Thursday, September 8, 2011

Merembes hormon cuak di pagi hari khamis..

Tajuk mencanak punya.. phewww!!

Kajadian berlaku pagi tadi masa saya on da way nak mai opish nih... sebelum tu saya nak tafsirkan dulu maksud hormon tu.. jadi cikgu sat ;p

Hormon merujuk kepeda sebatiam kimia yang bertindak sebagai penyampai maklumat/isyarat antara sel-sel badan melalui darah dan penting dalam transduksi isyarat organisma multisel.

Hormon-hormon dapat digolongkan kepada jenis Amina (contoh: tiroksina), peptida (contoh: insulin) dan lipid (contoh: testosteron) bergantung kepada sifat kimia. okay sudah huraianya...




Lori nih boleh pula p duk berasap di sebelah saya... dah la jalan jame time tu... kira kereta saya berputih dengan asap lori tu. saya tak tahu punca dari mana asap tu... tapi nampak dari bawah. dari tayar lah mungkin kan...

Dalam hati duk kata la, pi cepat² ke depan nun lori... kalau nak meletup pun jangan sebelah Mista Bobo. Saya memang jarak berjarak lah dengan lori nih. nasib baik juga kereta belakang paham... Tak 'horn' saya, dia pun slow dari jauh awal lagi... Kalau dia 'horn'... Sure hormon marah pula di rembes... hahaha!!

Selow² kereta bergerak.. turn saya memang tak leh mengelak... tetap bersebelahan dengan lori nih.. coii betul. Mungkin pemandu tu pun dah perasan kot, yang pemandu lain dah mula cuak... terutamanya saya. Cuak tak cuak sempat juga nak snap picca & tepek di sini... hikss!.

Tak da letupan pun berlaku...saya selamat sampai ke opish.. Alhamdulillah. Cuak ja lebih...



Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!





5 comments:

lagenda said...

alhamdulillah la jugak sbb x de apa2 yg berlaku kan myna..

deem said...

berjaga2 itu lebih baik kak.

Amyna said...

@Mak Lagenda: Iya mak... risau sangat dah tadi. tak kan nak lari tinggal Mista bobo kan... hiks!

@deem: betul tu kawan... ko tau juga kan d sini cam mana keadaan nya :-)

MaMa AiNi said...

syukur alhamdulillah tiada kejadian yg tak diingini berlaku !!..

Amyna said...

Bersyukur sangat2 mama... =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...