Thursday, February 3, 2011

Saya cuti tapi Mr.A mula koje.. hmm!!

Hari ni ramai yang bercuti kan.. ada juga yang koje. Tak apa.. payment triple tu.. Ehh Mr.A tak dapat triple pun..sama saja.. hehehe!! Mana yang off tu, masing² dengan plan yang sudah tersusun kan.. begitu lah dengan saya sebelum ini. Tapi semua plan itu last minit cancle.. Tak apa setiap yang tersurat itu kan indah..



Semalam hati saya sangat terusik bila kengkawan di semananjung sana...Majoriti status di wall fb.. "balik kampung". Cemburu wehhh! saya kalau boleh nak juga balik..cuti lama katakan.. tapi itu lah.. setiap yang tersurat itu kan indah. (ayat nak memujuk diri).



Plan awal² dulu antara saya dan kengkawan.. kami plan nak turun sandakan. jenjalan di sana. tapi salah seorang daripada partner saya ada prob kewangan.. saya fikir masalah itu boleh di atur dan saya langsung tak cakap dengan Mr.A lagi yang plan tu cancle.. Kebelakangan ini kan hujan tak berhenti.. sana sini banjir. termasuk lah sandakan sana.. jadi memang kompem la tak dapat nak jenjalan ke sana..

Mr.A memang dari awal lagi tak berani nak berjanji dengan saya.. coz Mr.A tahu koje nya bukan menentu.. tak ikut office hour macam saya. pernah juga saya tanya soalan sengal dekat Mr.A.. terus Mr.A balas "kalau oarang nak serang bukan dia bagi tahu sayang, terus jerk ke depan" - saya terdiam seketika dan cuba tukar topik :p *padanmukasaya*

Oleh kerana plan tu cancle, mereka² yang lain create plan.. kengkawan ajak saya ke Taman Bukit Tawau (Table). Tapi sayangnya.. saya tak dapat kompem sebab:-
  • Mr.A Gastrik.. dapat MC 2 hari 1 & 2 Februari (selasa & rabu).. Orang sakit kena di belai baik2.. kalau tak nanti sakit makin menjadi2.. pelik betul bila lelaki sakit nih.. manjanya lain sungguh.. =D
  • Mereka bukan setakat picnic sahaja, tapi mau jungle trekking di dalam sana.. saya dengar plan cam tu. memang berat hati nak join. dah la musim lembab² nih. pacat mesti banyak.. Euwwww!!
Hari ni cuti umum.. Mr.A kena masuk duty. Ini merupakan hari 1st Mr.A koje selepas dua hari merehatkan diri.. Pagi tadi saya ingat nak tolong drive untuk Mr.A.. tapi Mr.A tak mahu susahkan saya.. Bimbangnya dalam hati saya ni.Hanya Allah sahaja yang tahu. Mana lah tahu tetiba sakitkan..

Sebelum Mr.A turun pagi tadi saya sediakan nasi putih, ayam masak kicap dan sup sayur. saya suruh Mr.A makan dulu.. kasi kejap perut. puas juga la nak suruh habiskan pun.. Tapi kalau selain nasi laju jerk di habiskan.. saya tak mahu masak koeyteow sebab nanti lapar balik.. Saya baru lepas cakap telefon, Mr.A bagi tahu dah selamat sampai di pangkalan sana.. selalu 1 jam 10 minit cam tu dah sampai.. tapi hari ni, dekat dua jam juga... Tak apa sayang, Biar lambat asal selamat sudah kan. Alhamdulillah~~

Mode: Hari ni..Apa pula plan kengkawan semua!!


~~ Sayang @myn@ ~~


8 comments:

najihah sahami said...

ahaks..terus rasa nak kawen bila baca keprihatinan myna ni. adeh..jeles. hehe. semoga bahagia sentiasa yea myna! jaga Mr A bebaik. hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

takpelah myna..kerja kan tanggungjawab.betul tak dear?

Amyna said...

@Mish: InsyaAllah mish.. sabar dulu ya mish. capai dulu apa yang d cita2kan.. baru pikir kawin ehh. Apapun terima kasih~~

Amyna said...

@LM: Iya.. tanggungjawab untuk bangsa dan negara... sebagai isteri pewira negara.. harus kuat & tabah.. InsyaAllah.

hiro said...

chill2...keh2.

kak ina kl said...

tak perlah..akak pun tak pegi mana-mana cuti ni..sibuk nak kerja kawin sepupu ajer

Amyna said...

@Hiro: smile3x...

Amyna said...

@KakIna: ermm.. best juga kan. ada aktiviti.. hik3x.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...