Tuesday, September 27, 2011

kenangan adik haikal dengan kasut warrior

Ratuhati yang cerita dengan saya...

Memang menjadi satu kenangan yang adik haikal akan ingat selama lamanya.. kami masa sekolah dulu pun tak pernah alami kenangan sebegini rupa.. hehehe!

kasut sekolah warrior

Kasut sekolah nak jenama warrior saja.. jenama lain bOolayans. Kasut nih baru beli sangat², kondisi kasut opcos dalam keadaan mantap, apatah lagi dengan wangian kedai/kilang tersebut pun masih melekat... Sekarang kan dah dekat hujung tahun, jadinya ratuhati amik saiz agar besar sikit dari biasa... kunun² boleh dipakai untuk tahun depan juga... save budget!

Jadik bila adik haikal pakai ratuhati akan sumbat kertas dihujung tu =D. Nak dijadikan pengalaman lucu pada hari kejadian, ratuhati tak terfikir pula nak tengok kasut warrior adik tu dan adik haikal pula boleh terlupa nak masukkan kertas yang dia keluarkan malam tu. Almaklumlah kasut baru, cewi pun tak habis lagi. jadi malam tu duk pakai bergaya dalam rumah.

Masa di sekolah...

Adik haikal dan kawan² nya tengah menulis, sambil kaki tu tidak reti duduk diam, tertendang sana, tergerak sinun, terjojol sinin... entah macam mana sambil menulis tu, kasutnya boleh pula tercabut dari kaki nya dan terlantun terkena bilah kipas angin yang berputar laju.. dan secara tak sengajanya kasut tersebut jatuh tepat² ke muka ustazah yang tengah mengajar di depan.. ustazah yang mengajar adik haikal tu juga adalah ustazah saya. saya kenal rapat dengan ustazah nih..

Ustazah tu rasa nak pitam, senak semua ada, iya lah terkena batang hidung loo...yang boleh tersentuh hati ustazah sebab adik haikal on da spot pergi minta maaf.. Adik haikal takut sangat masa tu.

Balik ke rumah dia cerita dekat ratuhati... ratuhati risau juga, tak tahu apa jadi dengan ustazah. ratuhati pergi melawat ustazah, ustazah tengok ratuhati pun dia dah tersenyum dari jauh.. rasa lawak dalam sakit gitu. hehehe!

Ustazah cakap bukan salah najib (yes! ustazah panggil adik haikal najib), =D. Benda dah nak terjadi... lagipun ustazah tahu najib tak nakal di sekolah... Alhamdulillah. Adik badik ku sekalian hampa pakat tau juga gaya adik haikal macam mana kan... Ratuhati pun cakap gaya Arwah adam hafis turun juga dengan dia cikit²..

Bila telepon cakap dengan dek haikal tanya pasai nih, dia senyap... tersentap kot. So saya tak mau buat dia sedih, just suruh dia berhati² harap perkara cam gini tak berulang... InsyaAllah >3<Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!!


2 comments:

shafiqabdshukor said...

adeh....
seyes kalo ak yg jadi adik ko pon takut giler..

Amyna said...

iya la...cikgu marah pun dah ketaQ lutut, apa lagi kalau dah buat salah yang memang betul salah kita.... hehehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...