Thursday, September 29, 2011

Dentuman guruh yang luar biasa..

Morning readers!!

pagi yang indah dentuman guruh

Pagi tadi kan 29 september 2011 (Khamis), saya kat sini dikejutkan dengan bunyi dentuman guruh yang luar biasa kuat. terasa seperti mahu terhempap di atas kepala sendiri... Subahanallah sangat² takut. Jiran saya yang sedang menyapu di luar rumah pun terkaku dengan keadaan tersebut...

Cuaca di luar panas... cahaya matahari menyinari seperti biasa ke ruang tamu rumah saya.. Saya suka suasana pagi di situ dan setiap hari saya pasti membuka pintu agar cahaya matahari tersebut memecah masuk menyinari ruang tamu rumah saya... terasa aura segar bugar di pagi hari!! super best~~

Pagi nih kami tak bermain badminton pun... just berkebun sahaja. Sini kan waktu subuhnya awal.. daripada tidur selepas subuh kan tak elok, rezeki semakin jauh... itu pesanan ratuhati saya! so saya dan jiran create la aktiviti kami di pagi hari sebelum saya bersiap untuk ke opish...

Bunyi dentuman tadi betul² membuat kan saya takut... terus matikan plug tv. ada kawan cakap suruh matikan suis utama... kalau cenggitu macam mana pula dengan peti sejuk saya kan.. Apapun Ya Allah, lindungi kami semua di bawah lindungan rahmatMu. Amin~~.


Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!










5 comments:

deem said...

kak.guruh berdentum tapi cuaca ceria ka?itu sudah pelik tu?apakah tandanya itu?

me suya said...

take care yaaa akak~

MaMa AiNi said...

amyna..keadaan cuaca tak menentu sekarang ni..semuga kita dilindungi olih allah sentiasa..amin..

Amyna said...

@Deem: jeng jeng jeng!! miss u lorr~~

@Suya: InsyaAllah suya =D

@Mama: A'ah kan mama..InsyaAllah ^__^

Muhamad Nurshahdatul Nazrin said...

Salam, saya rasa yg saudari sangkakan ni bukan kerana cuaca nak hujan, mungkin ini adalah fenomena sonic boom yang dihasilkan oleh jet pejuang sewaktu terbang melebihi kelajuan bunyi, apakan tidak cuaca baik tetapi tiba2 datang bunyi guruh yg kuat, amyna nak pasti boleh google berkenaan antara sonic boom dan supersonic flight ,mungkin ada jet dah lalu diatas rumah saudari amyna agaknya :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...