Tuesday, June 21, 2011

Pulau Lagenda...Langkawi Permata Kedah

Antara destinasi percutian kami tempoh hari... Hari ni mendarat di kedah, esok tu terus jejakkan kaki ke Langkawi permata kedah.. Ambi kesempatan isikan masa cuti kami di sana. Adik saya yang bongsu join kami juga, adik Mr.A jerk tak mau ikut.. Amin namanya.. beliau tu susah sikit, tak boleh nak berpisah jejauh dengan mak mentua saya. Sanggup tolak tawaran yang kami berikan..hewwww!



Ratuhati & adik² perempuan saya yang hantar kami ke jetty Kuala Perlis. Time ni Mr.A ke toilet. biasalah jiwa veteran, tangki sentiasa penuh. hehehe!


renungan matanya ^___^

Sambil tunggu feri bergedix dulu dengan beliau. Mr.A dari toilet kan...itu sebab tersenteng kaki seluar :p



Okeh dah sampai masa untuk boarding ke ferry. Adik haikal punya seronok. sepanjang perjalanan mengomel. saya risau takut dia pening & muntah. Tiada maknanya. Ceria sepanjang jalan tau..



Mr.A sampai bingung melayan beliau... macam pening² lalat pun ada sudah Mr.A tu... miahahaha!


kereta sewa.. Masa ni kami tunggu c apun sebab nak follow beliau.. tak tahu jalan nak ke hotel. Lagipun Mr.A 1st time jejak kaki ke Langkawi. Jadi beliau sedikit risau takut kami sesat. Saya dah berkali² tapi still tak confident. so akur.. tunggu lah c apun dan kawan² Nya...

Dekat² feri nak melabuh, saya laju² cantact c apun bagitahu beliau yang kami dah sampai langkawi. Ambil kereta dan bergerak ke hotel yang beliau sudah tempahkan. Kami menginap di Amzar Hotel, area pantai cenang sana..sehari RM75. Masuk hotel rest kejap dan solat. Pehtu apun bawa kami jalan² di area Pantai Cenang.


Bersih la pantai ni... sedap mata memandang.


Pasir putih tepi pantai... syok!


saya suka picca nih.. pandai adik haikal zoom. Cun cun jerk gambar kami dengan signboard "Langkawi Permata Kedah".


Penat berjalan dan posing segala macam.. rest kan kaki sekejap di kerusi tempat kawan c apun. Alhamdulillah. Panas sangat terik time nih. very² da Hot!!!



Dah puas berjemur panas dekat sini.. apun bawa p ke Cable Car. Kami sampai sana dah petang.. Tak bekesempatan nak naik cable car. So jalan² cuci mata tangkap gambar saja di sana.



Adik haikal lagi yang tolong snap kan... Ohh ya, baru perasan gambar kami duduk bertiga ehh berempat tak ada la. :-(



On da way balik dari cable car..singgah kejap di Telaga Harbour Marina.Alang² dah satu laluan nak balik ke Pantai Cenang.







Bergedix berdua... Mr.A ambil sendiri.. adik haikal time ni busy duk tengok ikan di bawah jambatan tu.



Time dinner apun bawa kami dekat selera patani.. masakan ala² thai dan memang pedas. terbaik kata kau.... Di sini lah kami berpisah dengan apun. Selesai bayar semua.. apun pulang kerumah bersama kawannya. Kami caragas balik amzar hotel di Pantai Cenang sana... Rest kan diri kejap.. pehtu keluar lagi untuk....tett!!!...continue d next next entry ya.. InsyaAllah ^____^.

Mood: Terima kasih banyak² atas bantuan yang dihulurkan ya apun... :-)


Thanks you read and support my writing. Please come again ya!



9 comments:

fyna said...

windu nak g langkawi lagi.
ehehe.

syiela said...

best.. sya pun dh lama x kesana

MaMa AiNi said...

bestnya !!!...mama pun rasa nak pergi lagi..lama dah tak pergi ke langkawi..hu..hu..

MissyNursy ♥ said...

akak, suke pic yg adik haikal zoom 2!!canteeekk!! :)

xpe2..pasni biar aida lak ke sane!! xpnah jejak kaki ke sane lg nih!!huhu..

Amyna said...

@fyna: sila kan fyna.. pulau lagenda, banyak sejarah di sana. shoot pun best... bokeh terbaik.

@syiela: itu la kan.. serupa la kita. org utara tapi jarang nak sampai sana.. hihihi.

Amyna said...

@Mama: Best mama... tapi jangan pergi time cuti sekolah. barang² mahal sikit dr biasa.. grrr~~

@Aida: walaupun akak senget, nampak mcm nak terbalik.. kakakaka! yess.. selamat melancong ke langkawi permata kedah.

izryn said...

syiok naa..p lepak kat langkawi....honeymoon ke myna?? hehe...

hanisahhamid said...

gambo den selalu xdo. penat taw . wahaha :D

Amyna said...

@KakIna: Gulamoon akak... ekeke. kebetulan cuti ari tu. ambil kesempatan nak ke pulau dayang bunting...

@Hanisah: Hang kan photgrapher.. nasib badan... huhuhu!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...