Tuesday, December 14, 2010

3 jenis buah untuk tenaga lelaki~~

Info kesihatan lelaki...Khususnya. :-)

Biasa kita boleh dengar tentang masalah lemah tenaga batin ketika pasangan suami-isteri beraksi di ranjang.

Masalah itu boleh di atasi melalui cara pengambilan pemakanan harian yang mampu memberi ketahanan tambahan kepada tenaga seksual. 3 jenis buah yang haku maksudkan mempunyai kreteria tersendiri..

tenaga lelaki

Tomato amat baik sekali buat sang teruna. Ia mengandungi sejenis anti-oksida yang mampu memanjangkan hayat sel-sel sperma. Amat sesuai bagi mereka yang inginkan anak cepat.

tomato dan pisang

Buah pisang mengandungi enzim bromelain yang berfungsi untuk meningkatkan tenaga batin serta dapat mengelakkan mati pucuk di kalangan lelaki.

Ubat tenaga

Buah aprikot mengandungi asid folik yang tinggi di mana ia berfungsi untuk proses metabolisma protein yang boleh menghasilkan tenaga kepada tubuh badan. Ia dapat meningkatkan stamina dan ghairah seks bagi kaum lelaki mahupun wanita.

Okeh sampai sini dulu perkongsian dari haku ya para uda dan dara.. Nukilan asal perkongsian ini daripada AdminMalamPertama.. hehehe!!

Mode: Sangat busy kerana sekarang audit aset sedang hebat berlangsung di pejabat.. Sehinggakan Misi Amyna tak tercapai lagi... Urusan hangkut mengankut punya pasal.. Tak apa jani Allah s.w.t itu kan indah~~

To Ana: Akak dah jawab di atas tu yeahh... Ngee~~


sayang @myn@ ^_^

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...