Friday, February 11, 2011

Sedapnya minum air nyok...

Hahaha!! siapa tak kenai air nyok. Orang utara mesti tau apa itu "Nyok... Kalau bahasa buku nya "kelapa" bukan "kepala" ya... Uihh lain puloks bunyi nya.. *sambiltutupmuka*

buah kelapa

Last weekend, kami jenjalan petang ke bandar... Mr.A nak cari barang untuk di bawa ke pangkalan sana.. Masa on da way nak balik ke rumah.. Mr.A lalu ikut jalan highway. Ternampak pula pasar jualan buah-buahan, kami tak tahu pun kat situ ada jual buah.. Alang² dah lalu situ.. singgah lah membeli juga.. ahakss!



Siap minum di situ.. Mr.A paling suka air nyok... memang dari kecik² lagi.. jaguh memanjat pokok nyok juga ni... dah bapa kali jatuh, tapi tak pernah nak insaf..tak apa sayang tak yah insaf, nanti ayang tak merasa la air nyok dari abang.. ahakss!! .

Kalau balik kampung tok di Segantang garam, Merbok sana... Hmm.. mesti dia p langut kat pokok nyok tu..Kalau ada buah muda.. ha siap, macam spiderman... Saya pula tukang
ngap saja..



Ramai orang singgah minum di situ.. family² ramai..mungkin mereka datang bercuti di sini. Sayangnya tak ada kerusi untuk duduk.. jadinya terpaksa la semua minum berdiri.. Kalau ada kerusi... Ouhh indahnya.. sebab lokasi berdepan dengan laut.. kena pula angin laut di petang hari...




Saya tak dapat nak minum abis sebiji... Lagipun Mr.A cakap tak bagus untuk urat. "sat lagi urat kembang". Jadi Mr.A yang habiskan semua..


air nyok kelapa

Air dah licin.. time untuk makan isinya yang lembut dan manis itu.. nyum3x.. Kalau di rumah boleh minum isi dengan air serentak.. lagi sedapp kan! Macam mana cara pun.. kami sudah habis minum air nyok :p. Selesai bayar kat uncle tu, kami pulang ke rumah... Home sweet Home ♥ ♥ ♥


~~ Sayang @myn@ ~~


12 comments:

tiefazatie said...

wah...rilek nie..sempoi..hihi

Melati Qistyna's Mummy said...

tu tektik Mr A nak minum air nyok lebih tu, tu yg dia p ckp cenggitu..muahahaha

tp air nyok mmg best, nak2 minum time panas2 :)

munna said...

lagi best minum macam tu terus .. sejuk je bila sampai kat tekak...

Aida Zafirah said...

lama dah x minum air kelapa nih..terliur pulak tgk....

::nuRuLaDHar:: said...

sedapnyeee... lame xminum air kapal dr kelapanye..

Amyna said...

@ifa: rileks sebab pipi ni di imbas oleh angin laut yang dingin... tapi itu lah kalau ada kerusi.. lagik best!

Amyna said...

@Qis: Hahaha! taktik yang berbaloi sebab dua² leh merasa tempiasnya.. indah minum ayaq nyok..

Amyna said...

@Munna: ya betul... perut pun penuh dengan air nyok sesaja..hehehe!

Amyna said...

@Aida: Apa kata petang nih p carik air nyok.. Ekekeke.

Amyna said...

@Nurul: Air kapal dari kelapa? terkonpius seketika...tettt!

bakawali said...

SEDAPNYE AIR KELAPA.....

Wen said...

haloo tq atas balasan tu.. hehe ingtkan NYok tu apa.. rupanya kelapa hahhaha


Undi Wen No. 7

Undian Bagi GA Umar da di buka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...