Friday, April 22, 2011

Incik yang mesra alam? Adakah kerana warna merah itu~~

Uols sedia maklumkan dalam entry yang pagi tadi.. saya bertugas untuk kursus pendek. Kalau ikutkan kami kat sini bercuti sempena Good Friday. tett!! Punya nak ambil semangat..saya pun pakai baju koperat unit saya.. Baju koperat tu ada 3 warna, tapi warna yang menonjol sudah pastinya warna Asas iaitu MERAH.



Kena pula saya padan kan dengan tudung warna merah.. lagi menyerlah kemerahan yang mempesona kan pemandangan Incik.. Macam dalam gambar kat atas ni :p

Di Restoran:

Saya melangkah masuk ke restoran itu sambil mata melilau mencari tempat duduk yang kosong. Waktu saya memilih lauk pauk untuk lunch, ada 2 orang Incik entah dari arah mana dorunk berdua.. pandang tepat ke arah saya, senyum² lantas menegur saya. Saya tidak berani berbual just melempar senyuman tanda hormat. Pakcik yang sorang lagi siap mempelawa saya lauk sotong. Saya senyum sambil berkata "terima kasih, penuh sudah pinggan". Bersungguh² Incik A dan Incik B nih memberitahu lauk pauk kat saya seolah² mereka waitress di restoran itu.

Dah siap amik lauk :

Incik A lalu di tepi meja saya sambil berkata, dia duduk dimeja belakang saya. betul² di belakang. kira pusing kepala jerk.. boleh mengadap muka gitu.. Saya terdiam.. nak makan pun tak selera. Dah la p sorang² time tu. Masa mereka dah habis makan, Incik B cuci tangan dulu, Incik A sempat lagi tanya saya kolej komuniti tu di batu berapa. Mungkin dia baca nama yang tertera di baju saya.. Nak tak nak kena lah jawab yang benar. sumpah saya gugup. Batu 3 ehh batu 4 encik.. Ohh ya Incik A cakap dorunk orang UMNO. saya tak tanya lanjut pun.. UMNO mana.. sumpah! masa tu bibik ketakutan dah mula timbul.

Time bayar :

Semua yang saya makan tadi dorunk yang tolong bayarkan.. apa lagi mencanak naik la tahap ketakutan, tapi sempat juga cakap terima kasih.. berkali² saya cakap terima kasih... Pehtu terkedu tak tau nak kata apa dah.. terus jalan menuju ke parking. saya tak direct ke Mish pepel. Saya risau takut dorunk kenal kereta saya.. Ohh uhhh!

Sampai di opish saya kongsikan cerita saya dengan kawan yang busy faks surat untuk festival silat Borneo. Cubaan untuk memujuk hati dan harus fikir +'ve :
  • Mereka ingat saya kengkawan satu kumpulan dengan mereka. UMNO kan merah.. merah membara semangat waja!!
  • Cara pandangan mereka sekadar pandangan seoarang ayah kepada seorang anak.
Kepada Incik A dan Incik B.. terima kasih atas kebaikkan dan keramahan kalian. Kalau saya ada kawan di sisi.. pasti saya mampu & berani berbual dengan kalian. Maaf ya...

Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!

11 comments:

najihah sahami said...

waa....bertuah la tu..lepas ni mish nak pakai baju merah jugak r..:)

Amyna said...

bertuah ka mish... Allhamdulillah. Tapi takut pun ada sebenarnya mish sayam :-(

Myra Jay said...

Hehee, tu nama dia rezeki terpijak.. Mana nak sangka kan..:)

cik azeya said...

merah itu membara. garang. hihi

Amyna said...

@Myra: Alhamdulillah... :(

Amyna said...

@Cik Azeya: membara sampai terkejung jantung di buatnya.. ngeh3x.

MaMa AiNi said...

dia org memang peramah kot..n rezeki myna..dia belanja..langkah kanan namanya !!!...

Amyna said...

thinking +'ve kan mama... wehehehe!

Wanzi said...

lepas ni nak pakai baju merah kena hati2...

apik pehe said...

huhu..rezeki datang bergolek la tu..hehe..

Amyna said...

@wanzi: dulu sinonim kalau pakai merah semua takut dikejar lembu kan.. huhuhu!

@Apik: Alhamdulillah.. moga pehni rezki kehadiran permata hati pula.InsyaAllah :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...