Saturday, January 2, 2010

> bErEndAm Air fAnAs <

haku juga berkesempatan ke kolam air fanas ulu lenggong.. semua tu teda dalam planning pun.. up up jadik jerk.. idea tu dari mak jang. kebetulan tengah hari tu haku n famly Mr.A menjamu selera d umah mak jang d daerah Sik.. kami pergi 1 buah van & 1 buah kereta.

kereta kompom lah geng² gadis ayu yang concure.. budak² kicik n mokcik² semua naik van abah. hehehe. Awalnya kami yang naik kereta gerak dolu untuk bantu mak njang apa yang patut. sekali semua plan berubah sama sekali..hakss haks haks!!

plan pertama untuk hari itu x terlaksana.. apapun haku bersyukur sebab dapat menjamu selera beramai². Bukan senang yoo nak kompul ramai² cam gitu. Meriahh!!

selesai semua bergerak pulang ke destinasi...kami yang naik kereta, blm bergerak sebab mak jang ada cetus kan idea untuk kami bersuka ria. Rasa macam waktu tu juga nak terus bergerak ke sana..tapi masih terlalu awal.. Yer lah..tengah hari nak g ulu lenggong.. mau melecur kulit?
sabar sabar..menanti malam. After solat magrib kami terus bersiap zasss ke sana.

mak jang siap bagi kami drive AbgZa milik nya...yehaaaa!! Seramai 9 orang. memang full pack AbgZa tue. Terasa seperti percutian satu famly yang besar...hiksss!! Perjalanan ke sana, haku & Mr.A main redah ikut sign board jerk, d samping tu ada bantuan pandu arah dari anak² mak jang.



Alhamdulillah sampai juga d ulu lenggong.. tidak lah jauh n susah mana pun perjalanan untuk pergi.. tetapi perjalanan untuk kembali ke umah mak jang telah mencipta satu memori indah yang sememang nya x akan d lupakan. bila di ingatkan bermacam segala perasaan bermain.. pendek kan cerita, nak gelak sepuas hati. Kenangan ini mungkin akan terus terpahat dalam ingatan anak² saudara haku.. Lucu se lucu nya!!!!!



insan yang lelain lagiks leka berendam air fanas..



alololo anak² saudara haku...penat merendam, terus naik cari makanan. yang ada makanan ringan jerk. biskut² kering.



haku x sure lah.. ini lah kot kolam 1st. siap di pagari keliling lagiks. maybe ini satu langkah keselamatan. kann kan.

tengok tu. berasap wassuppp!!



si kembar ikhwan & ikhbar..kepenatan bermain kejar² d tepi kolam.



gadis² yang sokmo nya control ayu. especely gadis yang d tengah tu. kiri kanan orang duk nengok dia.. x senang d buatnya..



Masa ni pakat dah bersiap sedia mau gerak pulang ke umah mak jang. Masing² dah terbayang bantal n tilam jerk.. perjalanan pulang yang lucu. mengambil masa hampir 2 jam perjalanan..jauh berbeza dari perjalanan pergi. hahahaha!!


2 comments:

shahdiana said...

myna...hepi new year...apa azam myna taun ni....
patutla lama tak hafdate..g holidaze ye..:D

AmyNa said...

yana..ari tue myna balik kampung halaman. azam thn nie masih 4ward lagik azam thn lps..nak ada baby..InsyaAllah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...