Thursday, February 17, 2011

Dulu Proton, sekarang Honda pula dipanggil balik

Ermm, hari ni...Honda puloks!! Meh baca di bawah...

honda 2009

KUALA LUMPUR: HONDA Malaysia Sdn Bhd memanggil balik 23,636 unit kenderaan jenama itu bagi menggantikan ‘lost motion springs’ dan ‘retainers’ yang menjadi punca enjin berbunyi bising dan berpotensi menyebabkan ia terhenti.

Ketua Eksekutif dan Pengarah Urusannya, Yoichiro Ueno, berkata daripada jumlah itu, 21,956 unit membabitkan model City keluaran 2009 dan 1,680 unit lagi model Jazz keluaran 2009 dan 2010.

Bagaimanapun, beliau berkata, model Honda yang dijual dalam pasaran ketika ini tidak terbabit berhubung masalah berkenaan.

******************************

Tahun lepas dalam bulan Oktober... Pihak proton memanggil semula Model Gen2 CamPro untuk membantu menyelesaikan problem "Clock Spring".Kalau ikutkan tahun pengeluar, Mish pepel tersenarai, tapi Mish Pepel tak terlibat , sebab Manual. Kalau lah Auto kompem dah terlibat secara langsung...

Jadi kepada readers saya yang memiliki Aset dari Honda model City dan model Jazz keluaran 2009, mohon ya bagi kerjasama... Give and take.. sebab kita tidak tahu apa kemungkinan yang akan berlaku jika di biarkan... So pihak Honda dah bagi green light untuk membantu...don't lengah2.. caragasss!!!


~~ Sayang @myn@ ~~




7 comments:

Miecyber said...

Kes naya nie...

7 orang terkaya di Malaysia

Cik Wanie said...

pulak dah,
lps nie kenderaan jenis apa plak yer,
adoilah,
susah kan...
hurm...

Amyna said...

alalala pren...tak da naya nya.. semua sama saja. itulah perniagaan... :-)

Amyna said...

@wanie: sabaQ na... tak apa wanie.. sekurang2 nya 3 ke 4 tahun juga.. Macam Mish pepel tu.. 4thn.

Biasa la teknologi ciptaan manusia.. mesti ada kemaskini... hik3x.

ctnurkhijah said...

ni yg model baru tu..
kita guna model lama 2007

Amyna said...

Ohh kalau 2007 tak terlibat ct.. just keluaran 2009.. itu pun untuk honda Jazz dan city sahaja...

Aida Zafirah said...

ye ke????nak kena cakap dengan my mom nih coz my mom pakai city gak...tapi x sure lah city tu keluaran bila....huhuhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...