Thursday, March 17, 2011

Kehamilan: Result dari Gribbles Phatology

Assalamualaikum dan salam sejahtera... selamat tengah hari kawan² semua!!

Gribbles Phatology

Masih uols ingat kan dengan entry macam kena gigit semut.. Hasil ujian saya dah amik minggu lepas.. 12 Mar 2011 (sabtu). Kalau ikutkan saya kena amik hari jumaat.. tapi di sebabkan hampir waktu rehat.. klinik tutup. Saya nak tunggu lambat lagi dan pasti lama.. jadi saya ke tempat lain dulu, setelkan koje.. Alhamdulillah.. Bila di beri penerangan hasil ujian tersebut, saya rasa amat lega kerana saya berada di paras NORMAL.

Selepas ni Mr.A pula akan membuat rawatan. Next appointment kami belum tentukan lagi sebab doktor yang merawat saya off hari saya p amik result tersebut.. Semua itu akan dibincang kemudian.. InsyaAllah.

Phatology kehamilan
Result dari Gribbles Phatology- Normal

Kepada insan² yang sememangnya murah dengan rezki anak... bersyukurlah kalian. Jangan pula cuba mematahkan semangat kami yang dalam usaha menanti zuriat. Kata² dari kalian sangat² meninggalkan kesan paling dalam dekat hati saya...

Ingat ehh... siapa kalian nak melemparkan kata² sinis itu kepada saya.. kita adalah hamba Allah s.w.t. Tiada lain yang maha berkuasa dalam dunia fana ini... Allah itu maha mengetahui dan maha segala maha... Janji Alllah s.w.t pasti indah~~

Banyak dah saya kena perli² cam nie... kalau nak di senaraikan pasti melebihi puncak gunung kinabalu tu, tapi kebelakangan ni saya tak boleh nak accept.. asyik nak emo jerk... mahap ya kalau saya ter emo d sini.. sayang sayang semua yang memahami usaha kami... mmmuaksssss!!!

Mood: sunggguhpun kalian mahu bergurau.. gurauan biarlah bertempat okeh!



Thank you read and support my writing. Please come again ya!!

18 comments:

along said...

Al-hamdulillah syukur semuanya ok. Sentiasa momohon doa padaNYA. Kerana hanya DIA yang memakbulkan doa makhlukNYA. InsyaAllah. Along tetap doakan yang terbaik untuk mina dan amir. Jangan berputus asa, DIA tidak suka. Percaya kepada ketentuanNYA. InsyaAllah.

ieYna said...

biarkan mereka...

Teruskan usaha dan jgn putus asa ok.

Amy said...

Yeaaa, syukur semuanya OK.. Harap lepas ni ader sinar kebahagian kan kak Myna? Amy dulu ader buat blood test pada hari ke-21, then progestrone ade tinggi sikit. Doc advise jgn telampau stress sehingga ting-tong kan hormon dia bilang.. so since kak myna punya ok, syukur sangat kan kak Myna.. Lepas ni mesti ader rezeki kita kak Myna.. pecayalah.. Mungkin bukan sekarang, tapi pasti akan tiba untuk org yang sabar² mcm kita.. (Amy)

Amyna said...

@Along: Baik along... terima kasih na... yang myna terasa sangat ni kan along.. orang kampung kita juga... ishh geram3x. tak pa la dah rezki dia lagu tu.. rezki myna lagu nie.. haishh malas nak ingat.... tapi dia memang laser ya hamat...

Amyna said...

@kak iena: InsyaAllah akak.. terima kasih ya. Liza ngan myna sama.. dulu liza dah pernah test mcm nie.. kami akan terus berusaha... :-)

farhana_aziz said...

insya'allah mesti ada rezeki nanti..sama2 kita berusaha dan bertawakal ye..

Amyna said...

@Amy: Owhh amy sayam... hehe! iya amy.. walaupun hormon amy tinggi sekurang² nya amy ada juga melekat ari tu kan.. akak ni ntah.. tak da apa² tanda... Allah maha berkuasa.

harap sinar kebahagian cahaya mata akan hadir dalam diri kita dalam masa yang terdekat nie... kita terus berusaha ya amy sayam... harap kesabaran sentiasa menebal dalam diri kita... :-)

Amyna said...

@Farhana: sabar + usaha dan tawakkal.. tetap menjadi pegangan dalam diri.. Moga Allah s.w.t makhbulkan rintihan hati seorang isteri... InsyaAllah ^_^

munna said...

InsyaALLAH ada rezeki nanti...

Biarjelah mereka Amyna..yg penting terus berusaha dan tak mudah putus asa...

Amy said...

Kak Myna, chaiyok².. Nanti² akan ada tu.. Sekarang pun kak Myna dah ikut step-by-step apa yg doc suruh kan? Nescaya ade tu nanti sebab Tuhan hanya menduga orang yang "special" sahaja.Amy percaya kita tergolong dalam orang yg special ni mungkin kerana kita tabah.Teruskan berdoa dan berusaha yer kak Myna sayang... Dulu dah melekat, tp takde rezeki. Sekarang ni pula susah nak melekat lagi. Haishh.. Hormon dalam badan semakin menggeledak kot. Telur² pun tak nak besar comel. Makin stress bila tengok org lain preggy dan bila mendengar ader pkataan yang zaaasss tak kene dek tempat kat kiter. Alahaiii.. Cuma orang yg mengalami situasi ni yg paham aper yg kite lalui kak Myna.. Adoiii, panjangnya komen Amy. Silap haribulan boleh mengalahkan entry kak Myna plak. hehe... (Amy)

umie said...

baguslah semuanya ok myna...semoga lepas ni akan mendapat zuriat..amin..

fisa othman said...

insyaAllah myna ada rezki tak kemana...ermmm fisa pun pernah kena perli macam2...sampai tertekan di buatnya..uhukss rasa malas nak pikir kan sangat.....alhamdulillah after 5yrs ada rezkinya...

semoga rezki myna d permudah kan ye...;)

me suya said...

akak myna.
sabar erk.insyaALLAh ade rezeki nanti. abaikan sape yg mulut takde insurans tu kak

Jiey^Mien said...

InsyaAllah, ada rezeki nanti..
Mana tau sekali dapat kembar..
=)

^aNgRiAni^ said...

Semoga apa yang myna doakan akan termakbul...teruskan usaha ya...

never give up!!!

Zack Zachoes said...

alhamdulillah..normal sumenya kak myna ek. saya doakn cepat2lah melekat dan terus melekat smpai la selamat bersalin. aminnn...

Mawar Merah said...

Amyna.. Gigihnye Amyna berusaha nak dptkan zuriat. Sy pun ada mslh nak mengandung jugk. Dh sethn lebih kawen, blum juge ada rezeki. Bila ajak suami gi jmp pakar n buat test kesuburan, dia xnak. Dia termkn kata2 kwn2 ofis dia yg hasut kononnye sy nak meletakkan kesalahan pd dia. walhal, xtau lg mslh berpunca dr dia ataupun sy.xpsl2 kami suami isteri bergaduh.bgus la ur hubby very understanding n berfikiran terbuka. not like mine-eogistic and judgemental.

Amyna said...

@To Alls: Akan cuba sedaya upaya memekak kan telinga dengan soalan² panas itu... kalau nak preggy mana boleh stress kan... Mr.A pun cakap cam tu...Moga kekuatan itu ada pada myna.. InsyaAllah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...