Sunday, July 17, 2011

Terubat ingatan kepada mereka =D

Semalam, hari sabtu... macam biasa rutin Adam Asnawi (AA), akan berkampung di rumah ratuhati untuk sekian waktu yang ditetapkan. Jam 10 hingga 4 petang.. Saya memang rindu menebal dengan mereka² semua di sana...dekat Mr.A lagikk lah rindu hingga menjulang ke awan. Larikssss!!

Di tambah pula kondisi henset yang problema tu.. terasa kosong hari² yang saya lalui. Sunyi sepi. Mujur lah dengan adikbadik saya, boleh berwebcam. Dengan Mr.A memang tak ada jalan lain. just dengar suara dan text sahaja. setakat ini hanya itu sahaja media perhubungan antara kami. Dalam hal nih saya nak salah kan Mr.A juga.. siapa suruh tak bawa lappy tu.. paling tidak boleh kita berwebcam. nyesal tak kesudah.huh! Nak simpan jadi perhiasan jerk di rumah. iskkkkk!

Jom tengok... Saya nak tepek aksi² mereka ketika berwebcam... mereka nih berwebcam guna lappy personal. tu yang hasil gambar ala² blur dan pencahayaan yang berlebihan. hello.. camera di komputer tu nak simpan jadi perhiasan juga ka? sama taste dengan Mr.A la uols... ;p






AA bercakap dalam bahasa dia.. Macam marah pun ada. entah apa yang di celotehnya. saya paham sikit² jerk.



Mula tu duk jauh.. pehtu dah lama, macam nak masuk dalam skirn. Kalau lah boleh tembus skrin. MakNgah nak AA tembud mai ke sini.. teman MakNgah sementara PakNgah habis bertugas. Hayalan semata-mata. Ngee~~




Dah penat celoteh, melompat vs menyepah mengemas kan rumah nenek. Minta air dengan mak teh. kesian nya dia.. kering tekak.




Ini lah aksi AA... habis sofa hadiah sempena kelahiran tokwan nih. Ehh sedar tak sedar, hampir 7 tahun dah sofa nih menetap di teratak felcra. sekejap sahaja masa berlalu... tak da ke yang nak ganti sofa baru sempena Aidilfitri nih...



dari dalam sampai ke luar rumah =D.




Masuk semula ke dalam rumah... tengok Adib pula. Tidur sahaja dia... Mama adib pula asyik duk snap gambar... hehehhe!!

Apapun thanks to adik aktifast dan adik selow motion, sudi membantu meringankan kerinduan yang menebal dalam pemikiran ini. Luv uols~~~



Thanks you read and support my writing. Please come again ya!





4 comments:

hanisahhamid said...

OYEAH. saya rasa seronok dapat buat kakak saya happy. lekaih la balek . lekaih la. hekhek

Amyna said...

sabaq la na... balik tak balik pun hujung bulan ramadhan menjelang syawal...

MaMa AiNi said...

dengan adanya kemudahan canggih begini...sekurang2 rindu akan terubat bila dpt melihat mereka ..

Amyna said...

betul tu mama... walaupun camera lappy adik entah apa2 paparan nya... gambar tak jelas.. tapi suasana kampung jelas terdengar... tambah2 suara adam asnawi... jelas sejelasnya!! i Miss him~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...