Monday, December 6, 2010

Makan² 1Malaysia di Hot Spring

Aktiviti : 27 November 2010

Salam 1 malaysia!!!

Aktiviti haku bersama rakan² sepejabat di weekend² yang lepas.. Bersesuaian dengan tajuk entri nih.. Pelbagai negeri berkumpul di Sabah dalam satu menu tradisi dari pantai timur (kelantan).



Berkongsi bahan² nasi kerabu dan bekerjasama memotong bahan² mentah... kalau ikutkan bahan tersebut dipotong siap² dari rumah. Disebabkan tugas membawa bahan mentah nih jatuh kepada orang sabah, sawarak dan kedah..

Mereka tidak tahu cara memotong dan ini 1st time mereka nampak nasi kerabu... orang kedah pula tak dapat nak bermalam bersama mereka.. just pickup time nak ke sana sudah.. Apa yang penting Kerjasama... hehehe!! ( siapa gerangan orang kedah tu ehh?? ;p :p)



Pelbagai bahan² yang disediakan untuk menu nasi kerabu.. itu yang bekas tapau pun lain² rupa.. Desert dan kek pun ada.. kek hijau tu di sponsor oleh orang Johor.



bila semua dah ready... masa untuk makan. Baju merah itu tuan rumah (Incik Ismail). Hari untuk kami berkampung di sana seketika..demi Nasi kerabu =D.



Berselera kaum bapa.. Sangat puas hati makan bergotong royong macam ini. kau nak ulang makan pun tiada hal.. boleh saja. makan sampai kenyang!!!



Paling kelakar time makan nih.. orang sawarak. 1st time jumpa katakan. jadi sedikit kecoh.. Last² pandai juga cara menikmati nasi kerabu.. hehehe!!



Kenyang sudah.. time bercerita ceriti sambil merehatkan perut yang sarat dengan nasi kerabu. Ada yang dah terlentok dihujung kerusi sana.. :-)



Bila dah terasa masih ada ruang.. boleh layan desert & kek pula.. Memang hari itu terasa full sangat perut.. Alhamdulillah rezki ^_^



Mr.A tidak dapat join aktiviti nih coz on duty.. jadi haku bergerak solo seketika di sana. Meriahhh dengan telatah anak². Di akhiri dengan gambar anak tuan umah & isterinya... Terima kasih banyak² ya Incik Ismail sekeluarga..

Mode: Pelbagai negeri dari Sabah + Sarawak + Negeri 9 + Kedah + Terangganu + Kelantan + Kuala Lumpur dan Johor.. Kami berada di bumbung yang sama pada 27 November 2010 jam 12.30 tengah hari - 4 petang...


sayang @myn@ ^_^

7 comments:

LyNn HaMzAh said...

mana citer Hot Spring nyer myna?

Amyna said...

Rumah tuan umah berbaju merah tu lokasi nya di taman HotSpring...Ngee~~

Miecyber said...

Nyummy....


http://miecyber.blogspot.com/2010/12/masjid-al-aqsa-didakwa-akan-runtuh.html

cik puan akish said...

wahhh manyak syiok owhhhhh=)

CouLeur de Chiqu3 said...

wah seronoknye ~

nora said...

meriahnye

cacing said...

wah!! sedapnya makanan.... nak gak!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...