Tuesday, June 7, 2011

HP black bertukar ke Asus pinky

Sehari sebelum balik berkhidmat di sini.. saya sempat pergi ke alor setar untuk memenuhi hasrat hati adik saya dan permintaan ayah.

Sebelum tu saya nak mohon mahap banyak² dengan CikWanie jelita, saya tak sempat nak bertentang mata dengan beliau. Sangat busy bercuti di kampung tempoh hari, sana sini nak terjah.. schedule fully. Nak menjelajah ke tempat kelahiran saya sendiri pun tak sempat. Mak sedara saya yang tinggal di sana, dorunk dapat tahu saya balik kedah.. calling² saya, naik segan juga di buatnya.. saya memang ada turun ke penang. itu pun sekejap ja... tak da masa nak cilok ke relau nun walaupun sekejap.. Mohon maaf ya kalian semua...Ada rezki bertemu kita ya!


cheh tak puas hati ke? Harga Acer dengan Asus tak beza mana pun, lebih kurang sama ja :p

Okeh berbalik pada cerita adik bongsu ke dua saya.. sebelum ni beliau duk guna lappy free dari TM ja.. saya memahami bila beliau asyik mengadu. Almaklumlah lappy free, penggunaan pun terhad. Nak ngadap untuk assignment yang membukit...agak sengsaralah pandangan beliau.. Saya tak berani nak janji untuk beliau lappy yang baru macam akak beliau di tahun² yang lepas. Boleh baca SiNi. saya kais pagi makan pagi sahaja ;p Alhamdulillah...



Tumpang bergaya dengan duit ayah.. Saya support yang kertas warna merah ja.. ciput. Yang lain² tu ayah yang bagi.

Di sebabkan beliau anak yang bijak memujuk hati ayah.. ayah saya support payment untuk lappy beliau dengan syarat tunggu saya balik. phewww!! saya tolong pilih & bayar hasil duit dari poket ayah.. kikikiki.



Dalam banyak² warna yang display.. beliau memilih pink. Free gift berbelas², beg di bagi dua biji.. satu beg sandang belakang dan satu beg sendeng tepi. kalau ikut kan tak dapat.. tapi tauke tu murah hati nak kasi.saya terima saja.. kahhh kah!!



Entah apa yang ayah guraukan saya tak tahu..Beliau anak bongsu perempuan dalam family kami. Itu sebab beliau manja bertempat.. Tak macam akak nya yang dibelakang ratuhati saya tu.. manja lain macam sikit..susah di kawal.

Dah settle semua.. kami caragas ke pendang pula.. kalut sungguh saat² hari nak balik ke sini hari tu. penat jangan tanya. malam baru sampai rumah.. malam tu juga packing barang yang di shopping.hmm!!

p/s: 0505111920

Thanks you read and support my writing. Please come again ya!!


6 comments:

hanisahhamid said...

muko den yo nampak xpuas hati. tapi den redho. dya dapat hadiah masa birthday den . nnt den bodek ayah buat bilik baru kat den la.lagi gempak hadiah den
waahahaha :D

pena rozie said...

Rozie punyer asus merah....

Cik Wanie Ghani said...

sedey sgt2,
ingatkan dpt lah bersua muka biarpun hanya utk seketika,
huk huk huk.....

masa nie,
wanie ada kat area2 tue jugak,
:(

paish said...

amboi..berbelas2 free gift dpt ye..nnt nk ajak awak teman kite p beli lappy jgk la..kot2 dpt free gift byk jgk ;)

Amyna said...

@Hanisah: Bilik baru.. terbaik wok. hohoho!

@Rozie: Merah membara semangat waja ea..

Amyna said...

@Wanie: Alololo yunk.. memang x dan hari tu.. kalut nak ke pendang. tak pa yunk..suatu masa pasti kita bertemu..InsyaAllah ^__^

@Paish: Entah mcm mana, hari tu tokey tu baik hati..makanya saya Mata Ke Atas, Tangan Ke Dada.. Ngeh3x.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...