Sunday, June 19, 2011

Harus bersemangat menyulam...Wake up!!

Semalam saya join kelas untuk pemasangan perlatan "Hot Wire Cutter". Alat ni digunakan untuk memotong lebihan kain yang di sulam. Sangat memudahkan kerja if guna alat ni sebab kain dipotong akan dibakar siap² supaya tidak berbulu. sebelum ni guna solder iron, bagi saya susah sikit lah, salah kita letak boleh terbakar itu kain customer tau.. Nauzulbillah.

Masa join kelas semalam..saya ada berbual dengan seorang makcik nih. beliau tukang jahit di bandar semporna sana. Beliau pesan dengan saya..kalau ada tempahan jangan tangguh buat terus. Nanti kalau dah mula tinggal, susah ko mau pegang balik. Ada² jak kerja kau nanti. Saya dengar tu terus terdetik jantung, sebab saya dah alami. Macam situasi saya sekarang la. saya stop sejak balik bercuti kekampung tempoh hari. Sampai ke hari ini tak tersentuh² lagi.. aiyakkk! Tempahan ada 3 helai tu menanti =D =D

Tadi pagi p join kursus 1Malaysia pula, gubahan bunga. tak dapat lagi la nak p jenguk² mesin sulam tu... alalala. Untuk gubahan bunga nanti next next entry saya cerita ea, boleh letak gambar sekali. sekarang semua gambar belum di tranfer. kabel entah celah mana saya p simpan ;p

Mood: Nak puasa dah.. pehtu raya!!!!!!!

Thanks you read and support my writing. Please come again ya!

4 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh myna pandai menyulam,bestnyer.miza tak pandai apa pun.

Amyna said...

Alhamdulillah... mengisi masa lapang LM. kekadang bosan juga duk di rumah..

siti nurkhijah said...

baru tau myna padai menjahit.... nak tempah boleh?hehehe...
ct ni, apa pun tak boleh...

Amyna said...

hik hik..
nak tempah boleh saja ct dengan syrata kena hantar awai sikit..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...