Wednesday, January 20, 2010

tEmpErAturE hIgh sUddEnLy

Bukan haku yer yang tetiba tempe tu, tetapi buah hati pujaan amyna yoo. Apa lagik kalu bukan Mish Pepel tue.

alahaiii...Mish Pepel kesayangan haku nie x habis² dengan merajuknya. Ini semua gara² haku holidays d kampung halaman terchenta.. hohohoho!!

haku pun x tahu kesilapan d mana...adoiiiii. Dugaan. Sob4x.

mana lah haku nak tahu perkara sebegini nak jadik, kalau tahu dari awal sure dah cuba cari langkah pencegahan gitu. Hurmm...mujur lah Mista Bobo tu teda uat hal sama.. Kalau x satu hal lagik nak settle..

Masa awal² kejadian tu haku antar juga ke servis eon untuk check apa prob nya. Dah sampai sana test, uji segala bagai... masalah yang haku alami teda pula berulang..mcm mana dorunk nak tolong selesaikan. sekali haku balik umah menda yang sama jadik. adehh memang menguji betul.

tanya pendapat geng² opish espeselly pensyarah automotif, dorunk nasihat haku jangan naik..nanti head bengkok, pehtu leh effect kat enjin. Lagik lah haku cuak.. Mula x nak ganggu Mr.A, nak setel sendirik. Sanggup haku naik motosikal ke opishh. Tapi Mr.A x izin haku naik motor, bahaya d sini katanya. Yer lah memang bahaya, Tambah² haku berbaju kurung. Lagipun Arwah hadik haku yang bertugas d sandakan nun pun kembali kerahmatullah sebab xcident juga.

Bila dah kena nasihat mcm tu dari geng opish menggelupur lah nokss. kang betul² efect ke enjin, satu hal lagik. Terus haku fon Mr.A kongsikan apa yang geng nasihat. Apa lagik chenta hati haku risau lah juga dia. Dalam minggu tu Mr.A tinggalkan kat haku Mista Bobo untuk ke opish. Haku memandunya sehingga kini... yihaaaa!!! Sementara Mish Pepel Mr.A buat rawatan.. haippppp!!

sebelum nie haku kurang minat dengan Mista Bobo tue, tapi kini haku dah mula jatuh hati... Kereta Auto lebey mudah..sebelah kaki sahaja guna.sebelah lagik rileksss... Kalau Gentolak nun, mau kejung kaki..tambah² jalan jem. hazabbbbbb!!

walaupun begitu..haku tatap sayang gentolak...

weekend baru nie..Mr.A bawa gentolak ke bengkel d belakang opish haku, sesi rawatan ke-2, setelah rawatan pertama d tangan Mr.A x berjaya.. hurmm!! Mekanik d bengkel tue kasi keluar & cuci moto kipas yang dekat coolant tue, memang terbukti ada menda auta (habuk warna kuning) yang melekat d situ. Tebal pula tue.. dan tebal tentu lah berat...makanya x pusing lah kipas penyejuk tue... hahahaha. Bila dah settle d situ mr.A minta haku teman pergi eon untuk buy coolant. Coolant yang ditukarkan tempoh hari bukan d beli dari eon.. sebolehnya dia nak tukar juga, risau takut penyebab temp tue adalah kerana coolant. Makanya haku akur sahaja.

Sekali dah pergi eon servis...lain puloks ceritanya. Haishhhh!! Tetiba juga sampai d sini haku rasa seperti ketandusan idea gitu. Apakata...

sambungannya nanti d n3 lain yer. Tungguuuu!!!





4 comments:

siti nurkhijah said...

salam..suami navy yer? ct sedang kumpulan blog2 isteri navy untuk buat blog list NAVY WIFE so ct dah add awak..boleh kan?

rosma said...

huhuhu mcm2 dugaan..sabor je la ek..

AmyNa said...

siti nurkhijah : wsalam..a'ah suami navy. yer buley ct..d alu2 kan kerana itu lebey baik..hehehe.

AmyNa said...

rosma: setiap dugaan yang dtg menandakan bertapa Allah s.w.t sayang akan hambanya..kann kan!!! hehehe. tq rosma.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...