Tuesday, June 29, 2010

ceriteria petang jumaat & pagi sabtu

hoyeahhhhh!! after koje haku balik umah amik barang² keperluan & terus begerak ke sampolna. Kali nih haku x p sana sendiri tau... kebetulan faliza (student Prktikal) mau balik kampung, alang² haku ke sana.. sekali lah kami bergerak.. sekurang² nya leh jadi teman haku sepanjang perjalanan.. Lama dah haku x gerak ke sampolna petang², last 2 week pun haku p ari sabtu tgh hari,cerah benderang lagik.. Bukan apa kalau dah petang², area tempat haku masih ok sebab cerah..nanti dah masuk check point sana.. sure dah gelap..



bermula~ suasana masih cerah.



Pertengahan ~ dah mula kelam kelam & gelappp!

dah gelap satu hal.. lori hantu sawit pun banyak... menggerunkan gitu.. sepanjang perjalanan haku ke sana.. haku jumpa 2 lori yang mengalami kerosakkan. 1 lori dengan muatan sawit pancit.. bersepah butir² sawit d jalan & satu lagik..yg kat atas nih.. x tahu apa pemnadu lori tu buat.. pada andaian haku maybe check tayar. Yg x bestnya berenti atas jalan.. apalah salahnya kira pokcik p tepi² sikit.. memang time nih gelabah gila yoo!! kalau x sempat break.. mau cium vontot lori dia... kereta belakang pula bersusun...break² mengejut nih mau macam². uishh sabar jerk lah..




Haku sampai sampolna jam 7 lebey.. Masa nih mohd a.k.a husband ieja tgh membakar ikan.. haku laju² masuk bilik mandi & solat. Dah setel semua baru haku jenguk ke dapur..




ZoMmm.. ikan bakar by Chef Mohammad.



ketam Masak lomak cili api by chef Ieja..


sekali dah setel semuanya.. tinggal untuk d ngap sajork...Apa lagik. Bismillah semuanya...



adeq Shahirah nak makan pun still on lappy... memang cerdik IT tul dak kecik nih.. ekekeke. dah siap makan semua sembang² pehtu terus masuk bilik uat koje vs Zzz. Esok pagi bangun terus siap² & pergi ke sini.....



Kolam mandi.. yeszAaaa!!!



sahabatku.. k'iejan & ieja (^_^).



perenang wanita



jom belajaq berenang.. wakakka!!



bergaya mesti ada.. semua pic dalam air majoriti ieja yang snap. credit to ieja ya. Masa nih ieja dah rest.. baby dalam peyut dah bagi signal sejukkkk!!

gambar aksi terjun menerjun & kona baring... x yah lah publish ehh..biar jadi simpanan peribadi haku ;p.



Pandai ieja berenang.... walaupun preggy laju jerk dia ke hadapan. haku nih, berat montot sajork.. Puas duk kepak², goyang kaki nak bagi jalan.. sungguh sandisss! K'iejan pun dari level 1 mcm haku..skrg boley katogori level 3 sudah, haku juga yg ketinggalan.. x leh jadik nih.. hikss!!

kami berendam renang.. dari jam 7pg-9pg. hamik hang.. sampai sakit abis belakang², kaki pun naik kejung.. last balik umah mandi air paip, berakfast & terus Zzzz... funya fenattt!.

Petang tuh bersambung lagik aktiviti kami... kali nih Mr.Mohammad yang bawa kami jenjalan... yess!!! suka..... nak tau kena tunggu next² entry.. InsyaAllah.



4 comments:

~amalina~ said...

sonoknyerrrr dapt mandi swimming pool..dah teringin lama ni nak g..tp x bkesempatan...huhu

Amyna said...

Alhamdulillah...itu pun kebetulan pangkalan d sampolna tu ada.. kalau x susah juga nak merasa pool nya..ekekek.

SheY PuLL said...

sedap nye..terasa lapa la pulak..:P

Amyna said...

shepul.. leh bakar ya. sana kan banyak juga ikan2.. he3.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...