Tuesday, February 22, 2011

Kami bertentang mata dengan dua blogger selangor...

Alhamdulillah... persahabatan yang terjalin di alam maya, membawa saya bertemu dengan mereka di alam nyata... kebetulan juga mereka datang bercuti ke sini. syok sangat dapat bertemu ahli keluarga blogger.. Kita kan sedara di muka bumi Allah s.w.t ini.. mana yang jauh rapat² kan.. yang dekat mesra² kan.. Opss! Jangan melebih sudah..


Blogger sabah vs Blogger selangor (kapten Salleh dan Akak Sarina)

Hari Sabtu malam, dari Kota Kinabalu mereka mendarat ke sini ... Esoknya mereka ke Semporna, Saya tak join coz ada koje.. itu lah kau kapten, ndak kasi tau awal² yang Van tu besar gedabak.. kalau tak sure saya dan Deem join family kamu ke Sampolna.. Pagi tu baru kasi tau.. Plan mengejut sungguh.. Up up jadi. memang stail Mr.A nih..

Petang Ahad sempat juga saya curi² masa ke tempat penginapan mereka (Kuhara court). Akak Sarina sms yang mereka dah balik ke sini.. Saya minta izin dengan Mr.A nak ke sana sekejap.. kasi touch touch dulu dan bicang aktiviti esok hari untuk mereka.... kunun welcom drink..



Semalam.. saya bawa mereka jenjalan sekejap sementara menanti jam 4 petang untuk ke Lapangan terbang.... nasib baik ada anak jati sabahan yang boleh tolong ala² tourist guide gitu.. See picca di atas tu.. Thanks ya Deem.


Akak sarina dan suami, belek jangan tak belek.. berpuas hati baru beli...

Shoping ke Central Market (Pasar gantung). Saya baru perasan semalam nama real pasar gantung tu.. selama ni saya pun duk panggey pasat gantung. sebab pasar kering sana nun nama dia pasar tanjung. Time rest kan semalam.. parking sangat susah.. dalam duk mencari parking saya perasan sign board pasar ni.. Ada hikmahnya kita pusing² mencari parking semalam..



Kain baju, kain batik sarung.. made in Indonesia.. kak Rubi siap mencium lagi haruman baju tidur cap Gajah putih.. Wangi katanya.. hehehe!



Bila penat mencuci mata.. si kecik mirul dah mula membicarakan oder untuk lunch.. Lucu betul mirul nih.. Kami membawa mereka makan di gerai nasi lalap..



Nak jadi cerita.. Mereka bertemu dengan makcik gerai Nasi lalap ni..Orang jawa.. terus bercakap jawa dorunk.. Saya senyum² sahaja.. nak menyampuk tidak pandai...


Bersama Deem, akak Sarina, akak Ruby dan adik sara.

Selesai makan.. bawa mereka berjalan² di tepi laut. Time ni air laut surut. Euwww.. geli tengok lumpur tu TAPI syok tengok bot² di belakang tu... hik3x. Pakat² jenjalan bergambar, berposing kenangan..



Hampir jam 4 petang, baru saya hantar mereka ke Kuhara Court semula.. Saya sangat happy dapat bertemu dan bawa mereka jenjalan.. senyuman saya sama seperti senyuman mereka dalam picca di atas ni.. Thanks ya Blogger Selangor dan family.. Mohon mahap jika ada kekurangan dari saya sepanjang kamu semua ada di sini... Lain kali mai lagi na.. kita plan p pulau puloks... InsyaAllah ^_^.

Mode: Tahun lepas bertentang dengan BloggerSabah, Semalam BloggerSelangor dan esok lusa blogger blogger blogger..tettt!! ^_^



~ Sayang @myn@ ~~

26 comments:

deem said...

lepas ni kena baca sejarah tawau la.nasib baik lulus ujian semalam.apa yg ditanya ku blh jawab juga...wakakaka!!!!
amirul jugaklah yang the best ;)

Mawar Merah said...

Xpnah gi Sabah Sarawak lagi..

Amyna said...

@Deem: Ada kan buku sejarah tawau di library tu.. kau kasi khatam ah...Mirul memang da best!

Amyna said...

@mawar: Meh la jenjalan sini... kita gather² di sini.. InyaAllah ^_^

Ellen said...

wah..kalo cam ni ellen pun nak ke Tawau...even dah pernah p nak buat pura2 tak tau supaya ada orang bawakan jalan2..ada tourist guide..miahahaha....ellen nak....hehee

ozzy said...

Assalam..

Pasti seronok jumpa kawan baru.. boleh kongsi bermacam cerita

Amyna said...

