Thursday, April 7, 2011

Langkah pertama AyahAnda ke Uict bersama proses pelupusan secara hadiah.

Semalam ada dua kabar yang mampu membuat saya terukir senyuman....kategori senyuman ntah lah,uols baca dulu.. pehtu dicide sendiri na... huhuhu!

Pertama, opis saya menerima kedatangan AyahAnda baru setelah AyahAnda yang sebelum ni berpencen.Yang ke-dua, Alhamdulillah... proses pelupusan secara hadiah pula sedang berlangsng.. Untuk komputer² di makmal tiada masalah sebab under kawalan pihak kami.. anytime boleh jerk nak ambil. Tapi untuk komputer² di tempat staf... sungguh susah saya nak ambil dan di kumpul satu tempat. pelbagai alasan pula tu mereka kasi. haish!

Mereka tak tahu menahu sangat tentang prosedur, dah tu berlagak pandai satu hal... heh! please la.. jangan pamerkan kebodohan diri sendiri okeh. Kalau kita tak lupus sampai berkurun la kita tak ada pembelian aset baru tau. Pembelian itu pun belum tentu bila bulan purnama kita boleh dapat.. so silalah beri kerjasama yang bijak dengan kami.

Ada juga kengkawan yang perihatin.. cakap suruh saya guna cara rampasan... perghhh! mampu kah saya nak buat cam tu. tapi kalau dah payah sangat, serabut kepala hotak.. memang patut lah saya aplikasi kan kuasa rampasan itu. huh!AyahAnda Haji Ahmad zaini.. mantan ketua jabatan perdagangan dari Politeknik Ungku Omar (PUO). Kebetulan pula AyahAnda melangkah ke sini, di hari proses pelupusan berjalan. so better AyahAnda yang membuat serahan kepada pihak penerima.


Wakil dari sekolah agama dan masjid bergambar kenangan bersama AyahAnda kami yang baru..
Komputer² sedia di angkat.. kini komputer tersebut selamat di masjid dan sekolah di sekitar tanjung batu sana...Pakcik takut bilangan komputer yang di bawa turun tidak mencukupi..so saya tolong kirakan satu persatu. Sebenarnya dah cukup.. cuma Cpu dan monitor kan dah tidak tersusun sekali. sedikit keliru di situ..Hah... kira pakcik kira. lucu sangat time nie.. kui3x.Akhirnya... mereka berpuas hati. Ready untuk di bawa naik ke atas van dan lori. Time ni hujan renyai².Mesti susun bebaik... nak kasi muat 15 unit komputer ya anak.. hehehe!

Selesai cerita pelupusan hari ini.. esok continue lagi. Minggu ni mesti kena settle pelupusan.due date sudah hampir.. Caragassss!!!!

Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...