Thursday, April 14, 2011

Memahami dan mendalami ilmu baru... Alhamdulillah :-)

Hari ni hari pertama kami di serapkan dengan ilmu "Configuration Firewall". Baru step pertama... belum masuk sampai Configuration WebSever lagi.. Ini pun saya dah kecut perut wehh.Bukan saya seoarang sahaja.. kengkawan yang lain pun sama..

Kebanyakkan peserta yang ada dalam kelas saya (makmal komputer 1) geng² tenaga pengajar.Staf pptm tidak sampai pun 10 orang. kelas satu lagi (makmal komputer 2) majoriti staf pptm. wakil pptm yang ada d kelas saya ni.. hebat² belaka.Ada yang di pejabat mereka menggunakan 2 jenis firewall serentak.Fuhhh!! Bila di tanya jerk soalan² simple berkaitan server di pejabat masing².. sure la mereka boleh memberi jawapan on da spot. Tapi kalau tanya pada saya memang tidak dapat la... kena rujuk bos juga... Miahahaha!! Lagipun ini semua benda baru untuk saya explore. so selow selow saya ket chup.

Dah la duk kat depan sekali.. membelakang kan trainer puloks tu... Badan lengoh, kepala teleng sudah duk pusing belakang.. Trainer laks asyik² duk tanya.. faham x.. faham x? saya n da geng angguk² geleng².. kena jujur wehh... kalau tak jujur.. cam na nak menuntut ilmu.. kan!

So selagi ada kesempatan di sini... cuba memanfaatkan kesempatan yang ada ini sebaik²nya... InsyaAllah ^_^.


Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!

4 comments:

nurulfzz said...

hye.salam prkenalan =)

Wanzi said...

banyak2 tambah ilmu IT pren... lepas ni ler ajar kami semua....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tambah ilmu ...LM ni buta IT myna..haha

Amyna said...

@Nurul: Haihai.. Salam kenal juga :-)

@Wanzi:Alhamdulillah... Boleh pren. sharing is caring :-)

@LM: Tak apa LM.. selow² kayuh.. Lama² pandai juga... InsyaAllah ^_^.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...