Tuesday, September 25, 2012

Steamboat di Cinta Sayang Golf Resort, Sungai Petani v~____~ v


Aktiviti dah lama berlalu... Ramadhan ke-25 if tak silap..  Masa tu saya dan suami connecting flight ke Penang dari Tawau. Kami tak turun di Alor Setaq sebab kalau ke Alor Setaq malam baru ada flight... Ada hikmahnya kami turun di Penang kan.. Alhamdulillah. Janji Allah itu indahkan!

Sekarang baru saya berpeluang nak publish dekat sini...  So layan...

Family saya dan family saudara abang.. Bergabung makan semeja, SEbekas SEsteambot. Hihihi~~


Aktiviti nih secara dasarnya, saya dengan Abang Long yang rancang ... Semuanya secara kebetulan. Alhamdulillah terlaksana juga.. Masa Abang Long tanya tu, saya tak berani nak confirm lagi... Keputusan masih bersegi². Saya takut suami tak dapat cuti dah tu kena minta izin dengan suami dulu ;-). Abang Long Offer lagi.. kalau tak da orang ambil di eport, abang Long nak ambil... =D

Saya terus terang dengan abang long, nanti dah confirm baru myna roger semula na. Abang Long cakap "Ok..nanti kalau jadi bagi tau, bilangan yang akan join.. abang Long nak booking tempat". Abang Long very the supporting dan tak renyah². Take easy!! yess sangat suka..

Bukan setakat dengan SMS, abang Long siap telefon... bagi tau direct. Phewww~~


Jadi masa hari kami nak fly Tawau-semananjung (15Ogos2012), Abang Long call bagitau yang Kak Long dah bersalin.. Satu berita gembira untuk kami. Bertambah tak sabar nak realisasikan plan berbuka puasa bersama²..

Saya dengan suami pula,  siap sedia dari sini duk atur Plan B. Ya lah... haruslah nak p jenguk dulu baby boy Jeremy Haiqal... Tapi apa yang saya dan suami plan tak dapat realisasi sebab flight delay pulak time tu.. 1 jam lebih kurang. Kiranya kami sampai Penang jam 6 Petang.. campur lagi dengan kesesakkan lalulintas...Penang kan, faham² sajalah. hmmm... time melawat pun dah habis ;-(.

Jadi  Abang Long minta kami sama² direct ke Cinta Sayang Resort.. tak dapat lah nak melawat Jeremy Haiqal. Sampai sekarang nih, saya tak dapat lagi bertentang mata secara live dengan baby Boy..



Aktiviti nih, istimewa nya di hati saya sebab Abang Long atur untuk kami berbuka secara berjemaah dan berkenal kenalan dengan pihak keluarga Abang Long..  Berangkai rangkai keluarga... memang best dan ramai sekali...

Ya lah.. saya bawa family saya, abang long bawa family abang Long... kebetulan adik Abang Long yang menetap di Dubai balik sempena Aidilfitri. So berpeluang kami bertentang mata di bilik kasih sayang Cinta Sport... Suami saya sendiri pun dah lama tak jumpa keluarga Abang Long. ka tak pernah jumpa ehh... saya pun lupa dah macam mana suami habaq haritu... Sila bayangkan dah berapa generasi tersusun di situ.. hhihi..


Mak mertua Abang Long ^___^

Oh ya.. lupa nak detail kan.. nanti kan ada pula yang keliru... hihihi.Abang Long ni suami kepada Kak Long merangkap anak kepada Mak sedara suami.. Mak saudara abang tu pangkat MakLong untuk saya dan suami. Tapi suami tak panggil Paklong, suami lebih sinonim memanggil "abah". Akrab kan silaraturrrahim mereka... Ada sejarah keindahan disebaliknya!! Alhamdulillah~~


Kemeja biru itulah Abang Long.  Master untuk aktiviti kami ~___~


Ini pula Ayah kandung Abang Long... Seiras wajah Abang Long dengan ayahnya... peramah plus semart!


Ini MakAyah kandung saya... Love both of u much to much!!!