@Ellen: Di layan ba kalau kau.. ellen hari tu kapten turun kk dulu.. hari sabtu baru turun sini.. Ba itu tourist guide susah mau cari lor.. hehehe!

Amyna said...

@Ozzy: Sangat seronok... kenal d alam maya.. last² bertentang jua mata.. siap dengan family sekali.. best3x.

pak long said...

salam...
fuhh meriahnya....moga persahabatan berkekalan

Amyna said...

@PakLong: Memang itu yang diharapkan.. InsyaAllah ^_^

Dhia Delisha said...

Bestnyer,pasni nak g melawat Tawau lah :)

Amyna said...

ha dhia.. meh la. kalau boleh kita plan ramai2.. best sikit. Gathering kat pulau nun.. :-)

izryn said...

Salam...baru saje buka blog bah...cepatnya hapdate....ahaks..kepenatan masih terasa....thanx ye myna..sempat layan kami nih...welkam drinks walaupun sebenarnya dengan ayq liuq...keh3.....apepun pertemuan singkat tuh seronok...harap bukan yang pertama dan terakhir...belum pun mendarat di LCCT KL...sudah cerita next project utk ke Pulau2 di Semporna...wahh !!! scuba le kekunun....bess!! dapat makan ansi goreng lalap....
Deem..sedia kamu bahh....kami datang dgn bnyak lagi soalan...hehehe

sale_ehs gerrard said...

pon3.... Kapten punya penat masih x hilang2 lg. lepas balik ni, langsung x sempat nak wat per2 pun kat my blog. just open close je.

hari pertama lepas pulang, terpaksa mmenuhkan temujanji yg tergantung akibat percutian. tah bila Kapten dpt update citer2 di sabahan ini.

walaupun ada beberapa, perkara yg mngecewakan dlm pcutian kali ini, tapi finishingnya amat mnyeronokkan. thanks Myna. tq deem.

mungkin, end year kapten akan dtg lg kesana. tp bkn dgn family. mungkin dgn kwn, coz ada misi yg perlu diselesaikan disana.

rizwan's sweetheart said...

berbunga2 rasa hatikan bila dapat jumpa kawan maya

Amyna said...

@izryn: Wsalam akak sarina...Haha! yang penting sesi kenal kenalan dulu, supaya esok nya tak kekok untuk kita togeder geder...

Ha ngam sangat tu akak...kasi jadi projek itu ya..nanti kalau dah kompem myna deal dengan kawan di kolej semporna sana.. dorunk lebih arif sebab ke pulau² nih memang bidang dorunk... mana tau dapat the best price. InsyaAllah ^_^

Amyna said...

@Kapten: Uihh Kali nih kapten singgah sini siap ada 'horn'lagik.. ekekke.

Tak apa kapten selsaikan dulu koje yang tertangguh.. Ada masa free nanti update ya.. nak tengok juga picca percutian di KK dan semporna nun...

Ba.. kalau jadi datang lagi roger² ya.. Kami sini sentiasa menanti.. InsyaAllah...

Amyna said...

@Rizwan: A'ah moga persahabatan yang terjalin akan terus mekar berpanjangan... Memang itu yang di harapakan.. Macam kata kak sarina.. harap bukan yang pertama dan terakhir... InsyaAllah (~_*)

hanisahhamid said...

meraka semangat LIVERPOOL
WEEHEE~

aibaks said...

wa... wat gathering tak ajak..

Amyna said...

@hanisah: ishh hang ni kan cheh.. semangat bola sungguh.. ;p ;p

Amyna said...

@Aibaks: Halamaks pren.... jangan cakap lagu tu... sentap cheq tau.. ha mai la jalan² sini... ekeke.

Profesor Adab said...

Analisis Surah Al-Fatihah mengikut konteks bahasa arab dgn Al-Quran
http://rosemujahid.blogspot.com/2011/01/analisis-surah-al-fatihah-mengikut.html

Profesor Adab said...

Sumpahan Allah Adalah Untuk Siapa & Kepada Siapa?Mengapa? http://rosemujahid.blogspot.com/2011/02/sumpahan-allah-adalah-untuk-siapa.html

deem said...

wahahaha...memang mau khatam itu buku sejarah tawau owh....malu bila pelancong tanya..ish3....mau dtg lagi?kecil tapak tangan pualu mabul kamiurang tadah di sini...meh ramai2 buat gathering di sini sambil bakar2 ikan masin...eh ikan bakar sama udang bakar ;)

Izan Ishak said...

myna, kalau nak tahu ruby (wife kapten) tu kami kawan sekampung tau. satu sekolah rendah. mmg dah lama sgt tak jumpa dia. tau2 myna pulak dpt jumpa dorang sefamily ye. dtg sabah lagi....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...