Wednesday, March 23, 2011

Info: Kluang rail coffee tidak halal!!

KLUANG RAIL COFFEE TIDAK HALAL!!!!

Kluang rail coffee

Keputusan analisis sampel makanan yang telah diambil di KLUANG RAIL COFFEE oleh Jabatan Agama telah diterima. Didapati kandungan serbuk kopi (termasuk kopi uncang) positif mengandungi campuran bahagian BABI..

Juga terdapat kandungan ALKOHOL dalam madu yg digunakan dlm ramuan roti bakar (SAYA SALMIAH SENDIRI TEL TUAN KHADI KLUANG UTK MENDPTKAN KEPASTIAN) disebarkan oleh Persatuan Pengguna Bumiputera Daerah Kluang. Tolong sebar-sebarkan...

***********************

Saya pernah pergi makan dan minum di sini. Mana tidaknya ini lah salah satu destinasi yang akan kami tuju bila ada kesempatan berkursus di IKWAS (Intan Wilayah Selatan), Johor. Bukan setakat makan dan minum di situ saja..siap beli serbuk kopi bawa balik... wohohoho!!

Sungguh saya terkejut bila dapat tahu tentang ini.. Dalam fikiran terus terbayang masa last saya pergi ke sana... tapi itu semua sebelum saya dapat tahu tentang perkara ini.. lepaih dah tahu ni... tak p dah la.. Ya Allah...

sumber pertama saya dapat dari FB shidah dan sumber asal dari: FB cikgu salmiah


Thank you read and support my writing. Please come again ya!!



5 comments:

terataiflowerz said...

acctually lom ada kepastiaan n bukti yg kukuh lg...sy dr kluang selalu berkunjung ke sana bile cuti...agak terkejut gak dgr cerita ni..tp kalo di pk balik xde bukti yg kukuh lg..kte tgk la apa berita seterusnye ye...:)

Amyna said...

iya... saya pun terkejut. di kluang sana heboh memperkatakan perkara ni kan. ada yang dapat sms..

salmiah said...

lihat cari malay forum ada berita terkini...dari jabatan Agama Johor

orang kluang said...

memang jabatan agama islam brsama jabatan kesihatan dan beberapa jabatan lain ada buat pmeriksaan di kluang rail coffee dan ada ambil sample bbrapa bahan makanan untuk dianalisa di makmal jabatan kimia malaysia

kawan saya yang kerja kat pejabat kadi kluang dah tengok salinan surat keputusan analisis dari jabatan kimia kementerian sains, teknologi dan inovasi. didapati sampel serbuk kopi yang diambil daripada kluang rail coffee mengandungi DNA babi dan juga trdapat kndungan alkohol dlm madu yg dgunakan dlm ramuan roti bkar

rasulullah bersabda "Tinggalkanlah perkara-perkara yang membawa ragu-ragu kepadamu. (dan) ambillah apa-apa yang tidak meragukanmu. (Hadis riwayat Nasa'i dan lain-lain)

Rasulullah menegaskan juga di dalam sabdanya: “Mencari yang halal adalah fardhu (wajib) bagi setiap orang Islam.” (Riwayat Dailami)

orang kluang said...

kat kluang pun bnyk kdai makan milik org islam so tk perlulah cari rstaurnt cina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...