Mak dan MakLong tersadai di sofa...Perut dah kenyang... tak cukup berbual di meja makan.. sambung berbual di sofa pulak.. like~~


Makan makan sambil berbual.. tengok Pak Long... Tangan sampai ternaik². Apa topiklah mereka berbual ehh.. mesranya bercerita dengan ayah... riuh rendah bilik kasih sayang Cinta Sport dengan suara kami. 


iris anak Kak Ngah... cucu kepada Mak Long... Terpesona tengok adik kandung saya nyanyi... Masa duk select gambar tadi. Tersenyum hati saya tengok reaksi Iris. Haipp Haip!!


Siap pakej karaoke tersedia... Memang riuh. Saya mulanya malu² meowww.. Sekali suami cuit.. terus lajuuuuu amik microfon.  Nyanyi seround... HAHAHAHA!

  

Pehtu berposing... well...well done~~


Lagi gambar kami... Dah sampai sini saja coretan saya... Indah benar pertemuan yang diaturkan oleh Abang Long. sweet moments!!

Moga kita di beri ruang untuk bertentang mata lagi.. Abang long mai jalan² kot belah nih pulak na... Jenguk² kami dekat sini. psstt! Jangan lupa bawa anak gadis dua orang yang kiut miut tu ehh termasuklah Jeremy Haiqal yang Bam bamm... Ohh ya! Terima kasih banyak² Abang Long...



Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!


JIKA ada akaun fesbuk, BOLEHLah klik Button LIKE ehh.. makaceh.....

12 comments:

krole said...

wuahhh bestnye...siap karaoke lgitu~pergh!!!

Amyna said...

Alhamdulillah....

abang long yang booking semuanya.. kami bawa diri & semangat saja ke sana... hihihi!

Unknown said...

Dear Amyna, Sebetulnya Abang Long yang harus berterima kasih kerana kamu sudi hadir utk menziarahi Kak Long dan Jeremy. Hal SteamBoat dan Karaoke tu hal selingan jer.
Kita baru pertama kali bersua muka dan bertemu. Tapi antara kita ada keserasian yang terlalu dekat. Kita ada persamaan yg agak ketara. Tahap kemesraan, kekeluargaan, kasih sayang, cinta kasih pada pertalian famili kita seakan sama- sama kita agungkan dan kita lebihkan daripada hal hal lain. Sifat mulia sebegini bukan ada pada semua orang sebenarnya. Abang Long juga bersyukur punya anak isteri yang hebat dan punya ikatan keluarga yang akrab sama seperti kamu. Abang long lahir dari famili
yg amat miskin dan bermula hidup dgn seribu kepayahan. Abg Long amat menghargai kasih sayang dan ikatan kekeluargaan. Kamu juga sama ..Kan..?

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Zura@Iwan said...

akak penah sekali try mkn steamboat kt sini...

then siap amik bilik karoke lagi...hihi..

Amyna said...

Iya Abang Long...

Alhamdulillah...syukur sangat². Moga keserasian dan kemesraan yang wujud dari hati nurani antara pertalian keluarga kita akan terus kekal berpanjangan.... Moga segalanya sentiasa diberkati ilahi...InsyaAllah.

Myna sayang semua!!! tak terucap oleh kata². Subhanallah~

Amyna said...

@Zura: Myna pun 1st time juga p sana... Memang happening berabis... Harap pertemuan antara kami bukan pertemuan yang terakhir... InsyaAllah... rindu mereka yang jauh di mana~~

Gieyana said...

Makcik n pakcik sihat yer..bestnyer..Kak G plan nk g sini gak one day..:-)

Amyna said...

Alhamdulillah kak G... Harap dikurniakan kesihatan yang baik seterus terus nya...

Iya... Cinta sayang dekat juga dengan kak G kan...try la.. tak pun boleh p konvoi dengan ZuraIwan ;-)

Hardy Boy said...

bestnyer dpt makan steamboat.hehehe

Asiah Aisa said...

Amboi amboiiii seronoknya ^_^

Amyna said...

@Hadi: Kali ni steamboat nya special... pertemuan keluarga besar... Kita kat sini.. hari2 boleh steamboa kan.. mau ngan tak ja... hihihi

@Asiah: Bestttttt!!! hehehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...