Tuesday, September 21, 2010

1st day koje after Cuti Aidilfitri

Sehingga detik nih.. haku belum lagik sentuh kerja hakiki.. hahaha!! Awal pagi duk tawaf kat opish nie..edarkan ketupat palas bersama serunding bilis.. My Ratuhati yang buatkan. haku bantu sikit² jerk. Dah siap edar.. p sarap dengan deem & faizah.. balik dari sarap.. ngadap fb pula. reply posted dari kawan²... Niat tu ada nak mula koje.. tapi on off sesajork.. Bos pula tak da.. lagik bertambah malas.. kena pula ketupat palas terhidang.. lagik lagik kemalasannya.. Wohohoho..



kami sarap bakso.. bebola daging tu yang sedappp. haku panggey bebola daging jerk, tapi dengar orang yang duk mai beli bebola daging nih..depa sebut pentolan. Hari nih haku cuba bihun campur dengan mee. selalu duk makan bihun sajork.. saja nak ubah angin. kata umur dah genap 27tahun hari nih. Opss!!

Orang kat gerai nih sebut macam nie.. bakso putih & bakso kuning. kalau bakso putih maksudnya bihun la..sebab dia warna putih.. wink*wink~~ Ku ingat dulu masa mula² pindah sini. harga dia baru Rm1.50 weyy. sangat murah. sejak minyak naik..barang naik. harga bakso pun naik..naik pun tak mahal. masih mampu lagik nak beli. Rm2.50..



Nak kenyang lagik.. makan bakso campur buras. owhh.. sedapp! ala..rasa macam makan nasi bersama sup. potong² buras masuk dalam bakso tu. bismillah & ngap sajork... burppp. Alhamdulillah kenyang... Haku masa mula² mai sini.. tak pandai juga. bak kata pepatah.. tak kenal maka tak cinta.. hoyeahh saya sudah jatuh cinta.. cinta pada bakso. haippp!!



hari ni juga 1st day makan bersama deem & faizah.. sebulan cuti dari makan bersama mereka. hari ni bermula dengan bakso. deem makan bakso putih bersama telur rebus, faizah pula bakso putih dengan buras.. hehehe!!



Minuman yang melancarkan misi sarapan kami.. air tebu. Haku nak pantang tak mau minum air tebu. tapi tak tahan la tengok tadik.. terus oder.. peh pehnih (Mr.A dah balik) memang kena pantang.. semua tu demi Cinta Amyna... InsyaAllah.


sayang @myn@ ^_^



7 comments:

deem said...

len kali blh pi lgi hehehe...adei 'sihat'nya i...;)

Amyna said...

berkali² pun boleyy... Alhamdulillah sehat dengan jayanya.. haipp haip!!

Lagenda said...

Hepi besday to you..
hepi besday to youuuu
hepi besday to MYNA...
Hepi besday to youuuuuuuuuuuuuuu..

Selamat panjangumo, murah rezeki, aman bahagia, selamat dunia akhirat myna!!

✿nenek moden✿ said...

buras tu apa ye?

Amyna said...

@Mak: hehehe...InsyaAllah mak,terima kasey na.

@nenek Moden: Buras nih diperbuat daripada beras..pehtu di balut dengan daun pisang.Ini makanan tradisi sabah. ada tu dalam gambar entry nie.. he3.

siti nurkhijah said...

air tebu tu yang bestt..

minta tlong skit bleh?
cam na nak buat benda alah kt bawah banner tu... yang UTAMA,TENTANG AMYNA,PETUA VS INFO dll... kalau free2 buat la tutorial...

Amyna said...

Ohh.. ok ct. nanti myna cuba search ehh. Demi mu sahabat.. Nanti dah siap myna akan inform ct. ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...