mampu membendung rasa sebak di hati... Nanti saya selit cerita kenapa saya menjerit tu dan publish gambar yang lain² tu ehh.. sekarang saya just tempek yang di atas nih dulu... Terima kasih berjuta² pada semua yang terlibat dalam menjayakan suprise ini... Kak Rai, Norimah, dila, amal, ira, siti, isma, puan sue, arwan, basari , Tom, ely dan adik Wel... Maaf kalau ada yang saya tak mention dekat sini...

I appreciate very much to much!!.....

Ohh ya... Terima kasih banyak² juga kepada kawan² yang wish hari lahir saya ehh... Moga doa² kalian dimakhbulkan OlehNya... Saya mohon di kurniakan rezeki zuriat sebagai penyambung generasi kami.. InsyaAllah ;-)



Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!


JIKA ada akaun fesbuk, BOLEHLah klik Button LIKE ehh.. makaceh

3 comments:

Zura@Iwan said...

slmt ulangthn kelahiran ye Amyna...semoga impian amyna tcapai...

best tu ada surprise frm yr opis..hehe

masni said...

selamat hari lahir akak.. hihi :)

Amyna said...

@Zura: Terima kasih ya zura... ya InsyaAllah... dulu kita sama2 menanti zuriat kan..sekarang zura dah ada irfan... Alhamdulillah.. Tunggu turn myna pulak.. ;-)

@Masni: terima kasih adik mas... weeee~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...