Wednesday, February 9, 2011

Jalan-jalan cuci mata di Funfair

haihai readers..

Cuti CNY baru² nie saya memang tak ada plan nak ke mana² setelah plan yang diaturkan tu cancle dan di kukuhkan lagi dengan keadaan Mr.A yang kurang sehat... Kompem la nak jenjalan jauh² pun jadi tak seronok... Kalau Mr.A ada di depan mata, tahap kerisauan tu boleh di kawal lagi...

3hb tu, adalah 1st day Mr.A koje selepas 2 hari MC... Pagi tu saya dengan sukarela nak jadi driver kepada Mr.A pun tak dapat.. Makanyaa 3hb tu saya sangat² bosan di rumah.. Nak keluar jenjalan hujan la puloks, jadi saya membuat lah aktiviti sendiri di rumah.Rasanya makan, tidur yang lebih.. kui kui kui.. itu yang sampai terhasilnya Koeyteow sup!. Tak sangka pula Mr.A duty 3hb sahaja. 4-6hb tu Mr.A Off...

Uihh sangat seronok saya bila Mr.A off sebab tahap kebosanan saya akan menurun secara mendadak.. Malam tu kami menghabiskan masa lapang yang ada jenjalan di Funfair. Lama dah Funfair ni open.. tapi saya tak ada kesempatan nak ke sana. :-(



Kami pusing sekeliling perkarangan Funfair.. pelbagai game ada. setiap booth kami singgah tengok game hingga membuatkan saya teruja juga nak join game.. tapi nafsu ini masih boleh di kawal.



Hati kecil saya berbisik, dari awal sebelum gerak tadi, nak masuk rumah hantu.. jadi itu jerk saya mahu... yang lain.. tepis² ke tepi dulu...




Mr.A ada juga hint² saya.. tapi saya tetap dengan pendirian saya. *Rumah hantu*. Akhirnya saya berjaya tutup mulut Mr.A.. saya cakap.. tak berbaloi sayang. 1 token RM2, setiap permainan.. paling kurang 2 token.. wink*wink~~



Manusia sangat ramai.. mereka pun bersemangat seperti kami.. Masa saya teruja nak masuk rumah hantu, tetiba generator ke genset saya tak pasti, yang pastinya meletup.. BoM! dekat sangat dengan tempat kami berdiri.. terus semua bekalan lektrik terputus. gelap gelita persekitaran Funfair untuk seketika.. Saya dengar suara kanak² memanggil IbuAyah mereka.. Ada yang masih tersentap di atas.. mustahil nak lompat, tinggi.. haiyoo~~

Tak lama lepas tu.. elektrik "On" semula.. Alhamdulillah, TAPI semangat nak masuk rumah hantu hilang serta merta.. terus ajak Mr.A balik rumah...



~~ Sayang @myn@ ~~



4 comments:

munna said...

bestnya gi funfair..teringat zaman dolu2

siti nurkhijah said...

seb bek tak masuk lagik umah antu tu, kalau tak....

Amyna said...

@Munna: mengimbau kenangan ehh... alalalala~~

Amyna said...

@CT: Kalau tak.. hantu tu myna cepuk...hik3x..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...