Tuesday, July 26, 2011

hati abang & kakak yang terluka ^__^

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar di sinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur ......



bengong duk pikiaq... kalau ikut kata Mr.A.. abaikan saja. Tapi MakAyah saya tak ajar macam tu.. lain lah kalau orang luar.. memang saya tak pedulik dah.... lantak p nak tunggang terbalik.. Ni saudara sendiri.. takut nanti kot mana jadi, last² kena batang hidung saya yang tak mancung nih, hidung Mr.A mancung... hmm~~

Banyak kali dah wehh... saya di tipu pun pernah juga...tapi saya diam, paling tidak Mr.A sasaran saya.. dah luah segala, terus menjauh ingatan itu pergi. tapi bila berulang.. ingatan yang jauh itu pasti akan muncul secara tiba². aihhh.

saya juga mohon... please la jadi diri sendiri yang sebenar²Nya... saya tak layak nak jadi roll model. Hati yang terluka umpama besi bengkok walau diketuk sukar kembali kepada bentuk asalnya... jadi jangan salah kan saya.. anda sendiri yang mahukan ;p ;p.

Abang tegur ada sebab musababnya... kalau hati tak boleh terima, cakap. jangan nak buat kami cincai... sekali hampa cincai.. sejuta kali kami boleh cincai.. Aku kan abang... hmm!

okeh dah... sampai sini dulu bebelan 1st untuk adik badikNya... hati tak tertahan sudah gini lah jadinya... puiiii~~ sebelum melalut lebih baik stop sebab orang yang mengikuti emosinya, akan kehilangan adabnya... Miahahahaha!!!



Thanks you read and support my writing. Please come again ya!



10 comments:

deem said...

sekali sekala hati yang berbuku itu perlu diluahkan.dan blog itu salah satu platform yg sesuai utk menjadi tmpt luahan.selain dgn org tersayang dan last sekali di atas Tikar Sejadah ^____^
hadapi dgn sabar dan senyuman....:)
Take care my fren :)

Amyna said...

hehehe... ko juga yang memahami, thanks you ha... :-)

Umie Artoqiemie said...

hahahahha..
ayat akhir sekali tu aku suke. kah3.

sHi Ma said...

luahkan apa yg terbuku, biar hati lebih tenang.. insyaALLAH...

alinac lover said...

erm..hri ni yong sentap dgn adik yong

MaMa AiNi said...

susah bila jadi abg & kakak !!..n lagi susah bila kita menasihati org2 yg tak nak dengar kata...bolih luahkan apa yg disimpan dihati kat entry kita sendiri...he2x...

Amyna said...

@Mie: betul kan apa yang dimaksudkan tu... hehehe! so berhentilah sebelum melalut panjang lebar...

@shima: Tenang untuk seketika... bila ada yang mengadu, gundah gulana semula... rasa mcm skrg juga nak berdepan denganNya. iskkk!

Amyna said...

@alinac: Sentap menyentap untuk kebaikan mereka juga... kalau tak sayang lama dah tak d pedulikan...

@mama: cabaran kan mama... Allah tahu kita mampu sebab tu d kasi ujian..

fiszah_pjo said...

hai kak miina..sentap ngn sape plak ni???hehe.takpe la kak sabor je la ye..biasa la sedangkan lidah lg tergigit..inikan pulak adik beradik..ehhee...its always happen.

Amyna said...

betul tu fiezah... sabaQ sabaq sabaq... hik3x.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...