Sunday, April 3, 2011

Pertemuan kedua dengan putri fadhilah selepas 9 bulan

Dulu selepas pantang baru saya dapat menziarah Putri fadhilah.. Sekarang fadilah dah 9 bulan baru bekesempatan bertentang mata untuk kedua kalinya.

Itu pun sebab Mr.A ajak saya teman beliau ke pangakalan sana last weekend. Saya suka sebab last weekend tiada aktiviti juga berbanding minggu nie dan 2 minggu selepas. Kursus bahasa 1Malaysia postpone. Minggu ni saya busy... kejap lagi saya nak keluar juga nih..syhh! nanti ada masa saya kabarkan ya. sekarang kita dendiam dulu..



Di pangkalan sana, Mr.A on duty.. saya melepak di rumah ija a.k.a ibu Putri fadhilah. Ieja sangat seronok bila pagi tu saya sms beliau yang saya kompem gerak ke sana.. Lama dah kami tak bertemu..Masa bertentang ja mata kami.. ayat 1st yang ieja ucap. "Syoknya myna mai, ieja sunyi tau"saya terkedu seketika...kalau lah saya tidak bekerja. hmm!

Sepanjang on the way ke sana, Mr.A yang drive...



Fokus pada pemanduan katanya...Tengok mata Mr.A.. suasana pagi yang sejuk, mata pun mula lah minta di layan.. hahaha!



Gambaran perjalanan dari Twu ke Semporna ( pangkalan) sana.. Memang lah kena fokus kan.

okeh sambung cerita Putri fadhilah.. dulu saya bertentang mata dengan dia genap 1 hari ibu beliau lepas pantang. Maksudnya beliau 44 hari la kan melihat dunia yang indah ini. Ehh.. betul ke pantang 44 hari, ke saya salah. Almaklumlah tiada pengalaman. Just melalui pengetahuan sendiri sahaja.



Ini gambar beliau masa lepas pantang bulan 10 yang lalu.. Kelahiran. Masa ni beliau masih lagi samar² akan kehadiran saya di sana.



Pertemuan kali ke-2 nih.. baru betul² meninggalkan kenangan yang dalam di lubuk hati saya. sebab beliau dah pandai berinterkasi dengan saya. Masih terasa lagi beliau memeluk erat badan saya ketika berada dalam dukungan saya. Sekarang dah pandai senyum. Letak dalam baby walker, pandai sudah mencari mana saya pergi.. Main cak cilop cak.. pehtu gelak kesukaan... Ohh kerinduan saya dibuatnya...Minggu ni saya busy.. kalau tak harus saya ikut Mr.A ke sana... ngee~~

Menumpang kasih dengan anak² kengkawan.. anak sendiri belum rezki.. Anak jiran selorong saya hakimi pun dah berpindah ke Lahad datu. Kini di sana ada 2Hero 2Heroin dan di sini 1Hero2Heroin..

Opss! untuk di sana saya bakal menerima 1 lagi ahli baru.. Alhamdulillah rezki untuk beliau sekeluarga. Dulu kami sama² berusaha menanti zuriat. Sekali bila dah melekat 1 orang.. tak putus² pula rezeki zuriat.. ini masuk kandungan yang ke-3. kira 1 tahun 1 zuriat. Syukur... jaga diri bebaik ya kawan!. sipakah dia? biarlah rahsia atas permintaan beliau...


hepyy weeknandos untuk readers!!

2 comments:

apik pehe said...

wahhh,,comel la budak ni kak..hehe

Amyna said...

somel somel... akak rindu dia.. kalau lah minggu depan tak kena oustation.. mau akak turun ke sana lagi.. sob3x.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...