Friday, June 10, 2011

Steamboat sampai tertidur..Lucuu!

Balik dari langkawi hari tu, tekak Mr.A terasa nak makan steamboat utara... selera saya masa tu sangat teringin nak makan laksa kedah. Jadi terpaksa rela pendam kan dulu keinginan saya.. bagi laluan dekat selera Mr.A. huh!



Tawaf serata medan selera dekat kuala perlis tu.. non ada steamboat lor. tanya orang dekat situ dorunk pun cakap tak da.. pelik bagi diri saya tau! Mr.A tak putus asa.. Beliau drive ke jitra pula...

Kebetulan hari tu masa turun flight kami ada jenjalan ke jitra sekejap.. Mr.A ternampak banner steamboat, itu sebab beliau beriya² nak ke jitra.. Hmmm! Akhiranya jumpa juga tempat steamboat yang bermain difikirannya! Kedai tu dekat dengan pasaraya aneka, kalau tak silap fahaman saya kedai ni masih baru di buka... :-)



Seafood tak disediakan dalam bekas yang banyak² di atas meja sana tu... dorunk asingkan, letak di dalam pinggan mengikut bilangan customer. if tak cukup kuantiti seafood yang meraka bagi, kita boleh minta tambah. kami hari tu tak tambah pun.. cukup sepinggan yang dek izati ngah pegang tu...



Muka beliau yang berpuas hati dapat memenuhi selera tekaknya.. tumpang hepy bila tengok beliau senang hati.. :p


Sepanjang jalan.. dari kedai nak ke parking kereta.. haikal jalan sambil pejam mata.. kami tak tahan tengok gaya dia. keras perut gelak.. haikal haikal.. ^__~

Budak kecik nih la yang steamboat sampai tertidur.. Mana tak nya, dia dah pulun makan mix ball, berapa kali bangun p duk tambah dalam mangkuknya. Nak nak pula dek chah tukang steam kan untuk beliau. hmm! perut kenyang.. mata pun layu... ahakss!!


Muahhh kess kesss kes! ^______^

Ohh ya harga yang pun murah... RM15 seorang. Budak separuh harga (if x silap, saya lupa). Jadi berbaloi dengan serves seafoodnya.. lagipun masih baru lagi. Boleh dikatakan harga pengenalan..



Mr.A tak sampai hati tengok keadaan beliau.. itu yang dukung bawa ke kereta... terbaik lah haikal. 1st time steamboat dengan akak² & abang sampai tertidur... :p

Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!


10 comments:

Wanzi said...

kesian dia sampai jalan pun pejam mata...

Apa-apa pun steambot tu buat air liur meleleh je pren....

Amyna said...

itu lah pren... tak pa ini sebagai satu kenangan untuk kami sekeluarga... pehni kalau p steamboat bersama.. pasti haikal jadi agenda utk di bahan (akak2 dia semua nakal) muahahaha!!

Cik Jannah said...

haha..kalau depan steam boat mmg susa nak benti makan..hehe

Amyna said...

@Jannah: itu lah kan.. selalu orang samakan steamboat, makan sampai muntah... tapi adik saya.. makan sampai tidur... hu hu hu!

Lanunsepet said...

he3.. kecian nya..
lama tak makan stembot.

Amyna said...

hehehe! kenangan utk beliau..

chunk (◕‿◕✿) said...

salam akak

boleh tau x steamboat tu kat mn?

brasmana kat kuala perlis ke?

Amyna said...

Kat jitra... depan pasaraya aneka.. ada tu banner d sana..

kat kola perlis tak da.. akak dah keliling tanya d medan sana.. dorunk cakap x da...

Anonymous said...

salam...boleh taw x steamboat ni ada lg ke x? mcm x jumpa ja kedai dia... yg mana satu ye?

Amyna said...

berdepan dengan aneka... ada bangunan kedai. area situ.. tak pasti la kalau kedai tu dah tutup... Masa saya p nih dia baru buka... :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...