Thursday, January 21, 2010

mEnUnAikAn jAnjI itU...

ocayy..ocay promise, meh² haku sambung n3 kisah hidupMish Pepel tue yer. Apa yang lain ceritanya tue..Hurmmm!!

gini qoedahnya...plan awal nak g buy coolant sahaja ,pehtu tukar sendiri. lepas bincang dengan pihak eon. Haku n Mr.A dicide serahkan pada pihak eon untuk tukar coolant tue. Jadik Mr.A x perlu susah nak tukar sendirik. Ringan satu koje d situ..



pekerja@mekanik yang hamik kes Mish Pepel haku tu sham nama nya. ex-student kolej juga. Jadik lagi senang koje haku.. senang nak tanya. hahahaha!!!

Haku nie d ruang menunggu ulang alik keluar&masuk, x selesa rasa..lama sangat!!. Dah tu bahan bacaan yang d sediakan pun x banyak. x banyak satu hal. zaman bila pun ntah, dengan cover ke kutub utara kutub selatan. Mr.A x apa lah dia berbual² dengan pekerja eon tue, sambil tue jeling² cara dorunk koje. Terisi juga masa nya..haku????

Sekali setelah selesai pertukaran coolant, opcos lah test segala function. Masa test nie lah timbul semula prob yang sebelum nie..tapi qoedah prob tu lain sikit. Mcm mana tue??

gini...
Sebelum: kipas penyejuk enjin x nak pusing, tapi haku dah setle d bengkel belakang opish haku itu, prob settle.

selepas: After tukar coolant, kipas tu pusing sampai seterusnya..x nak behenti. Haisyooooo!!

Bila kipas nie beroperasi dalam keadaan yang x normal, makanya temperature tentu lah menjadi tinggi.. setinggi perasaan haku ketika itu.

Adehh!!! dugaan....

Last dorunk cakap maybe sebab termostat ( betul ke haku eja nie) dah rosak. x perlu ganti, just tanggal kan jerk terus. uihhh...musykil haku dengar, apa lagik mula lah haku dengan sesi tanya itu ini. yer lah...dah tanggalkan tue, pehtu x da ganti.. x pape ke enjin. kang tengah sedap drive..berasap enjin. x kah satu hal.



sham x dapat nak tanggalkan termostat tue, terpaksa menggunakan talian hayat lain.



nie ha..kasi jelas ruang temostat di letakkan kan.



Mr.A x duk lepak d luar sambil memikirkan Mish Pepel. serious nya!!!!



haku pun ikut lepak d luar, walaupun berbahang matahari tatap bertahan demi mu Mish Pepel. Ewwahhhhhh!!

Sekarang Mish Pepel tu bergerak tanpa termostat. Mr.A x da pula complaint apa² lagik. cuma ada inform yang weekend ni kalau dia dapat cuti, nak g pasang semula termostat.. Katanya risau untuk travel jauh.

Haku lagik suka kalau Mr.A cakap gitu..sebab kami dapat berjumpa..yeba yebaaaaa!!! suka :d



160110 (coolant+plug & myk pwr stering)

5 comments:

hajarus said...

wah... sambil2 tunggu jentolak leh la lepak2 ngan mr.A yer...

Sharinginfoz said...

hmm tak servis lagi kete ni..

Pemimpin or Dipimpin???

Apsal Nama Afiqah Bukan Danish

rosma said...

ngeh3..interprem sekali abg2 mekanik tu yer...

AmyNa said...

hajarus: yer gitu lah hajar, sambil mikir keadaan buah hati pepel itu..

sharingfoz: ha..j0m jom servis..jangan tunggu lama..kang nnti mcm2 prob timbul..

AmyNa said...

rosma: Bila lagiks kan. sekurangnya bersemangat cikit dorunk koje..heh heh heh!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...